Görüş Bildir
Haberler
Facebook Messenger Üzerinden Satranç Oynayabilirsiniz

Facebook Messenger Üzerinden Satranç Oynayabilirsiniz

Deniz Gök
05.02.2016 - 20:45 Son Güncelleme: 06.02.2016 - 12:44

Sürekli davetiye gelen Facebook oyunlarından yılmış olabilirsiniz ancak gerçekten canınız sıkıldığında yapacak hiçbir şey bulamıyorsanız Facebook’ta arkadaşınızla satranç oynayabilirsiniz. Üstelik gereksiz ve ısrarcı davetler de yok!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Oyunu başlatmak ise oldukça kolay. Messenger’da arkadaşınızla konuşma penceresine @fbchess playyazıp mesajı gönderdiğinizde satranç oyunu otomatik olarak başlıyor. 

Oynatmak istediğiniz piyonu seçerken Şah (King) için K’ye, Vezir (Queen) için Q’ya, Fil (Bishop) için B’ye At (Knight) için N’ye, Kale (Rook) için R’ye ve son olarak Piyon (Pawn) için P’ye basmanız gerekiyor. 

Yanına da ilerlemek istediğiniz bölgenin numarasını giriyorsunuz. Örneğin “@fbchess Pd4” diye mesaj girip gönderdiğinizde Piyon d4’e ilerliyor. Küçük ekranda rahat edemiyorsanız tüm konuşmayı görüntüleyerek daha büyük ekranda oynayabilirsiniz.

Oyunu bitirmek için” @fbchess resign” demeniz yeterli. “@fbchess stats” ile istatistikleri görüntüleyebilir, “@fbchess play white” ya da “@fhcbess play black” yazarak da istediğiniz rengi seçebilirsiniz.

LOG

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
4
4
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
uçi mamadi

Araplar için işkence ! :D At diyip geçerim az L oyunlarıyla ağlatmadım milleti. L'le kardeş uciii.

Efe Akan

Kaldırdılar tebelleşler