Görüş Bildir
Haberler
Facebook Hesabı Nasıl Kapatılır? Facebook Kapatma Linki…

Facebook Hesabı Nasıl Kapatılır? Facebook Kapatma Linki…

Müge Kakşi
25.08.2021 - 09:49

Neredeyse tüm telefonların desteklediği Facebook ülkemizde oldukça fazla kullanıcı sayısına sahip olmasından dolayı dünyada en çok Facebook kullanan ilk 10 ülke arasında yer alıyor. Ancak sevenlerin yanı sıra, yeni sosyal medya uygulamalarının alternatif hale gelmesi ile birlikte, özellikle genç nesil arasında Facebook popülerliğini yitirmeye başladı. Peki, Facebook hesabı nasıl kapatılır? İşte merak edilen detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yapılan araştırmalara göre Facebook'un dünya üzerinde toplam kullanıcı sayısı 2.85 milyar olmakla birlikte, 2020 verilerine göre Türkiye'de Facebook kullanan 27 milyon aktif kişi bulunuyor. Hayatımıza ilk giren sosyal medya uygulamalarından biri olan Facebook zirveyi hala korusa da çıkan alternatif uygulamalarla Facebook hesabını kapatmak isteyenler de artıyor. Şimdi Facebook'u kalıcı olarak kapatma işlemlerini nasıl yapacağınızı haberimizde detayları ile birlikte anlatacağız... Hazırsanız işte Facebook kapatma işlemleri ve kapatma linki...

FACEBOOK HESABI NASIL KAPATILIR?

Fotoğraf ve video paylaşımı yapabildiğimiz ayrıca ilgilendiğimiz gruplara dahil olabildiğimiz Facebook hesabını kapatmak isteyenlerin en çok araştırdığı konulardan biri de bu işlemi nasıl yapacağı. Facebook hesabını kapatmak veya kalıcı olarak silmek için aşağıdaki adımları izleyin;

  • Öncelikle tarayıcınızdan veya telefonunuzdan Facebook uygulamasını açın.

  • Ardından eğer giriş işlemini yapmadıysanız Facebook kullanıcı adınızı ve Facebook şifrenizi yazarak hesabınıza giriş yapın.

  • Ardından karşınıza çıkan ana sayfada sağ üst köşede bulunan menü simgesine tıklayın.

  • Açılan pencerede aşağıda bulunan 'Ayarlar ve Gizlilik' yazan sekmeye tıklayıp altında çıkan 'Ayarlar' butonuna tıklayın.

  • Çıkan ekranda en üstte 'Hesap' başlığının altında bulunan 'Kişisel Bilgiler ve Hesap Bilgileri' kategorisine tıklayın.

  • Açılan sayfada en altta bulunan 'Hesap Sahipliği ve Kontrolü' sekmesine tıklayın.

  • Ardından yine açılan sayfada Dondurma ve Silme kategorisini seçin.

  • Yönlendirildiğiniz sayfada 'Hesabı Dondur' ve 'Hesabı Sil' seçeneklerinden hesabı sil seçeneğini işaretleyerek 'Hesap Silme İşlemine Devem Et' e tıklayın.

  • Karşınıza çıkan hesabı neden silmek istediğinize dair nedenlerden size uygun olanı seçerek 'Hesap Silme İşlemine Devem Et' e tıklayın.

  • Ardından açılan sayfada yine size sunulan bilgileri okuyarak 'Hesap Silme İşlemine Devem Et' e tıklayın.

  • Silmeden önce karşınıza çıkan bilgilendirme metinlerini okuyarak en altta bulunan 'Hesabı Sil' sekmesini seçin ve açılan sayfada sizden istenilen Facebook şifrenizi girip hesabınızı kalıcı olarak silebilirsiniz.

Direkt olarak Facebook hesabı silme sayfasına yönlendirilmek için https://www.facebook.com/help/delete_account linkine tıklayarak giriş bilgilerinizi girerek silme işlemine devam edebilirsiniz.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın