Görüş Bildir
Haberler
Fransa'dan İtalya'ya 'Mülteci' Tepkisi: "Bu Kararın Sonuçları Ağır Olacak"

Fransa'dan İtalya'ya 'Mülteci' Tepkisi: "Bu Kararın Sonuçları Ağır Olacak"

İtalya hükümetinin 230 mülteciyi taşıyan bir sivil toplum kuruluşunun gemisine 3 hafta boyunca sayısız talebe rağmen cevap vermemesi sonrasında Fransa, durumları kritik olan geminin karaya çıkmasına izin verdi. İtalya’nın bu tavrı nedeniyle açıklama yapan Fransa İçişleri Bakanı bu kararın ‘ağır sonuçları’ olacağını söyledi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İtalya hükümeti 3 hafta boyunca gemiye yanaşma izni vermedi

İtalya hükümeti 3 hafta boyunca gemiye yanaşma izni vermedi

SOS Mediterranee sivil toplum kuruluşunun Ocean Viking adlı mülteci kurtarma gemisi, Libya açıklarında 22-26 Ekim arasında 6 farklı operasyonla 57’si çocuk 230 mülteciyi denizden kurtarmıştı. Gemide bulunan bazı mültecilerin sağlık durumunun kritik olduğu bildirilmesine rağmen İtalya hükümeti 3 hafta boyunca gemiye yanaşma izni vermemişti. SOS Mediterranee yetkilileri İtalyan yetkililere defalarca seslenmiş ve 8 Kasım'da basın açıklaması yaparak “Ocean Viking'deki durum kritik bir sınıra ulaştı. Can kaybı riskleri de dahil olmak üzere çok ciddi sonuçlarla karşı karşıyayız” ifadelerini kullanmıştı.

"İtalya sayısız resmi talebimize rağmen güvenli yer tahsis etmedi”

"İtalya sayısız resmi talebimize rağmen güvenli yer tahsis etmedi”

SOS  Mediterranee açıklamasında “Sağır edici bir sessizlik içinde kaldıktan sonra, deniz hukuku uyarınca, RCC'ye bir Güvenlik Yeri sağlama kapasitesinde en fazla yardımcı olabilecek makam olan İtalya ile temasa geçtik. Ancak yeni seçilen hükümet, STK tarafından işletilen tüm arama kurtarma gemilerine karasularına girme konusunda ayrımcı ve üstü kapalı bir yasak getirdi ve hepsinden önemlisi, sayısız resmi talebimize rağmen bir Güvenli Yer tahsis etmedi” denildi.

Fransa'dan açıklama: "3500 mülteciyi alma planından vazgeçtik"

Fransa'dan açıklama: "3500 mülteciyi alma planından vazgeçtik"

Fransa hükümeti dün geminin Toulon kentindeki limana yanaşmasına izin verdiğini açıkladı. Fransa İçişleri Bakanlığı ayrıca gemiye yanaşmadan önce helikopter göndererek sağlık durumu kritik 3 kişiyi Fransız hastanelerine taşıdı. Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, “Fransa, İtalya'nın kendisini sorumlu bir Avrupa devleti olarak görmemeye karar vermesinden derin üzüntü duymaktadır” diyerek İtalya’nın kararının ‘ağır sonuçları’ olacağını belirtti. Fransa, İtalya’dan daha önce almayı kabul ettiği 3500 mülteciyi alma planından vazgeçtiğini ve İtalya sınırındaki kontrolleri güçlendireceğini vurguladı. İtalya İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi bu yıl içinde yaklaşık 90 bin mülteci misafir ettiklerini ifade ederek İtalya'nın payına düşenden daha fazla mülteci misafir ettiğini söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ugur c

Bu mülteciler ne hikmetse hep avrupaya ve abd ye gidiyor. Hiç dünyanın en gelişmiş ülkelerine rusyaya, çine, arabistana giden yok nedense.

cinnet is coming

biz 12 milyon mülteci ağırlıyoruz gıkımız çıkmıyor adamlar 90binin lafını ediyor, edepsizler :)

Pasif Kullanıcı

Mültecilerle boğulun emi…milyonlar biz de milyonlar! Konuştukları sayılara bak