Görüş Bildir
Haberler
Facebook’ta Engel Kaldırma İşlemi Nasıl Yapılır?

Facebook’ta Engel Kaldırma İşlemi Nasıl Yapılır?

Müge Kakşi
23.08.2021 - 11:30

Hayatımıza giren ilk sosyal medya uygulamaları arasında bulunan Facebook bizlere fotoğraf ve video paylaşmak gibi birçok olanak tanırken çeşitli konularda gruplar kurmamıza olanak sağlıyor. Neredeyse birçok telefon tarafından desteklenen Facebook kullanıcılarına kişiselleştirebileceği birçok özellik de sunuyor. Bu özelliklerden biri ise paylaşımlarımızı ve profilimizi görmesini istemediğimiz kişileri engelleme özelliği. Ayrıca engellemekten vazgeçtiğimiz kişilerin engellini de istediğimiz zaman kaldırmak mümkün. Peki Facebook'ta engel kaldırma işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yapılan araştırmalara göre Facebook'un dünya üzerinde toplam kullanıcı sayısı 2.85 milyar olmakla birlikte, uygulama dünya üzerindeki en büyük sosyal ağ olarak değerlendirmiştir. Ardından her ne kadar birçok benzer uygulama çıksa da zirveyi bırakmayan Facebook kullanıcılarına oldukça önemli özellikler sunuyor. Facebook'un en çok kullanılan özelliklerinden biri de istenmeyen kişileri engelleme özelliği. Ayrıca engellenen kişilerin engelinin kaldırılabileceği gibi bu işlemin nasıl yapıldığı ise oldukça araştırılıyor. Facebook'ta engellediğim kişinin engelini nasıl kaldırırım? gibi soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

FACEBOOKTA ENGEL KALDIRMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Bazen Facebook hesabımızda profilimizi veya paylaştığımız gönderileri görmesini istemediğimiz kişiler olabiliyor. Bu gibi durumlarda o kişileri engelleyebilirken bazı durumlarda da engellemekten vazgeçip engeli kaldırmak da isteyebiliyoruz. Facebook'ta engelleme işleminin kolay olduğu gibi engel kaldırmakta oldukça basittir. Facebook'ta engellenen kişinin engelini kaldırmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz;

  • Öncelikle tarayıcınızdan veya telefonunuzdan Facebook uygulamasını açın.

  • Ardından eğer giriş işlemini yapmadıysanız Facebook kullanıcı adınızı ve Facebook şifrenizi yazarak hesabınıza giriş yapın.

  • Ardından karşınıza çıkan ana sayfada sağ üst köşede bulunan menü simgesine tıklayın.

  • Açılan pencerede aşağıda bulunan 'Ayarlar ve Gizlilik' yazan sekmeye tıklayıp altında çıkan 'Ayarlar' butonuna tıklayın.

  • Yine açılan sayfada aşağı inerek 'Hedef Kitle ve Görünürlük' kategorisinin içerisinde bulunan 'Engelleme' sekmesine tıklayın.

  • Çıkan sayfada engellediğiniz kişilerin listesini görebilirsiniz.

  • Engelini kaldırmak istediğiniz kişinin yanındaki 'Engeli kaldır' butonuna basarak o kişinin engelini kaldırmış olursunuz.

Ayrıca engellediğiniz kişinin engelini kaldırdığınız durumda o kişi artık arkadaş listenizden çıkmış olur. Tekrardan arkadaş olmak için ya sizin arkadaşlık istediği göndermeniz gerekir. Ya da karşı tarafın engelini kaldırdığınızı anlaması ve arkadaşlık isteği göndermesi gerekir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın