Görüş Bildir
Haberler
Galatasaray Liderliği Bırakmadı

Galatasaray Liderliği Bırakmadı

Caner
05.04.2015 - 14:53 Son Güncelleme: 05.04.2015 - 18:02
İçeriğin Devamı Aşağıda

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray sahasında Kardemir Karabükspor'u ağırladı. Yapıldığı günden bu yana ilk defa gündüz lig maçının oynandığı stattan gülerek ayrılan 4-2'lik galibiyetle G.Saray oldu.

Sarı-kırmızılı takımın galibiyet golleri; 27'de Yasin Öztekin, 48 ve 90'da Wesley Sneijder ile 59'da Umut Bulut'tan geldi. Karabükspor'un golleri ise 72. dakikada Hakan Balta'nın kendi kalesine attığı gol ve 86. dakikada Furkan'dan geldi.

Bu galibiyetle Galatasaray puanını 58 yaptı. Kardemir Karabükspor ise 18 puanda kaldı. Ligin 27. haftasında Galatasaray deplasmanda Trabzonspor iler karşılaşacak. Karabükspor ise sahasında Gençlerbirliği'ni konuk edecek.

ARENA'DA BİR İLK

Galatasaray, Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda Türk Telekom Arena'da ilk kez gündüz maçı oynadı.

Sarı-kırmızılı takım, 2010-2011 sezonun devre arasında faaliyete giren Türk Telekom Arena'da daha önceki lig ve kupa maçlarının tamamını akşam saatlerinde yaptı.

Galatasaray'ın Türk Telekom Arena'daki oynadığı ilk gündüz maçı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde kar yağışı nedeniyle ertelenen Juventus maçı oldu. Türk Telekom Arena'da 10 Aralık 2013'te saat 21.45'te başlayan maç, yoğun kar yağışı nedeniyle 32. dakikada bir gün sonraya ertelendi. 11 Aralık 2013'te saat 15.00'te kaldığı yerden devam eden müsabakayı Galatasaray, Sneijder'in golüyle 1-0 kazandı.

Galatasaray, ligde son gündüz maçını geçen sezonun 15. haftasında 15 Aralık 2013'te deplasmanda Gençlerbirliği ile oynadı. Ankara 19 Mayıs Stadı'nda yapılan maç saat 15.30'da başladı.

TEMPOLU BAŞLADI

Türkiye'nin Fenerbahçe'ye yapılan saldırıyı konuştuğu bir ortamda oynanan maça Galatasaray oldukça etkili başladı. Orta alanda Bruma-Selçuk-Sneijder üçlüsü ile tempoyu yukarıda tutan sarı-kırmızılı ekibe Karabükspor'sa sadece Ahmet İlhan'la karşılık vermeye çalıştı. Bunun ilk meyvesini 22. dakikada aldı. Chedjou'nu bir anlık hatasıyla araya giren Ahmet İlhan, sol çaprazdan ceza alanına kadar gidip sağ çağ çaprazdaki Fatih'e pasını gönderdi ama Fatih topa yetişemedi ve top dışarıya gitti.

KALECİNİN BÜYÜK HATASI

Baskısını rakibine yoğun bir şekilde hissettiren Galatasaray ilk yarım saat içinde golü bulma amacına da ulaştı. 27. dakikada Sabri'nin uzun pasında kaleci Abdülaziz kalesini terk etti ve kafa ile topu uzaklaştırmak istedi. Ancak Bayern kalecisi Neuervari bu hareketinin sonucudan kafa vuruşu Yasin'in önüne düştü. G.Saray'ın parlayan yıldızı da şık bir aşırtma ile skoru 1-0'a getirdi.

MUSLERA'DAN MÜTHİŞ KURTARIŞ

Golden 1 dakika sonra; 28. dakikada Galatasaray 2. gole çok yaklaştı. Sağ çaprazda topla buluşan Bruma, hızla ceza alanına girdi ve sol çaprazdaki Sneijder'e pasını verdi ama Sneijder'in gelişine vuruşunda Abdülaziz topu harika çıkardı. İlk yarının son dakikasında ise Karabükspor'un kazandığı serbest vuruşta Erdem kaleyi tam karşıdan gören noktadan çok şık vurdu. Ancak bu vuruşu Muslera adeta uzayarak tek eliyle tokatladı ve mükemmel bir kurtarış yaptı.

İKİNCİ YARI DA GOLLE BAŞLADI

Galatasaray devre arasında ilk yarıdaki temposundan hiçbir şey kaybetmemişti. Zirve yolunda ilerlerken bir maçı 1-0 önde götürmesinin tehlikesini bilen Galatasaray'da sahneye Hollandalı süper yıldız Wesley Sneijder çıktı. 10 numara, 48. dakikada rakip ceza alanı sol çaprazından kazanılan serbest vuruşta topun başına geçti. Müthiş bir şut çıkaran Sneijder'in vuruşunda kaleci Aziz topu ancak ağlarındayken görebildi: 2-0

UMUT KLASINI KONUŞTURDU

Golün üzerinden 10 dakika geçmişti. Karabükspor farkı kapatmak için hiçbir çaba sergileyemiyor, Galatasaray'ın orta alanı adeta duvar görevi görüyordu. Sahanın etkili isimlerinden Bruma 59. dakikada şık bir pasla Umut'u rakip ceza alanına soktu. Savunmanın arkasına sarkan Umut, çapraza kaçmasına karşın sağ ayağı ile 'golcü vuruşu' denecek cinsten bir şut çıkardı. Top da Umut'u mahcup etmedi ve skor tabelasını değiştiren gol olarak kalenin içinde boy gösterdi: 3-0

HAKAN KALEYİ ŞAŞIRDI

Dakikalar 71'i gösterirken Karabükspor'un tek golü geldi ama atan yine bir Galatasaraylıdı! Gelişen Karabükspor atağında Furkan, sol çaprazdan ceza alanına giren Erkan'a pasını attı. Erkan'ın kale sahasına sert bir şekilde çevirdiği topa Hakan Balta ters bir vuruş yaptı ve top sağ köşeden ağlara buluştu: 3-1.

FURKAN'DAN MÜTHİŞ FÜZE

Galatasaray, Sabri, Sneijder ve Umut ile önemli gol pozisyonlarını harcarken Karabükspor'da tribünleri sessizliğe gömecek bir gol geldi. 86. dakikada Galatasaray'dan kiralık olarak Karabükspor forması giyen Furkan Özçal ceza alanı dışından müthiş bir şut çıkardı. Üst direğe çarpan top ağlarla buluşarak farkı 1'e indirdi: 3-2

SNEIJDER NOKTAYI KOYDU

Galatasaray taraftarının panik yaptığı anlarda sahneye Sneijder çıktı. Umut sağ çizgiden topu ceza alanı içerisindeki Selçuk'a gönderdi. Penaltı noktasında topla buluşan Selçuk dengesini kaybederken arkasından gelen Sneijder'i gördü. Sneijder de sol ayağı ile skoru belirleyen golü attı: 4-2

Sporx

Kaynak: http://www.sporx.com/1-2-3-4-cimbom-s...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0