Görüş Bildir
Haberler
Evi Kentsel Dönüşüme Girenler İçin Hayat Kurtaran Küçük Detaylar!

Evi Kentsel Dönüşüme Girenler İçin Hayat Kurtaran Küçük Detaylar!

Kentsel dönüşüm bir süredir hayatımızda olan bir kavram. Bu kavramın bazen büyük ve mükemmel bir fırsata, bazense içinden çıkılmaz çileli bir sürece dönüştüğüne çokça şahit olduk. Kentsel dönüşüm, nispeten hayatımızın eskiyen konularından biri gibi görünse de İstanbul için aslında hala çok büyük ve çok önemli bir gerçek. Elbette özellikle olumsuz örneklerin yarattığı kötü imaj nedeniyle çeşitli önyargılar söz konusu. Ancak kentsel dönüşümü daha doğru anlar, daha iyi planlar ve sürece daha iyi hazırlanırsak, yeni fırsatların kapısını aralayacağı da aşikâr. Bu yazı elbette tümden konunun derinlemesine incelemesi olmayacak. Ancak özellikle dönüşüm sürecinde ortada kalmamak adına hayat kurtaran küçük detayları size verecek!

Not: Bu bir tanıtım içeriğidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kentsel dönüşümü nasıl anlamak gerekiyor?

Kentsel dönüşüm, temel olarak riskli veya şehrin imar planı ile uyumsuz yapıların kamu desteği ile ıslah edilmesidir. Burada temel amaç riskli binaların bulundukları bölgede, imar planına, modern tekniklere uyumlu bir şekilde yeniden inşa edilmesidir. Türkiye’de kentsel dönüşüm kavramı 6306 sayılı Afet Riskli Yapıların Yenilenmesi Hakkında Kanunu doğrultusunda düzenleniyor. Burada kentsel dönüşüme girecek olan bölgeler yine kamu otoriteleri tarafından belirlenip, binada yaşayanların da ortak kararları doğrultusunda hayata geçiyor. Kentsel dönüşümü doğru anlayan, işini profesyonel yapan firmalar ile aslında önemli derecede afet bölgesi olan ülkemizdeki yaşam alanlarını daha güvenli bir yer haline getirebiliriz. Özellikle deprem konusunda oldukça hassas bir noktada yer almamıza rağmen, yeterli dayanaklılığa sahip olmayan evlerde yaşayan kişi sayısı oldukça fazla. Kentsel dönüşüm bu noktada büyük bir fırsat sunuyor diyebiliriz.

Kentsel dönüşüm kararı sizin elinizde...

Evinizin yeterince güvenli olmadığını, artık işlevini tamamladığını, yenilenmediği takdirde risk oluşturduğunu düşünüyorsanız; bakanlık tarafından yetkilendirilmiş kentsel dönüşüm ofislerine yolunuzun düşmesi artık yakındır. Eğer kentsel dönüşüme dahil olmak istiyorsanız, ilgili belgeler ile bölgenizdeki dönüşüm ofisini ziyaret etmeniz yeterli. Ardından standart prosedür ve dönüşüm maceranız da başlamış olur.

Sonu güzel ama süreç yorucu olabilir!

Kentsel dönüşüm sonunda sizi daha yeni, modern ve güvenli bir ev sahibi yapacak. Ancak bu süreç biraz zor olabilir. Burada inşa problemlerinden değil standart durumlardan söz ediyoruz aslında. Süreç boyunca sizin ve eşyalarınızın kalacak bir yere ihtiyacı olacak. Bunun elbette birçok farklı çözümü var. Ama bu geçici göçebe hayat sizi biraz yorabilir. Merak etmeyin yolun sonu güzel! 😎

Bu süreçte öncelikle nerede yaşayacağınızı belirlemek en önemli noktayı oluşturuyor. Kentsel dönüşüm sürecininiz binanızın durumuna ve projesine göre değişkenlik gösterebilir. Ancak ortalama 12 ila 15 ay kadar sürecektir. Bu süre boyunca geçici olarak kalacağınız bir yere ihtiyacınız olacak. Bu süreci yazlığınızda, kendinize ait farklı bir mekanda, ailenizin ya da bir arkadaşınızın yanında kalarak geçirmeyi tercih edebilirsiniz. Veya geçici süre için bir ev kiralamayı düşünebilirsiniz. Her iki durumda da eşyalarımızın tamamını yanınızda götürmek mümkün olmayacaktır. Bu yüzden nerede kalacağınıza karar verirken eşyalarınızı ne yapacağınıza da karar vermeniz gerekecektir.

Kentsel dönüşüm sürecinde eşya depolama aradığınız çözüm olabilir!

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere eşyalarınızın tümünü yanınızda tutabilme ihtimaliniz düşük olacak. Bu süreçte eşyalarınızı satıp yeniden almak istememekte, eşyalarınızın başına bir şey gelmesinden endişe etmekte de tamamen haklısınız. Bu gibi problemlerin çözümünü ise eşya depolama hizmeti kullanmakta bulabilirsiniz. Geçici konaklamalarınız sırasında eşyalarınızın güvenle saklanabilmesi için depo kiralamak iyi bir tercih olacaktır. Bu sayede eviniz tamamlandığında, eşyalarınızı doğrudan yeni evinize aktarabilirsiniz. Tıpkı eski evinizden, yeni evinize, kentsel dönüşüm süresi sonunda teslim edilmek üzere postalanmış bir kargo gibi!

PratikDepo ile tanışın, kentsel dönüşüm dertlerinizden kurtulun!

PratikDepo ile tanışın, kentsel dönüşüm dertlerinizden kurtulun!

PratikDepo yenilikçi eşya depolama çözümleri ile aradığınız cevap olabilir. Özel ısıl işlemden geçirilerek hazırlanmış ahşap ve nefes alan konteyner depoları ve yüksek standartlara sahip depolama alanları ile PratikDepo; tam kapsamlı kişisel eşya depolama hizmetini kapınıza kadar getiriyor! PratikDepo’nun konteyner depoları adresinize kadar geliyor, PratikDepo ekibi eşyalarınızı özenle demonte edip paketliyor, eşyalarınızı deponuza yerleştiriyor ve deponuzun kapısını kilitleyip anahtarını size teslim ettikten sonra konteynerinizi yüksek standartlardaki depolama alanlarına taşıyor. Eşyalarınızı talep ettiğiniz süre boyunca bu alanlarda depoluyor ve geri almak istediğinizde eşyalarınızı konteynerlerin içinde ilk günkü gibi yine adresinize kadar getiriyor. Size de eşya depolamanın zorlu taraflarını bir kenara bırakıp, evinizden hiç çıkmadan güvenli bir eşya depolama hizmeti almanın keyfini sürmek kalıyor!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kentsel dönüşüme girecek eviniz için PratikDepo’nun bu yenilikçi hizmetine hazır mısınız?

Bitirmeden önce: Biraz müzik!

Konunun anlam ve önemini en iyi şekilde anlatmak için yazının akabinde İkiye On Kala - Kafamda Kentsel Dönüşümler dinlememek ayıp olur. İşte şimdi kafanızın içindeki kentsel dönüşüm sorunlarına cevap bulmaya başlayabilirsiniz! Arkanıza yaslanın ve şarkının keyfini çıkarın...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
3
2
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın