Görüş Bildir
Haberler
Futbolun Yürümeyen Ortaklıkları

Futbolun Yürümeyen Ortaklıkları

Fatih
29.05.2014 - 23:19

Bu ikili yan yana gelse durdurulamaz dediğimiz çok isim oldu. Ama bu partnerlikler bir şekilde yürümedi.

İşte futbol tarihinin yürümeyen ortaklıkları.

AMK Spor

İçeriğin Devamı Aşağıda

FRANK LAMPARD & STEVEN GERRARD

FRANK LAMPARD & STEVEN GERRARD

Bir dönem dünyanın en iyi ve en formda iki orta saha oyuncusu olarak gösterilen Gerrard ve Lampard'ı birlikte oynarken görmek için tüm futbolseverler can atıyordu. Ancak hiçbir teknik adam bu ikiliyi aynı anda verimli oynatmayı başaramadı. Tüm yeteneklerine ve orta sahanın her alanında oynayabilmelerine rağmen birlikte'döktüremediler'.

PATRICK KLUIVERT & RUUD VAN NISTELROOY

PATRICK KLUIVERT & RUUD VAN NISTELROOY

İki yıldız golcü de aynı yaşta. Kluivert muazzam bir erken futbol dönemi geçirdi. Küçük yaşında dünyanın sayılı futbolcuları arasına girdi. Kariyerine zirvede başladı ve yavaşça kariyeri dibe vurdu. Nistelrooy ise tam tersine sönük ve tutuk başladığı kariyerinde yaşlandıkça yıldızlaşmaya başladı ve durdurulamaz oldu. Kluivert 94 Dünya Kupası ve 96 Avrupa Şampiyonası'nda forma giyerken Nistelrooy ilk defa 98 kadrosunda yer aldı. İki yıldız bir arada forma giymeyi başardıklarında Kluivert'ın performansı düşmüş Nistelrooy'unki ise yeni yeni yükselmeye başlamıştı. 20014 Avrupa Şampiyonası'nda son defa birlikte oynama şansına sahip olan ikiliden Kluivert kadroda olmasına rağmen hiçbir maçta forma giyememişti.

PAUL SCHOLES & SEBASTIAN VERON

PAUL SCHOLES & SEBASTIAN VERON

Sir Alex Ferguson yönetimindeki Manchester United'a Paul Scholes'e ortak olarak transfer edilen Veron, bekleneni verememiş üstelik Scholes-Keane orta sahasını da baltalamıştı. Scholes eski takım arkadaşı için 'Cantona'dan daha komple bir orta saha' bile demişti. Ancak Scholes o zamanlar hücuma çıkmayı çok severdi. Hem Veron hem Scholes'ün aynı anda oynaması Kırmızı Şeytanlar'ın orta sahasını çok dengesiz yapmıştı.

MIROSLAV KLOSE & MARIO GOMEZ

MIROSLAV KLOSE & MARIO GOMEZ

2006 Dünya Kupası'nda Löw, genç yetenek Mario Gomez'i kupanın en golcü isimlerinden Klose'nin yanına koyarak hücum hattında çığır açmayı düşünd. Nitekim ikili bir arada oynayınca bir türlü uyum sağlayamadı. Löw 2006'da tutmayan bu ikiliden yana takımına tek forvetli hücum sistemini dayatıyor...

FRANCESCO TOTTI & ALESSANDRO DEL PIERO

FRANCESCO TOTTI & ALESSANDRO DEL PIERO

Roma ve Juventus'un iki ikonik forvetini ve kaptanını hücum hattında bir araya getirmeyi başaran İtalya, aslında bu ikili ile zaferden zafere koşuyordu. 2002 Dünya Kupası'nda sadece bir maçta birlikte forma giyebilen ikili, yine 2004 Avrupa Şampiyonası'nda da uzun süre birlikte forma giyemedi. İkili birlikte oynadıkları her maçta oldukça iyiydi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

LIONEL MESSI & NEYMAR

LIONEL MESSI & NEYMAR

Aslında bu ikili gerektiği kadar birlikte forma giyemedi ve daha da önemlisi henüz sadece bir sezon oldu. Ancak ikili pek de iyi bir başlangıç yapamadı. Üstelik Barcelona yıllar sonra bir sezonu kupasız kapattı. Bu oldukça alışılmışın dışında bir gerçeklik oldu. İki oyuncu da gol ve asist bazında takımlarına katkı yaptılarsa da Ronaldo & Bale ikilisi ile yarışamadılar. Beklentileri karşılayamadılar...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın