Görüş Bildir
Haberler
Eyfel Kulesi Hakkında Bilgiler: Fransa'nın Sembolü ve Paris'in Dönüm Noktası Olan Eyfel Kulesini Keşfe Çıkın!

Eyfel Kulesi Hakkında Bilgiler: Fransa'nın Sembolü ve Paris'in Dönüm Noktası Olan Eyfel Kulesini Keşfe Çıkın!

Özge Tepe
11.03.2023 - 15:23

Fransa'nın sembol yapısı haline gelen Eyfel Kulesi, başlangıçta 1889 Uluslararası Fuarı'na giriş kapısı ve Fransız endüstriyel yaratıcılığının bir kanıtı olarak hizmet etmek için inşa edildi. O zamandan beri Paris şehrinin belirgin karakterini temsil etmeye başladı. Işıkları da büyük dünya olaylarının anısını yansıtmak için sıklıkla açılır veya kapatılır. Güzelliği veya çirkinliği dünya genelinde tartışılsa da insanların büyük bir bölümü Eyfel Kulesini son derece etkileyici buluyor. 

Bu içeriğimizde Fransa'nın sembolü haline gelen Eyfel Kulesi hakkında merak edilen bilgilere ulaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eyfel Kulesi Tarihçesi

Eyfel Kulesi Tarihçesi

Eyfel Kulesi, yapı-inşaat tarihinde teknolojik bir şaheser olan Paris'in dönüm noktası. Fransız hükümeti bunu organize ederken,Fransız Devrimi'nin yüzüncü yılını kutlamak için 1889 Uluslararası Sergisi'ne uygun bir anıt tasarlamak için bir yarışma düzenlendi. 100'den fazla plan sunuldu ve Centennial Komitesi, ünlü köprü mühendisinin planını kabul etti. Bu kişi Gustave Eiffel'di.

Eyfel'in neredeyse tamamı açık kafes ferforjeden inşa edilmiş 300 metrelik bir kule konsepti şaşkınlık, şüphe uyandırdı ve estetik gerekçelerle kimi zaman tepki gördü. Fransız endüstriyel yaratıcılığının bir kanıtı olarak hizmet etmek için inşa edilen Eyfel, tamamlandığında fuarın giriş kapısı olarak hizmet vermiştir.

Eyfel Kulesi'ne uzaktan yakından benzeyen hiçbir şey inşa edilmemişti; Roma'daki Aziz Petrus'un kubbesinden veya Büyük Giza Piramidi'nden iki kat daha yüksekti . Bu tür eski anıtların aksine, kule sadece yaklaşık iki yılda küçük bir işgücüyle ve düşük bir maliyetle inşa edildi. Eiffel, metal kemer ve metal kafes formlarının yükleme altındaki davranışına ilişkin gelişmiş bilgisinden yararlanarak, inşaat mühendisliği ve mimari tasarımda bir devrimin habercisi olan hafif, havadar ama güçlü bir yapı tasarladı. Ve 15 Mayıs 1889'da halka açıldıktan sonra, nihayetinde estetik olarak haklı çıktı.

Eyfel Kulesi Teknik Özellikleri

Eyfel Kulesi Teknik Özellikleri

Eyfel Kulesi, içe doğru incelen ve tek bir büyük dikey kule oluşturmak için birleşen dört kafes kirişli ayak üzerinde duruyor. İskeleler içe doğru kıvrılırken, turistler için görüntüleme platformları sağlayan iki seviyedeki kiriş ağları ile birbirine bağlanır . Buna karşılık, kulenin tabanındaki dört yarım daire biçimli kemer, hiçbir yapısal işleve hizmet etmeyen tamamen estetik öğelerdir. Kısmen mühendislik kaygılarının, kısmen de Eiffel'in sanatsal anlayışının belirlediği benzersiz şekilleri nedeniyle, iskeleler bir kavis üzerinde yükselmek için asansörleri gerektiriyordu. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Otis Elevator Company tarafından tasarlanan cam kafes makineleri, binanın başlıca özelliklerinden biri haline geldi ve binanın dünyanın önde gelen turistik cazibe merkezlerinden biri haline gelmesine yardımcı oldu.

Kulenin kendisi 300 metre (984 fit) yüksekliğindedir. 5 metre (17 fit) yüksekliğinde bir tabana dayanır ve kulenin tepesindeki bir televizyon anteni, ona toplam 324 metre (1.063 fit) yükseklik verir.

Eyfel Kulesi Biletleri

Eyfel Kulesi Biletleri

Eyfel Kulesinde gezinmek için 4 farklı bilet çeşidi var. Eyfel Kulesi biletleri ve fiyatları ise şu şekilde:

İkinci Kata Erişim Sağlayan Asansörlü Bilet

  • Yetişkin: 18,10€

  • 12-24 Yaş Arası: 9,00€

  • 4-11 Yaş Arası: 4,50€

  • 4 Yaş Altı: Ücretsiz

Zirveye Erişim Sağlayan Asansörlü Bilet

  • Yetişkin: 28,30€

  • 12-24 Yaş Arası: 14,10€

  • 4-11 Yaş Arası: 7,10€

  • 4 Yaş Altı: Ücretsiz

İkinci Kata Erişim Sağlayan Merdivenli Bilet

  • Yetişkin: 11,30€

  • 12-24 Yaş Arası: 5,60€

  • 4-11 Yaş Arası: 2,80€

  • 4 Yaş Altı: Ücretsiz

Zirveye Erişim Sağlayan Merdivenli Bilet*

  • Yetişkin: 21,50€

  • 12-24 Yaş Arası: 10,70€

  • 4-11 Yaş Arası: 5,40€

  • 4 Yaş Altı: Ücretsiz

*Bu bilet, kulenin tepesine erişim sağlarken merdivenlerden ikinci kata kadar erişim sunar. Ardından tepeye asansörle çıkılır. Diğer bilet türleri çevrim içi olarak satın alınabilirken bu bilet yalnızca kulede satıştadır.

Eyfel Kulesi biletierinin fiyatları dönemsel olarak değişim gösterebilir. Bilet ücretlerine Eyfel Kulesi resmi internet adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Eyfel Kulesine Nasıl Gidilir?

Eyfel Kulesine Nasıl Gidilir?

Eyfel Kulesi, Paris'in merkezi kabul edilen Champ de Mars bölgesinde yer alıyor. Halka açık eşsiz bir yeşil alan olan bu meydanın ortasında Eyfel Kulesi yükseliyor.

Eyfel Kulesine gitmek için şehri gezerken de en çok kullanmanız gereken ulaşım aracı olan metroyu tercih edebilirsiniz. Kuleye en yakın metro istasyonları ise şunlar:

  • RER C tren hattı: Champ de Mars / Tour Eiffel durağı

  • Hat 8 (Line 8): Ecole Militaire durağı

  • Hat 6 (Line 6): Bir-Hakeim durağı

Kuleye gitmek için aynı zamanda otobüsler de kullanılabiliyor. 42, 68, 82, 87 numaralı hatlarla Tour Eiffel / Champ de Mars durağında inebilir ve gezinize başlayabilirsiniz.

Eyfel Kulesinde Yeme İçme ve Konaklama

Eyfel Kulesinde Yeme İçme ve Konaklama

Eyfel Kulesi çevresi, oldukça pahalı ve lüks restoranlarla ve otellerle dolu. Burada hem kuleyi görüp hem de yemek yiyebileceğiniz 'uygun fiyatlı' bir mekan yok denebilir. Bu tür mekanları tatilinizi taçlandırmak için veya orada yaşıyorsanız özel günleriniz için tercih edebilirsiniz.

Eyfel Kulesi çevresindeki en ünlü restoranlardan birkaçı şu şekilde:

  • Gustave: Hemen Champ de Mars içerisinde yer alan Gustave, buradaki en lüks restoranlar arasında ilk sıralarda yer alıyor.

  • L’Oiseau Blanc: Romantik bir akşam yemeği için en iyi yerlerden olan L’Oiseau Blanc, bir otelin barı olarak hizmet veriyor.

  • Girafe Restaurant: Güzel havalarda, gün batımına yakın bir saatte çok keyifli bir mekan halini alan Girafe Restaurant, Eyfel'i direkt olarak görüyor.

  • Café de l’Homme: Art Deco tarzı dizaynı ile göz dolduran Café de l’Homme, teras kısmı ile çiftler için en iyi seçeneklerden biri.

  • Monsieur Bleu: Leziz kokteyller ve Fransız yemekleri sunumları ile öne çıkan Monsieur Bleu, açık alanındaki Eyfel manzarasıyla göz dolduruyor.

  • Les Ombres: Şehrin en klas restoranlarından biri olan Les Ombres, hayalinizdeki romantik akşam yemeğini fazlasıyla sunuyor.

Daha çok balayı tatilleri için tercih edilen Eyfel manzaralı oteller, tatillerin en keyifli yanını oluşturuyor. Genelde oldukça yüksek fiyatlı olsalar da özel günlerde sık sık tercih ediliyor. Eyfel manzarasını tam olarak gören otellerden birkaçı ise şunlar:

  • Plaza Athénée: Dünyanın en çok fotoğraflanan otellerinden biri olan Plaza Athénée, Art Deco tarzı ile göz kamaştırıyor. Burayı pek çok influencerın Paris tatilinden de görmüş olabilirsiniz.

  • Four Seasons George V Paris: Bu otel, buradaki en lüks otellerden biri. İçerisinde 5 Michelin yıldızı ödülüne sahip 3 restoran bulunması da ayrı bir avantaj. 

  • Shangri-La Paris: Shangri-La Paris, içerisindeki havuzlar, spa ve restoranlar ile göz kamaştırıyor.

  • Hotel The Peninsula Paris: Bu otel, Eyfel'i 360 derecelik açıyla görüyor. İçerisindeki eşsiz restoranlar, havuzlar, spa ve daha fazlası, benzersiz bir tatilin kapılarını aralıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
2
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın