Görüş Bildir
Haberler
Erkeklerin “Kendine Güvenen” Kadınlardan Hoşlanmamasının 17 Sebebi

etiket Erkeklerin “Kendine Güvenen” Kadınlardan Hoşlanmamasının 17 Sebebi

Merve Ç.
12.08.2015 - 15:30

İster ataerkil toplum deyin, ister eğitimsizlik, isterse de bilinçsizlik, ama şurası bir gerçek ki erkekler  kadınların kendilerinden daha iyi olmasına tahammül edemiyor. Mesela kadın müdür altında çalışmaktan gocunuyor, karısının kendinden fazla para kazanmasını sindiremiyor, sevgilisinin kariyeri kendininkinden iyi olsun istemiyor. 

Bu eziklik nedir, ne değildir sorgulayacak değilim, kaldı ki bu konu yeterince sorgulanıyor. Ben size erkeklerin neden kendine güvenen kadınlardan çekindiğini ve hatta korktuğunu açıklayacağım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kendine güvenen kadın tam bağımsızdır, kendi kararlarını kendi verir, oysa erkek son karar mercii olmak ister.

2. Sevgilisinin, eşinin iznini almak gibi saçma bir şeye ihtiyacı yoktur, o sadece tebliğ eder oysa erkek “tamam gidebilirsin” demeyi ister.

3. Kendine güvenen kadın, tek başına eğlenmeyi, gezmeyi, tatile gitmeyi sever, oysa erkek kendisi olmadan kadının bir hiç olduğunu düşünmek ister.

4. Bu kadınlar son derece başarılı olurlar, kendi ayakları üzerinde durmasını bilirler, oysa erkek yanından çekilince kadın devrilsin ister.

5. Kendine güvenen kadınlar önceliklerini çok titiz bir şekilde çok önceden belirlemişlerdir, oysa erkek kendi öncelik sıralamasının tek sıralama olmasını ister.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kendine güvenen kadınlar kesinlikle muhtaç değillerdir, oysa erkek kadın kendisine bağımlı olsun ister.

7. Kendine güvenen kadınlar hayatlarının tüm kontrolünü kendi ellerinde bulundurur, oysa erkek dizginleri (!) elinde tutmak ister.

8. Kendine güvenen kadınların hayata dair planları, hedefleri, amaçları vardır, erkek bunları kendi belirlemek ister.

9. Kendine güvenen kadınların tek sınırı hayal güçleridir, oysa erkek kadının önünde bir duvar gibi dikilmeyi ister.

10. Kendine güvenen kadınlar yeni şeyler yapmak, yeni yerler görmek, yeni insanlar tanımak için can atar, oysa erkek hepsine yeteceğini düşünür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kendine güvenen kadın kıskanmaz, baskı kurmaz, sıkıştırmaz, oysa erkek sahiplenmeye bayılır.

12. Kendine güvenen kadının kendine ait sözleri, düşünceleri, fikirleri vardır, oysa erkek kendi fikirlerinin kabullenilmesini bekler.

13. Kendine güvenen kadınların bir hayatı vardır, oysa erkek kendi hayatından arta kalanları yaşasın ister.

14. Kendine güvenen kadınlar ilişkideki, evlilikteki sorunların çözümü, kararların alınması için oturup konuşmayı ister, oysa erkek söylediğinin yapılmasını.

15. Kendine güvenen kadınlar hayatın her alanında, evde, işte, eğlencede, kazançta, vs. başarılıdır, oysa erkek kendi başarılarının takdir edilmesini ister.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Kendine güvenen kadın cinselliğini keşfeder ve onu yaşar, oysa erkek cinselliği kendisinin mutlu edilmesi olarak görür.

17. Ve son olarak kendine güvenen kadın güçlüdür, erkek bunu bilmek dahi istemez.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
557
119
65
19
7
6
1