Görüş Bildir
Haberler
Faysal Mikdad Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Faysal Mikdad Nasıl Dışişleri Bakanı Oldu?

Faysal Mikdad Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Faysal Mikdad Nasıl Dışişleri Bakanı Oldu?

Elif Ateş
21.05.2022 - 23:32

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme geliyor. Önemli siyasetçilerden biri olan Faysal Mikdad, 2020 yılından beri görevinde. Faysal Mikdad, siyasi hayatı boyunca Suriye'de pek çok görevde bulundu. Aynı zamanda Suriye İç Savaşı'ndaki rolünden dolayı Avrupa Birliği tarafından diplomatik kararlar uygulandı. Peki Faysal Mikdad kimdir, kaç yaşında, nereli? Faysal Mikdad nasıl dışişleri bakanı oldu? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Faysal Mikdad Kimdir?

Faysal Mikdad kimdir?

Faysal Mikdad, 1 Ocak 1954 yılında Suriye'nin Dera şehrinde dünyaya geldi. Şam Üniversitesi'nde okuyan Faysal Mikdad, derece ile okulu bitirdi. Çek Cumhuriyeti'ndeki Prag Charles Üniversitesi'nde İngiliz Edebiyatı alanında doktora çalışmaları yaptı.

Dera'nın Ghasam köyünden olan Faysal Mikdad,68 yaşındadır.

Faysal Mikdad Nasıl Dışişleri Bakanı Oldu?

Faysal Mikdad nasıl dışişleri bakanı oldu?

Faysal Mikdar, siyasi hayatına Suriye Dışişleri Bakanlığı'nda diplomat görevi ile başladı. Birleşmiş Milletler Daimi Suriye Delegasyonun üyelerinden biri olarak çalıştı. Birleşmiş Milletler Suriye Daimi Temsilciliği vekili oldu.

Eski Dışişleri Bakanı Velid Muallim ölene kadar dışişleri bakan yardımcılığı yaptı. Velid Muallim'in ölümü ile birlikte 2020 yılında Suriye Dışişleri Bakanı oldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın