Görüş Bildir
Haberler
Evde Bakım Maaşı Ne Kadar Oldu?

Evde Bakım Maaşı Ne Kadar Oldu?

Müge Kakşi
26.08.2021 - 10:51

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bakıma muhtaç kişiler için onlara bakan yakınlarına verilen maddi destek evde bakım maaşı olarak adlandırılmaktadır. Evde bakım maaşı alabilmek için belirlenen şartları sağlamak ve ilgili yerlere başvuruda bulunmak gerekiyor. Başvuruların incelenmesinin ardından evde bakım maaşı alacak vatandaşlar evde bakım maaşının ne kadar olduğunu merak ediyor. Peki 2021 evde bakım maaşı ne kadar oldu? Sorunun cevabını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Evinde engelli, yaşlı ve hasta olup yüzde 50 ve üstü engelli raporuna sahip olan vatandaşlar için onlara bakan yakınlarına verilen evde bakım maaşı, her yıl belirlenen enflasyon oranlarına göre zamlanmaktadır. Birçok vatandaş evde bakım maaşı alırken yeni başvuruda bulunacaklar da evde bakım maaşının detaylarını araştırıyor. 2021 yılı evde bakım maaşının ne kadar olduğuna dair detayları haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz...

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Her ayın 15'i ve 30'u arasında ödenen evde bakım maaşı yıllık açıklanan enflasyon değerlerine göre zamlanıyor. Temmuz ayında açıklanan Haziran enflasyon değeri ile beraber devlet tarafından vatandaşlara ödenen birçok maaşa zam geldi. Bu zam oranlarından etkilenen vatandaşlar arasında da evde bakım maaşı alanlarda var.

Haziran öncesi alınan evde bakım maaşı 1.657,86 TL 'iken açıklanan enflasyon oranının ardından 1.785,02 TL'ye yükseldi.

EVDE BAKIM MAAŞI ALABİLMEK İÇİN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

Evde bakım maaşı için yeni başvuruda olacak vatandaşların araştırdığı konulardan biri de evde bakım maaşı şartları. Evde bakım maaşı almak için aranan şartlar şu şekilde;

  • Bakım maaşı almak için baktığınız kişinin tek başına yemek yeme, tuvalet ve giyinme gibi günlük temel ihtiyaçlarını sağlayamıyor olması gerekmektedir.

  • Ayrıca engelli bakım maaşını alabilmek için Devlet Hastanesinden alacağınız engelli raporunuzun olması ve raporda hasta kişinin en az yüzde 50 engelli sayılması gerekiyor.

  • Alacağınız bu raporda 'Çok İleri Düzeyde Özel Gereksinimi Var, Belirgin Düzeyde Özel Gereksinim Var(BÖGV) ve Özel Koşul Gereksinimi Var' gibi ifadelerden en az birinin mutlaka geçmesi gerekmektedir.

  • Kişinin tek başına hiç bir ihtiyacını karşılayamadığından başkasının bakımına muhtaç olması gerekmektedir.

  • Ayrıca evde bakım maaşı alabilmek için bir de gelir kriteri vardır. Buna göre evde bakım maaşı alacak kişinin yaşadığı evde kişi başına düşen aylık gelirin asgari ücretin üçte ikisinden düşük olması gerekmektedir. yani 2021 yılı gelir sınırı 1705.06 TL olarak belirlenmiştir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın