Görüş Bildir
Haberler
Erkekler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İçin Dernek Kurdu: ‘Yanındayız'

etiket Erkekler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İçin Dernek Kurdu: ‘Yanındayız'

Yasin Arslan
25.09.2018 - 17:11 Son Güncelleme: 26.09.2018 - 17:06

Sanat ve iş dünyasından 40 erkek, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak ve her türlü cinsiyet ayrımcılığıyla mücadele etmek için 'Yanındayız Derneği'ni kurdu. Kurucu başkanı kadın,  kurucu üyelerinin tamamı erkeklerden oluşan dernek, bugün yapılan tanıtım toplantısıyla faaliyete geçti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'nın aktardığına göre, kurucu başkanı kadın, kurucu üyelerinin tamamı erkeklerden oluşan dernek, Türkiye'de tam eşitlik sağlanması için erkekleri hedef alan çalışmalar yaparak toplumsal cinsiyet eşitliğindeki dönüşümü hızlandırmayı amaçlıyor.

"Cinsiyet eşitliği için ayağa kalkan, sesini yükselten, 'yanınızdayız' diyen erkekler var"

"Cinsiyet eşitliği için ayağa kalkan, sesini yükselten, 'yanınızdayız' diyen erkekler var"

Tanıtım toplantısında derneğin kuruluş hikayesini ve hedeflerini anlatan Yanındayız Derneği başkanı Nur Ger, cinsiyet eşitliği için çalışan erkekler olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

'Yıllarca bu ülkenin kadınları, kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesinde yalnız bırakılmaktan haklı olarak şikayet etti. Artık bu durum değişiyor, cinsiyet eşitliği için ayağa kalkan, sesini yükselten, 'yanınızdayız' diyen erkekler var. Ağırlıklı olarak erkekler tarafından kurulan Yanındayız Derneği bugün Türkiye ile tanışıyor. Bizlerin hedef kitlesi erkekler, değişimin erkeklerden başlaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu yoldaki eşiği erkekler olmasaydı çok daha zor atlatırdık diye düşünüyorum. Aslında mesele yaratan erkekler ellerini taşın altına koyup, bir arada olmadıkları zaman çözüm olmayacağını düşündüğümüz için erkeklerden erkeklere diyoruz.'

"Toplumdaki cinsiyet eşitsizliğinin sebebi erkekler"

İçeriğin Devamı Aşağıda

Toplantıda konuşan Akkök Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Ahmet C. Dördüncü ise cinsiyet eşitsizliğinin nedeninin erkekler olduğunu kaydederek şöyle devam etti:

'Türkiye toplumunda cinsiyet eşitliğin olmazsa olmaz olduğunu düşünüyorum. Bu konuda birtakım çalışmalar yapmayı borç biliyorum. Bence eğitimden kaynaklanan çok önemli sorunlar var. Derneğimiz öncelikle şiddete karşıtlık söz konusu. Ama yapılacak çok iş var. Toplumdaki cinsiyet eşitsizliğinin sebebi erkekler, o yüzden önce kendimizi düzeltmeliyiz, eğitmeliyiz.'

"Değişmeliyiz ki toplum da daha eşitlikçi bir yere gitsin"

"Değişmeliyiz ki toplum da daha eşitlikçi bir yere gitsin"

Gazeteci Murat Yetkin ise, 'Bizim çabamızdaki hedef hemcinslerimiz, değişmeliyiz ki toplum da daha eşitlikçi bir yere gitsin. Yasa değişmeden kafa değişmez. Şiddetin bence üç şekli var, ilki fiziksel şiddet, ikincisi ne kamu da ne özel sektörde yönetici konumlara kadınları getirmeme bu da şiddet türüdür. Üçüncüsü de bu şiddete sessiz kalmaktır. İşte biz bu yüzden 'sessiz kalmayalım, yanındayız' dedik. Olay budur' diye konuştu.

Başkanlığını toplumsal cinsiyet eşitliği savunucusu Nur Ger'in yaptığı derneğin kurucu üyeleri ise şöyle:

Başkanlığını toplumsal cinsiyet eşitliği savunucusu Nur Ger'in yaptığı derneğin kurucu üyeleri ise şöyle:

'Agah Uğur, Ahmet Dördüncü, Ahmet Ümit, Arda Batu, Ata Selçuk, Bekir Ağırdır, Bernard Arkas, Burhan Karaçam, Bülent Gürcan, Cevdet Mercan, Cüneyt Yavuz, Doç. Dr. Can Ger, Dr. Alper Hasanoğlu,Dr. Bahadır Kaleağası, Dr. Bülent Atuk, Dr. Erkan Tozluyurt, Dr. Güven Sak, Ferhat Boratav, Gökhan Öğüt, Gönenç Gürkaynak, Görgün Taner, Hakan Güldağ, Laki Vingas, Mehmet Nane, Mert Fırat, Murat Yeşildere, Murat Yetkin, Necati Özkan, Okan Yılmazer, Prof. Dr. Bülent Bayraktar, Sami Kariyo, Selçuk Pehlivanoğlu, Sinan Altun, Soli Özel, Şükrü Ünlütürk, Tamer Saka, Tolga Egemen, Uğur Gürses, Yekta Kopan, Yetik Kadri Mert.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yanındayız Derneği sosyal medyanın da gündeminde...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
354
202
23
8
8
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
fatih demir

Ne güzel insanlarsınız siz. Allah sizden daha çok versin.

Sosyal denek

eğitimli toplum kadın ve erkeği eşit tutar daha da eğitimli toplum ise eşcinsellerle heteroseksüel bireyleri eşit tutar.

Dean Winchester

Saçmalık. Kadınla erkek eşit haklara sahiptir. Bunu kimsenin yanlışladığı falan yok ama çıkıp "Cinsiyet ayrımının sebebi erkeklerdir" demek nasıl bir andaval... Devamını Gör