Görüş Bildir
Haberler
Formula 1 Şampiyonu Kim Oldu? Formula 1 Dünya Şampiyonu Max Verstappen mi, Lewis Hamilton mı Oldu?

Formula 1 Şampiyonu Kim Oldu? Formula 1 Dünya Şampiyonu Max Verstappen mi, Lewis Hamilton mı Oldu?

Müge Kakşi
12.12.2021 - 17:56

TSİ 16.00’da  Abu Dabi'de başlayan Formula 1 yarışları adeta nefes kesti. Daha önce 7 kez bu başarıya erişen Mercedes pilotu Lewis Hamilton ilk turda Verstappen'i geçti. İkinci turda dünya şampiyonu belli olurken Formüla 1 tutkunları birincinin Hamilton mu yoksa Verstappen mi olduğunu merak ediyor. Peki 2021 Formula 1 şampiyonu kim oldu? Sorunun cevabını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Formula 1 Şampiyonu Verstappen Oldu

Formula 1 Şampiyonu Verstappen Oldu

Formula 1'de şampiyonluk yarışı nefes kesti. Abu Dhabi Grand Prix'ine 2. sırada başlayan Hamilton ilk turda Verstappen'i geçti. Yarışın son turunda Hamilton'ı geride bırakan Verstappen yarışı lider tamamladı ve ilk şampiyon oldu.

Son 5 Tur Kala Kaza Oldu

Son 5 Tur Kala Kaza Oldu

Latifi bariyerlerde ve güvenlik aracı çıktı. Abu Dabi'de son 5 tura girilirken güvenlik aracı piste girdi. Max Verstappen pite girdi ve yumuşak lastiği taktı. Son turda Max Verstappen, Lewis Hamilton'ı geride bıraktı ve kariyerinin ilk şampiyonluğunu elde etti.

Liderliği Hamılton Aldı

Liderliği Hamılton Aldı

Yarışın başlangıcında Hamilton liderliği ele geçirdi. Daha sonrasında Max Verstappen geç frenle Lewis Hamilton'un önüne geçti. Ancak Hamilton pist dışından önde kaldı.

PEREZ HAMILTON'A ZAMAN KAYBETTİRDİ

Yapılan pitlerin ardından Lewis Hamilton, Max Verstappen'in 6 saniye önünde piste döndü. Yarışın geçici liderliği Sergio Perez'de. Perez Hamilton ile inanılmaz bir mücadeleye girişti. Hamilton Meksikalı pilotu geçmesine rağmen oldukça zaman kaybetti.

Hamılton Pite Girmedi

Hamılton Pite Girmedi

Max Verstappen sanal güvenlik aracının girmesiyle pit stop yaptı. Mercedes takımı pite girmemeyi tercih etti. Hamilton: 'Beni pistte bırakmanız risk değil miydi?' dedi.

SON 5 TUR KALA KAZA OLDU, GÜVENLİK ARACI GİRDİ

Latifi bariyerlerde ve güvenlik aracı çıktı. Abu Dabi'de son 5 tura girilirken güvenlik aracı piste girdi. Max Verstappen pite girdi ve yumuşak lastiği taktı.

İnceleme Yapılmadı

İnceleme Yapılmadı

Verstappen ile Hamilton temas etti ve Hamilton pist dışına taştı. FIA, incelemesinde Verstappen'in Hamilton'ı pistin dışına doğru ittiği için ekstra incelemeye ihtiyaç duyulmadığına karar verdi

RAIKONEN SON YARIŞINI TAMAMLAYAMADI

Alfa Romeo pilotu Kimi Raikkonen, kariyerinin son yarışını tamamlayamadı. Finlandiyalı pilot, Ferrari'nin son şampiyonu olarak pistlere veda etti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın