Görüş Bildir
Haberler
Aman Dikkat! Boşanmaya Neden Olan 10 Büyük Hataya Düşmeyin

Aman Dikkat! Boşanmaya Neden Olan 10 Büyük Hataya Düşmeyin

Tara Mater
07.01.2016 - 20:36

1. "Ben ona fazlayım"

Eşiniz için fazla iyi olduğunuzu daha iyi bir eşi hak ettiğinizi mi düşünüyorsunuz? Bu bakış açısı zaman içinde hatalar yapmanıza ve ilişkinizin bitmesine neden olabilir. Eşinizin iyi yönlerine odaklanıp başınızı bulutlardan biraz indirirseniz, daha mutlu ve güvenli bir ilişki yaşayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. "Ne desem boş"

İletişim sadece konuşmak değil, birbirini daha iyi ve derinden anlamaktır. Pek çok çift konuşur ama aslında iletişim kurmaz. Güçlü iletişim kurulmayan bir ilişki patlamaya hazır bir bomba gibidir.

3. "İsteklerim umrunda değil"

Evlilikle birlikte çiftlerin birbirinden beklentileri değişir. Sevgiliyken birbirinin ihtiyaçlarını ve isteklerini anlayan çiftler bu yeni durumun içinde aynı şeyi

beceremeyebilirler.

4. "Annemin elini öpmeye bile gocunuyor."

4. "Annemin elini öpmeye bile gocunuyor."

Farklı kültürel geçmişi olan çiftlerde, çatışmaların ortaya çıkması. Başta eğlenceli ve sevimli gelen farklılıklar daha sonraları rahatsızlık verici hissettirmeye başlayabilir. Bu tip ilişkilerde iletişim de güçlü değilse ciddi sıkıntılar yaşanabilir.

5. "Benim hayattan ne istediğimle ilgili en ufak bir fikri yok"

Eşlerin birbirinin ihtiyaç ve isteklerini anlayamaması en sık görülen nedenlerden biridir. Eşiniz sizin bir birey olarak hayattan ne istediğinizi anlayamayabilir. Eşiniz tutku ve arzularınızı anlayabiliyor mu?

6. "Benim burada ne işim var?"

Evliliğin getirdiği yeni yaşam biçimine adapte olamamak. Özellikle uzun süre yalnız yaşamış kişilerin evlilik düzenine adapte olması hiç de kolay olmayabilir. Kişisel alanına çok düşkün insanlar için evliliğin gerektirdiği yaşam tarzına geçmekte güçlük çekebilirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. "Ay çok daraldım"

Kendini silah zoruyla  evlendirilmiş gibi hissetmek...Eşinizin sizi gerçek potansiyelinizi ortaya koymaktan geri tuttuğunu kariyerinize zarar verdiğini mi düşünüyorsunuz? Ya da bir yerlerde hala eski defterleri açık mı tutuyorsunuz? Eğer durum böyleyse ilk fırsatta bulunduğunuz “kafes”ten kaçmayı deneme ihtimaliniz yüksek...

8. "O kız kim?"

8. "O kız kim?"

Eski sevgililer, eski eşler, iş arkadaşları sürekli tartışmaya mı neden oluyor? Kıskançlık başta tatlı bir sevgi göstergesi sayılsa da hayatı iki taraf için de çekilmez hale getirir.

9. "Gözüm üstünde ona göre"

Eşinize gerçekten güveniyor musunuz? Hareketlerinden şüpheye düştüğünüz oluyor mu? Eğer eşinize güvenemiyorsanız, evliliğinizin devam etmesi pek mümkün değil. Çünkü güven evliliğin temel direği niteliğinde.

10. "Ayrı dünyaların insanıyız"

Evet belki de iki harika insansınız ama birbirinize hiç de uygun değilsiniz. Kişiliğinizdeki farklılıklar bir şeyleri paylaşmanızı engelliyor. Belki de ayrılıp kendinizi daha uygun insanlar seçmelisiniz...

Unutmayın erken teşhis hayat kurtarır! Eğer evliliğinizde sorunlar varsa, bunlara göz yummak yerine, üstüne gidip değiştirebilirsiniz. Unutmayın herşey sizin elinizde!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
67
24
8
6
6
6
0