Görüş Bildir
Haberler
Euroleague Formatı Değişince Takımların Hesabı da Değişti: 16 Takımın Seyahat Süreleri

Euroleague Formatı Değişince Takımların Hesabı da Değişti: 16 Takımın Seyahat Süreleri

Fulin
06.01.2017 - 14:06

Euroleague formatı bu sezon bilindiği üzere değiştirildi. Tek bir grupta toplanan takımlar birbirleri ile iki kere oynayarak normal sezonu bitirecekler. Normal sezon tam 30 maçtan oluşuyor. NBA formatına benzeyen bu mücadelede her takımın birbiri ile en az iki kere oynaması beraberinde seyahat süreleri tartışmasını getirdi. Çünkü hem ulusal ligler, hem de Euroleague bu üst düzey takımlar için oldukça zor bir yapıya bürünmüş oldu. Biz de sezon boyu en çoktan, en aza seyahat edecek takımları sıraladık. Bakalım sezon sona erdiğinde takımların seyahat süreleri, başarılarını etkilemiş olacak mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Unics Kazan - 86 Bin Kilometre

16. Unics Kazan - 86 Bin Kilometre

Rus temsilcisi Unics Kazan tüm normal sezon boyunca Avrupa'nın en çok seyahat edecek takımı olacak. 86 bin kilometre yol tepecek takımın Euroleague performansı şu anda çok parlak değil. Zira ligin alt kesiminde yer alıyorlar.

15. Baskonia Vitoria Gasteiz - 85 Bin Kilometre

15. Baskonia Vitoria Gasteiz - 85 Bin Kilometre

Baskonia'nın performansına dışsal faktörler ne kadar etki edebilir bilemiyoruz. Çünkü kendileri üst düzey performanslarını her zaman sahaya yansıtarak, taraftarlarını hep mutlu eden bir takım. Bu sene de üst sıralarda kendine yer bulacağını düşündüğümüz Baskonia, Avrupa'nın en fazla seyahat edecek ikinci takımı olarak listede yer alıyor.

14. Maccabi Tel Aviv - 74 Bin Kilometre

14. Maccabi Tel Aviv - 74 Bin Kilometre

İsrail'in tek temsilcisi Maccabi, kıta Avrupası'ndan biraz uzak olmasının sonucunu bu şekilde alıyor. Tüm sezon boyunca rakiplerinden daha fazla seyahat etmek zorunda kalacak olan Maccabi'nin bu seneki performansı da çok iç açıcı değil. Orta sıraların altında seyreden performansları ile birlikte uçuş mesafelerinin de etkisini sezon sonuna doğru daha net göreceğiz.

13. Zalgiris Kaunas - 74 Bin Kilometre

13. Zalgiris Kaunas - 74 Bin Kilometre

Zalgiris de Maccabi ile aynı mesafede yolculuk yapacak. Tepecekleri 74 bin kilometre onları nasıl etkiler belli değil; ancak şu anki performansları play-off için pek de umut vermiyor. Ama Litvanya temsilcisinin ne yapacağı belli olmaz, çünkü onların hayatının en büyük parçası her zaman basketbol. Bu sebeple her yerde, herkesi yenebilirler. Ne kadar mesafe gittikleri pek umurlarında olmayabilir.

12. Real Madrid - 73 Bin Kilometre

12. Real Madrid - 73 Bin Kilometre

Ligin en büyük favorilerinden biri olan Real Madrid isterse 100 bin kilometre gitsin takımın forması ile sahaya çıktığında her şey sona erecektir. Bir başarı geleneğini temsil eden bu takımın Euroleague'in en büyük değerlerden biri olduğu tartışmaya açık değil. Bu sene de zirveye yakın pozisyonlarında istikrarlı bir biçimde devam etmeleri bunun göstergesi. Real için uzun seyahat mesafeleri belki ufak detayları belirleyen bir parametre olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. CSKA Moskova - 64 Bin Kilometre

11. CSKA Moskova - 64 Bin Kilometre

Tartışmasız CSKA Moskova ligin en iyi kadrosu ve en korkulan takımı. Mükemmel bir koç, işinde uzman oyuncular, basketbolu seven seyirci ve sağlam bir mali yapı bir araya gelince başarı da onlarla oluyor. CSKA bu sezon tam 64 bin kilometre seyahat yapacak ve şu ana kadar ligin zirvesinden ayrılmadı.

10. Barcelona - 62 Bin Kilometre

10. Barcelona - 62 Bin Kilometre

Listenin yavaş yavaş avantajlı bölgesine doğru geçiyoruz. Bu bölgenin biraz üstünde yer alan Barcelona'nın bu seneki performansı taraftarları tarafından pek takdir görmese de onlar, bu ligin en önemli parçalarından biri. Bu seneki önceki senelere göre daha mütevazi olan kadroları ile normal sezon sonunda çizginin üstünde kalmayı hedefledikleri kesin. Normal sezon boyunca seyahat edecekleri 62 bin kilometre onları nasıl etkileyecek; şu andan kestirmek zor.

9. Brose Bamberg - 61 Bin Kilometre

9. Brose Bamberg - 61 Bin Kilometre

Almanya'nın tek temsilcisi Brose; ister ulusal lig olsun, ister Euroleague olsun her maçını mükemmel taraftarı önünde oynayan ve bununla gücüne güç katan bir takım. Bu sene görüldü ki, Bamberg'de maç kazanmak çok ama çok zor. Ancak Brose'nin dış sahada da aynı performansı gösterdiğini söylemek biraz zor. Belki de bu noktada seyahat süreleri teorisi bizi haklı çıkartıyor olabilir zira kendileri tüm sezon boyunca 61 bin kilometre yol tepecek.

8. EA7 Emporio Armani Milano - 50 Bin Kilometre

8. EA7 Emporio Armani Milano - 50 Bin Kilometre

Listenin avantajlı kısmına geldik. Avrupa'nın neredeyse merkezinde olan Milano, coğrafi avantajı ile seyahat mesafelerinde öne çıkıyor. Ancak teoride olan bu avantajın şu ana kadar pratiğe yansıdığını söylemek biraz zor. Çünkü Milano, ligin dibine yerleşmiş durumda. Başarısız giden bir İtalyan takımı illa ki içsel çalkalanmalar yaşatacaktır; ki kendileri şu anda fazlası ile yaşıyor. Bu sezon Milano'dan bir şey olur mu bilinmez; ama tahminler hep olumsuz geliyor. Yani bu seyahat mesafesi avantajları pek de işe yarayacak türden değil.

7. Olimpiyakos - 47 Bin Kilometre

7. Olimpiyakos - 47 Bin Kilometre

Pire takımı, şehirlerinde havaalanı olmadığı için Atina'yı kullanıyor ve ezeli rakipleri Panathinaikos ile aynı şartlara sahipler. Bu sezon oldukça başarılı bir sezon geçiren Yunan temsilcisi, Spanoulis'in liderliğinde hedefine emin adımlar ile ilerliyor. Bu hedef bazılarına göre Final 4, bazılarına göre ise şampiyonluk. Bu yolda giderken sahip oldukları yol avantajı ile de daha az yorulacaklar. Sezon sonunda onların bu avantajı kullanıp, kullanamadıklarını göreceğiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Panathinaikos - 47 Bin Kilometre

6. Panathinaikos - 47 Bin Kilometre

Euroleague'in en istikrarlı takımlarından biri olan Panathinaikos, Atina'nın merkezi konumunu kullanarak bu seneki maçlarında rakiplerinden bir nebze daha az yol yorgunluğu çekecek. Birkaç sezondur istedikleri aşamaya çıkamayan Atina temsilcisi, bu sezon tüm konsantrasyonunu başarı üzerine konumlamış durumda. Ezeli rakipleri Olimpiyakos'un da iyi gidişi onların da mücadelenin dışına çıkmamaları için ekstra motivasyon oluyor. Şu ana kadarki performansları itibariyle bir tık aşağıda gözüken Panathinaikos'un ne yapacağı bilinmez, hele ki yol avantajları da varken.

5. Fenerbahçe - 43 Bin Kilometre

5. Fenerbahçe - 43 Bin Kilometre

Euroleague'in tartışmasız son yıllardaki en çok değer kazanan takımı Fenerbahçe. Yaptığı yatırımla, istikrarlı bir biçimde koçu ve oyuncuları destekleyen yönetim anlayışıyla Fenerbahçe'nin kısa dönemde bir Euroleague şampiyonluğu kazanacağı otoriteler tarafından sıklıkla dile getiriliyor. Fenerbahçe bu istikrarlı yapısının yanında bir de coğrafi avantajını da koyunca her şey rakiplerinin aleyhine olabilir. Bu sezon diğer sezonlara oranla biraz tutuk başlayan Fenerbahçe, forma girdiğinde hiç kimse tarafından tutulamayabilir.

4. Anadolu Efes - 43 Bin Kilometre

4. Anadolu Efes - 43 Bin Kilometre

Euroleague'in temel yapı taşlarından biri olan Anadolu Efes, ülkemizin de basketbolun anlaşılması ve sevilmesi açısından en önemli değeri. Tıpkı diğer İstanbul takımları gibi tüm sezon boyunca 43 bin kilometrelik yol avantajına sahip olacak Anadolu Efes, birkaç sezondur yaşadığı orta sıra sendromunu şu ana kadar atlatabilmiş değil. Bu sezona da her sezon gibi büyük beklentilerle başlayan Anadolu Efes'in ligdeki her takımı yenebilme kapasitesi var. Bir de yol avantajı ile her şey değişebilir.

3. Darüşşafaka Doğuş - 43 Bin Kilometre

3. Darüşşafaka Doğuş - 43 Bin Kilometre

Euroleague'in yeni temsilcilerinden Darüşşafaka Doğuş özellikle iki yıldır çok büyük bir yatırımın içinde. Bu sene ise koç tercihini değiştiren yönetim, takımından çok büyük geri dönüşler bekliyor. Ancak Euroleague, ne kadar yatırım yaparsanız yapın, karşılıkların çok hızlı alınmadığı; basketbolun en rafine biçimde oynandığı bir platform. Bunun da farkında olan yönetim ve teknik ekip, gerekli her türlü çalışmayı yapıyor. Bir diğer taraftan da yol avantajı da ortaya çıkınca Darüşşafaka, yapabileceklerini bir adım daha ileri taşıyabilir.

2. Galatasaray Odeabank - 43 Bin Kilometre

2. Galatasaray Odeabank - 43 Bin Kilometre

Eurocup şampiyonu Galatasaray, bu sezon yine Euroleague'e geri dönerek, kendini deneyen takımlardan biri. Bu noktada iki eşik arasında gidip gelen Galatasaray, maalesef istediği performansı elde edemiyor. Lojistik avantajı da bulunan takımın kadro sıkıntısı sebebiyle bu avantajı potansiyele çeviremeyeceği düşünülüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kızılyıldız Belgrad - 42 Bin Kilometre

1. Kızılyıldız Belgrad - 42 Bin Kilometre

Yol mesafesi avantajının yanında, Euroleague'in en ateşli taraftarı avantajını da elinde bulunduran Kızılyıldız'ın iç saha maçları rakip takımlar açısından tam bir cehennem. Dış saha maçlarına da rakiplerine oranla daha fazla dinlenerek giden Sırp temsilcisi, sahip olduğu çifte avantaj ile her şeyi yapabilecek potansiyele sahip. Şu andaki performansları ile play-off çizgisinin bir tık üzerinde bulunuyorlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın