Görüş Bildir
Haberler
Facebook'dan Artan İntihar Sayıları İçin Önlem

Facebook'dan Artan İntihar Sayıları İçin Önlem

İçeriğin Devamı Aşağıda

Facebook, hayata geçirmeye hazırlandığı yeni hizmet ile, şimdi de hayat kurtaracak.

Facebook, intihar etme düşüncesindeki kullanıcılarına yardımcı olmak için yeni bir aracı devreye almaya hazırlanıyor.

Şimdilik sadece ABD'de geçerli olacak yeni sistemde,intihar konulu paylaşımlarda bulunan kullanıcıları işaretleyerek Facebook'a bildirmek mümkün olacak. Facebook böylece, kullanıcıyla iletişime geçecek özel eğitimli bir ekibi devreye alabilecek ve kullanıcının intihar düşüncesinden vazgeçmesi için müdahalede bulunabilecek.

İntihara meyilli olarak işaretlenen bir kullanıcı tekrar Facebook'a girdiğinde bir mesajla karşılaşacak. Mesajda 'Merhaba, bir arkadaşın bize yardıma ihtiyacın olduğunu ve moralinin biraz kötü olduğunu bildirdi. Sorunlarının çözümü için sana yardımcı olmak istiyoruz,' benzeri bir ifade bulunacak ve kullanıcı ABD'deki Ulusal İntiharı Önleme Hattı'nı araması için cesaretlendirilecek. 

Diyalog kutusunda ayrıca, kişileri intihardan caydırmak için kullanılan özel mesajlar ve videolarda yer alacak. Bu prosedür ancak başkaları tarafından intihara meyilli olarak işaretlenen kullanıcılar için geçerli olacak. Facebook, paylaşımları analiz ederek otomatik olarak bir çıkarımda bulunmayacak.

Söz konusu proje, eğitimli klinik çalışanlarla ortak olarak yürütülecek ve intihar şüphesi taşıyan insanların paylaşımları uzman bir ekip tarafından değerlendirilecek. Facebook bu amaçla, dünya çapında her saatte görev başında olan 100 özel çalışan istihdam edecek ve intihar teşebbüsü konusunda bildirilen paylaşımları inceleyerek kullanıcıların durumlarını gözden geçirecek, yardıma ihtiyaç olup olmadığını değerlendirecek. Zira, bazı bildirimlerin sadece kullanıcıları rahatsız etmek için kasten yapılabileceği de göz önünde bulunduruluyor. 

  • Chip
Kaynak: http://www.chip.com.tr/haber/facebook...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın