Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan Simit Sarayı Satışı İçin 'Tasvip Etmiyorum' Dedi: Rekabet Kurumu Ziraat Bankası'nın Başvurusunu Kaldırdı

Erdoğan Simit Sarayı Satışı İçin 'Tasvip Etmiyorum' Dedi: Rekabet Kurumu Ziraat Bankası'nın Başvurusunu Kaldırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada 'Ziraat Bankası'nın Simit Sarayı'nı almasını tasvip etmiyorum' ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından Rekabet Kurumu'nun sitesinde bulunan devralma başvurusuna ait duyuru kaldırıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AA'nın aktardığına göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Küresel Mülteci Forumu’na katılmak üzere gittiği İsviçre'nin Cenevre kentinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Erdoğan burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"Kamu bankalarının nasıl battığını hatırlayın"

"Kamu bankalarının nasıl battığını hatırlayın"

Erdoğan, Ziraat Bankası'nın maddi olarak zor durumda olan Simit Sarayı'nın yüzde 51 hissesini satın almasıyla ilgili soruya yanıt verdi. Erdoğan, 'Benim bunu tasvip etmem mümkün değil. Geçmişte kamu bankalarının görev zararı olayları sebebiyle nasıl battığını hatırlayın. Bütün kamu bankaları görev zararı adı altında çökertilmişti.' dedi.

"Duyduğum anda Genel Müdürümüzü aradım"

"Duyduğum anda Genel Müdürümüzü aradım"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Söz konusu alım işleminin Ziraat Bankası tarafından değil iştiraki tarafından yapılacağını söyleyen Erdoğan şöyle devam etti:

'Bunu duyduğum anda Genel Müdürümüzü aradım. Genel Müdürümüz, 'Bir ara gündeme geldi ama böyle bir şeyi şu anda düşünmüyoruz' dedi. Zaten Ziraat Bankası değil, Ziraat Bankasının girişim sermayesi şirketi. O tablo şu anda bu seyirde.'

Rekabet Kurumu'nun sitesinden başvuru kaldırıldı

Rekabet Kurumu'nun sitesinden başvuru kaldırıldı

Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından, Rekabet Kurumu'nun internet sitesinden, Ziraat Bankası tarafından yapılan devralma başvurusunun duyurusu ise kaldırıldı.

Ziraat Bankası'na bağlı Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, Simit Sarayı'nın yüzde 51'ini devralmak için Rekabet Kurulu'na başvurmuştu👇

Ayrıca bakabilirsiniz📌

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
127
38
17
9
8
7
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gizliyazarr

Size soruyorum yorumlarla cevabınızı bekliyorum :) Sizce Ziraat Bankası Erdoğan'ın haberi olmadan böyle bir karar alması mümkün mü ? Sizce de olay ortaya çık... Devamını Gör

semih yurdakul

evet mümkün. haberi olmadan neler yapılıyor neler bir duysa :D

Tahir Boz

Eskiden her yılbaşı Nesrin Topkapı çıkardı tv ye, hayranlıkla kıvırmasını seyrederdik, şimdi hergün birileri kıvırıyor, nefretle sinirle seyrediyoruz.

WantonNovelSMYRNA

Özet: CB: "Tasvip etmiyorum..." Liyakattan uzak yalakla güruhu: "EMREDERSİNİZ...!!! "