Görüş Bildir
Haberler
Fragmanı Olay Oldu: RTÜK'ün İnceleme Başlattığı 'Kimsesizler' İçin Bakanlıktan da Açıklama Geldi

Fragmanı Olay Oldu: RTÜK'ün İnceleme Başlattığı 'Kimsesizler' İçin Bakanlıktan da Açıklama Geldi

Batuhan
25.09.2020 - 09:57

RTÜK, FOX'ta yayınlanan 'Kimsesizler' isimli dizi ile ilgili gelen şikayetler üzerine inceleme başlattığını açıklamıştı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da kimsesiz çocukları konu alan dizi filme ilişkin, 'Yarınımız olan çocuklarımızı koruyabilmek için onları örselemeyecek bir yayın dilini hep beraber oluşturabileceğimize inanıyoruz' açıklamasını yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dizide, Ali Kaan Çocuk Evi'ni açan Mahir Boztepe karakterinin 'Aile bu dünyada en önemli varlıktır. Ailesi olmayan insan hiçtir. Size de aileler gelecek. Saçınıza, başınıza, tırnağınıza, dişinize, huyunuza, suyunuza bakacaklar. Bacaklarına sarılacaksınız. Kendinizi acındıracaksınız. Hani o barınaktaki köpekler var ya, beni seç beni seç diye yaltaklanan köpekler, işte öyle davranacaksınız. Burada ben ne dersem o! Ağlamayana mama yok' ifadeleri kullanması tepki çekmişti.

İşte o fragman👇

RTÜK şikayetler üzerine inceleme başlattı

Diziyle ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan da açıklama geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakanlığın yazılı açıklamasında, 'Öncelikle bilinmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti'nde kimse, kimsesiz değildir' iddiasına yer verildi. Açıklamada, devletin ihtiyaç duyan tüm vatandaşlara imkanlarını ve sosyal hizmet modellerini seferber ettiği ileri sürüldü.

Dizinin tanıtımlarında çocuk koruma sistemi hakkında yeterli ölçüde bilgi sahibi olunmadığının görüldüğüne dikkati çeken bakanlık, fragmanda çocuklara yönelik söylenen sert ve hoyrat ifadelerin kamuoyu vicdanını yaraladığına işaret etti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
199
57
41
18
14
7
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kürş Efendi

Yahu ben bizim ülkedeki bu makamların tv dizideki hassasiyetini anlamıyorum. Gümrük bakanlığına sorsan kimse rüşvet almaz, İçişleri bakanlığına sorsan polis ... Devamını Gör

asgardian

Dogru, cocuk esirgeme kurumlarinda, yurtlarda taciz, tecavuz, dayak olmuyor cunku. Ayrica diyelim ki olmuyor ve dizi abartili bir anlatim kullanmis. Ne var l... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

şu dizi atv ya da trt de yayınlansaydı heryere reklamlarını verirlerdi rtük o kadar tarafsız bir kurum işte.