Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan Mitinginde Dövülen Alıcı, Davutoğlu Mitingi Öncesi Gözaltına Alındı

Erdoğan Mitinginde Dövülen Alıcı, Davutoğlu Mitingi Öncesi Gözaltına Alındı

Ulaş
02.05.2015 - 13:49

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde yapılan Osmaniye mitinginde ‘Hırsız var‘ pankartı açtığı için ölesiye dövülen 36 yaşındaki İbrahim Alıcı, bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Osmaniye mitingi öncesi bir kez daha gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi olarak Alıcı hakkında yürütülen soruşturma gösterildi. İbrahim Alıcı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Osmaniye'den ayrılmasının ardından serbest bırakıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşkenceye takipsizlik, itiraza ret

İşkenceye takipsizlik, itiraza ret

Tayyip Erdoğan’ın 3 Mart 2014’te Osmaniye’deki Devlet Bahçeli Bulvarı’ndaki mitingine, ‘Dikkat! İtinayla yürütme yapılır‘ yazılı ve ampul çizili tişörtle giden eski uzman çavuş İbrahim Alıcı, bir süre sonra da yanında getirdiği ‘ Hırsız var‘ pankartını açmıştı.

İlk olarak partililer tarafından tartaklanan Alıcı, ardından emniyete götürülmeden önce bir saat boyunca başbakanlık korumaları tarafından dövüldüğünü ve işkenceye maruz kaldığını iddia edip suç duyurusunda bulunmuştu.

Savcılık, başbakanlık korumaları ve polisler hakkında takipsizlik kararı vermiş, Alıcı’nın avukatının bu karara yaptığı itiraz da mahkemece reddedilmişti.

Evinden alındı

‘Erdoğan’a hakaret’ suçlamasıyla hakkında dava da açılan Alıcı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bugün Osmaniye Devlet Bahçeli Meydanı’nda yapacağı miting öncesinde evinden gözaltına alındı.

Başbakan Davutoğlu'nun Osmaniye'den ayrılmasının ardından serbest bırakılan brahim Alıcı, Osmaniye Emniyet Müdürlüğü'nde maruz kaldığı uygulamayı dile getirdi. 

Güvenlik Şube Müdürlüğünden 4 sivil memurun sabah saat 11.00'de evine geldiğini söyleyen Alıcı, gözaltı sürecini şöyle anlattı:

'Gelen arkadaşlar savcılık talimatı ile ifademi alacaklarını beyan ettiler. Alıp Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürdüler. Orada Başbakan Davutoğlu'nun helikopterinin inmesine müteakip darp-cebir ve işkence raporu alındı. Daha sonra ise Başbakan Davutoğlu'nun helikopterinin kalkmasına müteakip ifadem alındı. Başbakan'ın Osmaniye'ye gelip ayrıldığını da telsiz anonslarından fark ettim. Kanat indi, Kanat havalandı gibi anonslar geçti. Saat 11.00'da evden aldılar saat 16.15'de çıkış raporu alıp beni çarşıya bıraktılar. Başbakanın konuşması bitene kadar ifadem alınmayıp, helikopterle buradan ayrıldığı anonsundan sonra ifadem alındı.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0