Görüş Bildir
Haberler
Yunanistan ve Euro Grubu Toplantısında Anlaşma Yok

Yunanistan ve Euro Grubu Toplantısında Anlaşma Yok

Caner
12.02.2015 - 01:20 Son Güncelleme: 12.02.2015 - 13:03
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yunanistan ve Euro bölgesi maliye bakanları arasında dün Brüksel'de yapılan görüşmelerde uzlaşma sağlanamadı.

Euro Grubu Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem görüşmelerin yapıcı geçtiğini vurgulamakla birlikte anlaşma sağlanamadığını söyledi.

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis ise 'çok iyi' olarak nitelediği görüşmelerden sonuç çıkmamasına rağmen Pazartesi günü anlaşmaya varılması umudu olduğunu belirtti.

Yunanistan, AB tarafından verilen kurtarma paketinin yüzde 30'unun revize edilmesini öngören 10 maddelik bir plan sunmuştu.

Ancak AB bakanları, Yunanistan'ı yükümlülüklerine sadık kalması konusunda uyarmıştı.

Yunanistan'a sağlanan AB-IMF kurtarma paketi 28 Şubat'ta sona erecek. Bir önceki Yunan hükümeti bu kurtarma paketine karşılığında kamu harcamalarını kısan çok sayıda kemer sıkma tedbirini uygulama taahhüdü vermişti.

Dijsselbloem görüşmelerde yardım programının uzatılmasının ele alındığını ancak 'bu aşamada henüz ortak noktada buluşulamadığını' söyledi.

Radikal sol Syriza partisinin liderliğindeki yeni Yunan hükümeti, 240 milyar euroluk kurtarma paketi karşılığında uygulanan kemer sıkma önlemlerinin Yunanistan'ı yoksullaştırdığını söylüyor.

Yunanistan'ın mevcut borçları 320 milyar euro seviyesinde. Bu miktar ülkenin milli gelirinin yüzde 174'üne denk geliyor.

BBC Türkçe

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0