Görüş Bildir
Haberler
Evliliğinizi Güçlendirecek 10 İp Ucu

Evliliğinizi Güçlendirecek 10 İp Ucu

Murat ATİLA
09.03.2015 - 17:57 Son Güncelleme: 04.04.2015 - 02:00

1-Her koşulda birbirinize saygı göstermeye gayret edin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlişki içerisinde saygıyı koruyamamak, eşlerin birbirlerine sergiledikleri negatif tavırların artmasına sebep olur. Ona olan saygınızı sadece onun yanında değil, o yokken de korumaya gayret edin. Örneğin bir arkadaşınıza eşinizi kötüleyen veya çekiştiren bir cümle kuracaksanız önce durun ve düşünün: Eğer o size bunu yapsaydı ne hissederdiniz?

2-Çatışma çözümleme becerinizi geliştirin.

Her evlilikte tartışmalar olur ve bu normaldir. Ancak çatışmalarınızı çözümleyebilmek, kendinizi evliliğinizde güvende hissetmeni­ze yardımcı olur.

3- Kendinizi tanımaya ve kişiliğinizi geliştirmeye gayret edin.

Kendinizi tanımak için göste­receğiniz çaba, aynı zamanda ilişkinizin gelişimine de olum­lu yansıyacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4- Birlikte baş başa zaman geçirmek için fırsatlar oluşturun.

Önceden gün belirle­yin ve bu güne uymaya çalışın. Baş başa dışarı çıkmak, yürüyüş yapmak, yemeğe veya sinemaya gitmek gibi organizas­yonlar yapın.

5-Eşinizle birlikte yapmaktan zevk alabileceğiniz ortak ilgi alanları keşfedin.

Eşlerin her alanda ilgilerinin ortak olması ve illa aynı şeylerden zevk almaları beklenemez. Ancak eşlerin beraberce yapmaktan zevk alabildikleri ortak aktivitelerinin olması, mutluluklarını arttırır.

6- Birbirinizi affetmeyi öğrenin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Her evlilikte zaman zaman eşler birbirlerini incitebilecek veya hayal kırıklığına uğratabilecek davranışlar sergileyebi­lirler. Bu gibi durumlarda kimsenin mükemmel olmadığını düşünün. Ayrıca sizin de eşinize karşı sergilediğiniz bu tip davranışları hatırlayın. Böylece affetmeniz kolaylaşacaktır. Zihninizde yer alan olumsuz duygu ve düşüncelerin davra­nışlarınıza yansıyabileceğini ve hatta karşınızdaki kişilerin ruh durumlarını etkileyerek evin içinde olumsuz bir elektriğin oluşabileceğini unutma­yın. Sizin affedici tavrınız ve gerektiğinde özür dilemeyi bilmeniz, eşinizi de etkileyip aynı şeyi yapmaya teşvik edebilir.

7- İletişim becerilerinizi geliştirin.

Sağlıklı iliş­kilerdeki en temel unsurlardan biri çift­lerin konuşma ve dinleme becerilerine sahip olmalarıdır. Eşinizin sizin her duy­gunuzu ve düşüncenizi siz söylemeden bilebilmesi mümkün değildir. Kendinizi eşinize ifade etmeyi başarmanız ve öte yandan onu içtenlikle ve eleştirmeden dinlemeyi öğrenmeniz mümkündür.

8- Eşinizi can kulağı ile dinlemeyi öğrenin.

Dinleme becerisi evlilik ilişkisi içerisindeki en önemli iletişim becerilerinin başında gelmektedir. Eşinin kendisini içtenlikle dinlediğini bilmek, kişiye bu ilişki içerisin­de eşi tarafından önemsendi­ği mesajını vermektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9-Eşinizle aranızda yakınlık geliştirin.

Eşinizle aranızda hem duygusal hem de cin­sel açıdan yakınlık oluşturmaya gayret edin. Duygusal yakınlık, eşlerin yargılan­maktan veya tepki görmekten korkmadan duygu ve düşüncelerini birbirleriyle paylaşabilecekleri güvenli bir ortamın varlığıyla oluşur. Eşinizin düşüncelerini anlamak için göstereceğiniz çaba, onun düşüncelerini anlama yoluyla kuraca­ğınız empati, aranızdaki yakınlığı destekleyecektir.

10-Eşinizin iyi yanlarını ve olumlu özelliklerini görmeye gayret edin.

İlişkinizin başlan­gıcında eşinizin iyi ve olumlu özelliklerini nasıl daha net bir şekilde görebil­diğinizi hatırlayın ve bu özelliklerini kendinize sıklıkla hatırlatın.

Kaynak: http://www.psikoist.net/?pnum=15

Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri “ Azize Nilgün Canel

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın