Görüş Bildir
Haberler
Bizce Bir Daha Düşünün: Geceleri Çırılçıplak Uyumanın 8 Faydası

etiket Bizce Bir Daha Düşünün: Geceleri Çırılçıplak Uyumanın 8 Faydası

Fulin
15.05.2016 - 23:37

Bazı insanlar kat kat pijamalarıyla uyurken, bazıları da yatarken üstünde giysi olmasına dayanamaz. Onlar dahil hiç kimse çıplak uyumamanın bu denli faydaları olacağını düşünmemiştir. Bu faydaları öğrendikten sonra çıplak uyuyanlar nüfusu bir anda artabilir, dikkat!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Uykuya daha kolay dalarsınız.

1. Uykuya daha kolay dalarsınız.

Uyuyabilmeniz için vücut ısınızın yarım derece düşmesi gerektiğini biliyor muydunuz? Eğer giyinik bir şekilde uyumaya çalışıyorsanız, vücudunuzun ısısı istenen seviyeye çok daha zor inecektir. Bırakın vücudunuz çıplak bir şekilde ısısıyla savaşsın ve ısıyı gereken seviyeye indirsin. Siz de uykunun güzel yollarını tutun.

2. Özel bölgeler için en iyi seçimdir.

2. Özel bölgeler için en iyi seçimdir.

Özer bölgelerinizi uykuda serbest bırakmak orada oluşabilecek bakteri oluşumlarını engeller. Burada yaşayan bakteriler dikkate almasak da ciddi enfeksiyonlara sebep olabilir. Bırakın hava alsın, sağlıklı kalsın.

3. Partnerinizin hoşuna gidecektir.

3. Partnerinizin hoşuna gidecektir.

Bunu ara ara yaparak başlayabilirsiniz. Ardından göreceksiniz ki partnerinizin vücudunu daha iyi tanıyacaksınız ve kusurlarınız olsa dahi bunlar normalleşecek. Ayrıca ten temasının ilişkilere güç kattığı gerçeğini de görmezden gelmek olmaz.

4. Yataktan kalkmak çok daha kolaydır.

4. Yataktan kalkmak çok daha kolaydır.

Yataktan çıkmanın bu kadar kolay bir şey haline geldiğine inanamayacaksınız. Pijamalarınız olmadan daha temiz ve bakterilerden arınmış bir şekilde kalkacaksınız ve bunu hissedeceksiniz. Çünkü gece boyunca daha az terleyip, daha fazla vücut sıvısı salgılayacaksınız.

5. Güne güzel başlar ve güzel devam edersiniz.

5. Güne güzel başlar ve güzel devam edersiniz.

Neden olduğu net olarak bilinmese de geceleri çıplak uyuyanlar ertesi gün daha iyi gözüküyor. Uykuyu iyi almak, daha hijyenik bir gece, ölü derilerin daha kolay dökülmesi, vücuttaki nemlendirici yağların daha kolay yenilenmesi; bu görünümün sebebi olarak gösteriliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Harika bir stres kovucudur.

6. Harika bir stres kovucudur.

Çıplak uyuyarak her anlamda daha iyi hissedeceksiniz. Bu değişiklik ile yaşam şeklinizde bir değişiklik yapmış olacaksınız. Ayrıca kendinize olan güveniniz de yükselecek. Streslerinizden kolayca kurtulacaksınız.

7. Uyurken kilo verirsiniz.

7. Uyurken kilo verirsiniz.

'Serin yerde uyumak faydalıdır' sözünü illa ki bugüne kadar duymuşsunuzdur. Bunun gerçekliğini anlamak için serin ortamların metabolizmayı hızlandırdığı bilgisinden hareket etmek gerekiyor. Serin bir ortamda daha rahat bir şekilde uyur ve bu süre içinde metabolizmanızı hızlandırırsınız. Bu da tüm gün kilo vermenize yardımcı olacaktır.

8. Daha verimli uyursunuz.

8. Daha verimli uyursunuz.

Geceleri kafanızdaki toka yüzünden sıkışmış saçınız ya da pijamanızın rahatsız eden etiketi sizi kaç defa uyandırıyor? Tokaları ve pijamaları çıkarmak yatakta geçireceğiniz zamanı daha keyifli ve verimli kılar. Unutmayın; derin uyku eşittir verimli uyku.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1949
1020
435
249
240
226
134
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

burası Türkiye çıplak uyursan sabahına haberin olmadan kefen giydirirler. siz iyisi mi kilo vermek için yürüyüş yapın böyle alengirli işlere girmeyin.

spasiva bayko

güzel de bizde kapı vurma adeti yok dan dun girerler içeri. pek hoş bi manzara olmaz o zaman :D

Toğrul M-v

götünüze böcek kaçar yapmayın

Cihan Erdogan

Ulan .. :D:D