Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Evlenmeyi Düşünenler ve Evli Olanlar Dikkat! Bu 15 Davranış Evliliğinizi Bitirebilir!

etiket Evlenmeyi Düşünenler ve Evli Olanlar Dikkat! Bu 15 Davranış Evliliğinizi Bitirebilir!

Aburoski
03.07.2018 - 18:02

Eğer bu davranışları yapıyorsanız, evliliğinizde tutku ve aşk aramayın! Bu kötü davranışları yapan insanlar evliliklerinin sonunu görüyor. Bunları yapmayarak evliliğinizi kurtarabilir, mutlu ve huzurlu bir hayat geçirebilirsiniz. Aslında bu kötü davranışları değiştirmek çok kolay. Yeter ki siz isteyin! 

İşte insanların evliliğini tehlikeye atan o davranışlar. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Aranızda geçen her şeyi ailenize anlatmak...

1. Aranızda geçen her şeyi ailenize anlatmak...

Anneniz ve babanız hayatınızda en önemli varlıklardır. Fakat evlendikten sonra aile ve eşiniz arasındaki o çizgiyi iyi ayarlamanız gerekiyor. Anneniz ve babanız eşinizle yaşadığınız her şeyi bilmek zorunda değil. Aileniz meraklı da olsa eşiniz her şeyi onlara anlatmanızı istemeyebilir. Buna dikkat edin.

2. Eşinize zaman ayırmamak...

Eşinize zaman ayırmak onunla bir şeyler yapmak çok önemli. Evet biliyoruz arkadaşlarınla eğlenmeyi çok seviyorsun ama eşini daha çok seviyorsun değil mi? Bu nedenle eşin ve arkadaşların arasındaki dengeyi iyi kurmalısın. İki taraf için de iyi bir program yaparak dengeyi sağlayabilirsin.

3. Eve iş getirmek...

Eve iş getirerek, eşinizle kaliteli vakit geçiremezsiniz. Sırf birlikte oturuyorsunuz diye bu onunla vakit geçirdiğiniz anlamına gelmiyor. Öyle sananlar çok fazla çünkü... İşini işte bırak! Zaten yeteri kadar çalışırken kafa patlatıyorsunuz. Evde biraz rahatlamak iki taraf için de iyi olacaktır. Sürekli böyle yapıyorsanız ya da böyle bir alışkanlığınız varsa hemen vazgeçmelisiniz.

4. Sürekli her şeye şikayet etmek...

Kimse yanında sürekli şikayet eden birini istemez. Ayrıca neden böyle bir insana katlanmak zorunda kalsın ki? Bunu düşünerek ve kendinizi eşinizin yerine koyarak hareket edin. Bu durum sizden soğumasına neden olabilir. Aman dikkat!

5. Sürekli yalan söylemek...

Evlilik dürüstlük ve güven üzerine kurulu bir yapıdır. Bu yapıyı yalan söyleyerek yıkmak istemezsiniz değil mi? Yalan söylediğiniz zaman o yalan elbet bir gün ortaya çıkıyor. Biliyorsunuz yalanların ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır. Ayrıca eşinizin güvenini kaybederseniz bir daha kazanması güç olur. Bizden söylemesi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Eşinizin işine ve aldığı kararlara saygı duymamak...

Saygı, ilişkide çok önemlidir. Hatta daha ileri gidelim. İlişkinizin simgesi saygıdır. Saygı bir ilişkiyi ayakta tutan unsurdur. Onunla var olur, onsuz yıkılırsınız. Eşinizin işini asla küçümsemeyin. Aldığı kararları birlikte değerlendirin.

7. En küçük olayda tartışma yaratmak...

En küçük olayda tartışma yaratan kişinin insanlarla iletişiminde bir sıkıntısı vardır. Eşinizle konuşarak anlaşmak varken neden bağırıp tartışma ortamı yaratırsınız? Bağırarak hiçbir şey elde edemeyeceğinizi bilmelisiniz. Tartışma esnasında çiftler birbirlerine düşünmeden bazı kelimeler söylüyor. Bu, sizi 'dönülmez akşamın ufkundayım' gibi bir duruma sokar.

8. Özür dilemeyi bilmemek...

Eğer bir hata yaptıysanız kesinlikle özür dilemelisiniz. Özür dileyen insan zayıf insan değildir. Maalesef böyle algılayan insanlar var. En iyisi siz hata yaptığınızda eşinizden özür dileyin ve ona sarılın.

9. Çok gururlu olmak...

Yardıma mı ihtiyacınız var? Bir şeyi beceremediniz mi? Eşinizden yardım isteyin. Ben yaparım, ondan mı yardım isteyeceğim gibi düşünceleri asla aklınızda bulundurmayın. Yardım istemek yetersiz olduğunuz anlamına gelmiyor. Evlilik zaten bir şeyleri birlikte yapabilmek içindir. Bunu unutmayın.

10. Tembel olmak ve tüm işi bir kişiye yıkmak...

10. Tembel olmak ve tüm işi bir kişiye yıkmak...

Bilindiği gibi ev işlerini genelde kadın yapıyor. Evliliklerde de en büyük sorunlardan birisidir. Evliliklerde herkes kendi temizliğinden sorumlu olmalıdır. Sonuçta evlilik birliktelik demek ve ev ile ilgili her şey beraber yapılmalıdır. Eşinize yardımcı olun. Olun ki mutlu bir evliliğiniz olsun...

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Tebrik ve teşekkür etmemek...

Eşinizin sizin için yaptıklarını görmezden gelmeyin. Onu tebrik edin, ona teşekkür edin. Bakın nasıl mutlu olacak. Eşiniz sizin için bir şeyler yapıyorsa çok şanslısınız bunu da söylemeden geçmeyelim. Teşekkür etmek ya da tebrik etmek çok zor olmasa gerek.

12. Sorumsuzca para harcamak...

Birçok evlilik para sıkıntısı yüzünden bitiyor. Eşlerin paranın sorumluluğunu, idaresini becerememesinden evlilikler sonlanıyor. Para idaresi yaparken tek bir kişi ilgilenmemeli birlikte bütçe planlaması yapılmalıdır.

13. Eşinize arkadaşınızı kötülemek ve arkadaşlarınızla özelinizi konuşmak...

13. Eşinize arkadaşınızı kötülemek ve arkadaşlarınızla özelinizi konuşmak...

Eşiniz arkadaşınızla olan her şeyi bilmek zorunda değil. Arkadaşlarınızı kötülemek, onlar hakkında ileri geri konuşmak eşinizin gözünde sizi farklı bir konuma düşürebilir. Tam tersi kesinlikle ve kesinlikle eşinizle olan özel şeylerinizi arkadaşlarınıza anlatmayın...

14. Romantizmi bir kenara bırakmak...

Her şey evlenene kadar mıydı? Tabii ki de hayır... Romantizm evlendikten sonra da devam etmelidir. Romantizm olmayan evlilik, evlilik değildir. Ona küçük sürprizler yaparak mutlu edebilirsiniz. Kimse sizden büyük şeyler beklemiyor...

15. Kendisini değersiz hissetmesine neden olmak...

15. Kendisini değersiz hissetmesine neden olmak...

Eşiniz sizin onu sevdiğinizi, beğendiğinizi bilmek ister. Bunu eşinize gösterin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
383
87
14
13
12
8
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
TheCottonCandyHeart

Kıskançlık, tembellik, saygısızlık ve yalan.

KenBen

Benim evlilik ile ilgili bildiğim tek bir şey varsa o da bir evliliğin temel yapıtaşı "merhamet". Çiftler birbirine şefkat duymuyorsa evlilik bitiyor.NET

Gokcen Bakici

12 bizim evliligi bitirdi

Marxus Cons

en çok kim yapıyordu ?