Görüş Bildir
Haberler
"Geç Kaldım" Diye Düşünenler Yanılıyor: 30'lu Yaşlarınızda Hayatınıza Zenginlik Katacak Hobiler

"Geç Kaldım" Diye Düşünenler Yanılıyor: 30'lu Yaşlarınızda Hayatınıza Zenginlik Katacak Hobiler

Effy
29.05.2022 - 07:58

Söz konusu 30'lu yaşlar olduğunda, yeni bir şey denemek hep bahaneler ile rafa kaldırılıyor. 'Artık yaşım geçti.' veya 'Bunun için çok tembelim.' gibi... Hayat çok kısa ve kendinizi bu bahanelerle sınırlandırarak asıl zevki kaçırıyorsunuz! Ayrıca sevdiğiniz hobiyi bulduğunuzda, onu yaptıkça kendinizi her gün daha da gençleşmiş hissedeceksiniz... 30'lu yaşlarınızda korkmadan ve bahaneler üretmeden deneyebileceğiniz ve sevebileceğiniz hobileri listeledik. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kodlamayı öğrenin.

1. Kodlamayı öğrenin.

İnanmak zor biliyoruz ancak 30'lu yaşlarınızda yapmaktan keyif alacağınız şey kodlama olabilir!

Kodlama beyniniz için bir egzersiz gibidir; daha mantıklı düşünmenizi sağlar ve yeni açılan yeteneklerinizle daha harika şeyler başarmanıza yardımcı olur. Son yıllarda dünya çok fazla değişti ve her şey artık teknolojiye bakıyor. Böyle bir zamanda edinebileceğiniz en iyi hobilerden birisi de bu!

2. Kaykay yapmak.

2. Kaykay yapmak.

Evet, yanlış duymadınız! 😁 İlk başta kaykayı kullanmak zor gelse de, alıştığınızda size birçok faydası olacak.

Kaykay yapmak fiziksel sağlığınız için çok önemlidir. Kilo vermek isteyen ve kas sağlığına yatırım yapmak isteyenlerin tercih edebileceği eğlenceli hobilerden birisi. Ayrıca kaykay parkında veya kaykayla kaydığınız alanlarda birçok yeni arkadaş da edinebilirsiniz.

3. Fotoğrafçılık.

3. Fotoğrafçılık.

Eğer yeni hobi arıyorsanız, niçin fotoğrafçılığı bir denemiyorsunuz? Hem çok eğlenceli hem de öğrenirken çok vaktinizi almıyor!

Fotoğrafçılık, seyahat edenler ve önemli anları yakalamak isteyenler için mükemmel bir hobi. Ayrıca Youtube videolarından öğrenebileceğiniz birkaç tüyo da mevcut.

4. Çizim ve boyama.

4. Çizim ve boyama.

Çizim, maalesef pek de değeri bilinmeyen bir hobi. Çoğu insan direkt yapamayacağını düşünerek yaklaşmasa da, biraz zaman ve emek için çok güzel şeyler ortaya çıkabilir.

Hatta hiçbir deneyiminiz olmasa bile, sadece online video ve dersler izleyerek yeteneğinizi geliştirebilirsiniz. Bunun için gidip bir kursa kaydolmanıza gerek yok; kitaplar, Youtube videoları ve belki deneyiminden yararlanabileceğiniz sanatçı bir arkadaşınız vardır.

5. Dans.

5. Dans.

Şundan emin olabilirsiniz: Dans hem zihniniz hem de bedeniniz için çok sağlıklı bir aktivite. Zihninizi berraklaştırırken kalori yakmanızı da sağlıyor. Ayrıca dans etmek, sosyalleşmeyi de kolaylaştırıyor!

Dans sadece vücudunuzu hareket ettirdiğiniz bir aktive olmasından ziyade, zihninizi stresten müzik eşliğinde arındırdığınız bir eylemdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bir enstrüman çalmayı öğrenin.

6. Bir enstrüman çalmayı öğrenin.

30'lu yaşlarındaki insanlar, artık bir enstrümanı öğrenmek için çok geç olduğunu düşünür. Ancak bu hiç de doğru değil! Herkes istediği yaşta istediği enstrümanı çalabilir; yeter ki istesin!

Sadece kendiniz için veya aileniz, arkadaşlarınız için çalabilirsiniz. Sizi sadece rahatlatmakla kalmayacak, önünüze yeni kapıları da açacak.

7. Yazmak.

7. Yazmak.

Yazmak için hiçbir zaman geç değil. İçinizdekileri kağıda döktüğünüz bu aktive hem sizi stresten arındırır hem de meşgul tutar. Yazdıklarınızı dilerseniz insanlarla paylaşmak ise düşüncelerinizi dünyaya duyurmanın en güzel yollarından biridir.

8. Yoga ve pilates.

8. Yoga ve pilates.

Bu egzersizler hem fit ve sağlıklı kalmak için harika hem de çok eğlenceli olabiliyorlar!

Yoga ve pilatesten sonra belki de egzersiz yelpazenizi daha da genişletmek isteyebilirsiniz. Mesela meditasyon veya kardiyo deneyebilirsiniz.

9. Örgü örmek ve dikiş yapmak.

9. Örgü örmek ve dikiş yapmak.

Sizi saatlerce meşgul tutacak bu iki yeni hobi son zamanlarda gitgide yaygınlaşmaya başladı! Eğer bu iki hobiyi edinmek isterseniz bir sürü kurs mevcut veya kendiniz de öğrenmek için videolar izleyebilirsiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
7
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Söyledim gitti

Lan 30 yaşında "geç kaldım" olur mu hiç zaten. 20'lerde anca okul bitiyor, iş bulunuyor, para biriktiriliyor. Tabii ki bir çok hobiye anca 30'larda hata çocu... Devamını Gör