Görüş Bildir
Haberler
Türkiye Kupası Fenerbahçe'nin Oldu

Türkiye Kupası Fenerbahçe'nin Oldu

Kadınlar Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki mücadeleyi kazanan sarı lacivertliler oldu. Rakibini 69-61yenen Fenerbahçe kupayı müzesine götürdü. Fenerbahçe böylelikle Türkiye Kupası'nı 11. kez kazanarak Galatasaray'la kupa sayısını eşitlemiş oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray ve Fenerbahçe arasında çekişmeli başlayan maçın ilk 5 dakikası 9-9 eşitlikle geçildi. Daha sonraki bölümde daha az hata yapan Fenerbahçe, ilk çeyreği 20-18 önde tamamladı. 

İkinci periyoda daha etkili başlayan sarı-lacivertliler, 13. dakikada farkı 5'e çıkardı: 25-20. Çeyreğin 17. dakikasını 7 sayı farkla önde geçen Fenerbahçe karşısında Galatasaray, periyodun kalan bölümlerinde farkı kapattı, ancak soyunma odasına 35-32 geride gitti.

İkinci yarıya iyi başlayan Galatasaray, 22. dakikada 38-37 öne geçti. Kalan dakikalarda Galatasaray'dan daha fazla skor üreten Fenerbahçe, final periyoduna bir sayı farkla, 49-48 üstün girdi.

İki takımın da skor üretmede sıkıntı çektiği son periyodun ilk 5 dakikası 52-52'lik eşitlikle geçildi. Bu bölümden sonra üst üste bulduğu üç sayılık basketlerle Fenerbahçe son 2 dakikaya 7 sayı farkla, 63-56 önde girdi. Kalan dakikalarda az hata yapan Fenerbahçe, maçtan 69-61 galip ayrılarak, Türkiye Kupası'nı 11. kez müzesine götürdü.

Fenerbahçe’de Alexandria Quigley 17 sayıyla takımının ve maçın  en skorer ismi oldu. Sarı lacivertli takımda Marissa Coleman’ın 16, Jantel Lavender ise 15 sayıyla Quigley’in ardından takımında skora en çok katkı yapan oyuncular oldular. Fenerbahçe’de Marissa Coleman maçın, Alexandria Quigley ise turnuvanın en değerli oyuncusu seçildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sarı kırmızılı takımda ise Jewell Lloyd, attığı 15 sayıyla takımının en skorer ismi oldu. Lloyd’un yanı sıra sarı kırmızılı takımda Nevriye Yılmaz’ın 14, Jelena Dubljevic’in 11 sayı 9 ribaundu mağlubiyete engel olamadı.

Böylelikle Fenerbahçe, geçtiğimiz yılın ardından bu sezon da kupaya uzanan taraf oldu ve Galatasaray’ın Türkiye Kupası’nı en çok kazanan takım unvanını egale etti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
80
35
11
3
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Kimin olacaktıki ??

Pasif Kullanıcı

yani, bu kadar abartıya gerek yok :))