Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'ın Açıklamalarına 4 Ülke ve AP Tepki Gösterdi: 'Yılmayacağız, Osman Kavala İçin Özgürlük'

Erdoğan'ın Açıklamalarına 4 Ülke ve AP Tepki Gösterdi: 'Yılmayacağız, Osman Kavala İçin Özgürlük'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 10 büyükelçiliğin Kavala açıklamasıyla ilgili ‘istenmeyen kişi’ çıkışına ilk yanıtlar geliyor. 4 ülkenin Dışişleri Bakanlıkları konu hakkında açıklamada bulunurken AP Başkanı da Erdoğan'a tepki gösterdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 büyükelçinin AİHM kararına rağmen tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala'yla ilgili açıklaması hakkında, 'Bu 10 tane büyükelçinin istenmeyen adam ilan edilmelerini bir an önce halledeceksiniz' dedim' ifadelerini kullanması ardından ilk yanıtlar geliyor.

'Taahhüt ettiği demokratik standartlara ve hukukun üstünlüğüne uymaya çağırmaya devam edeceğiz'

'Taahhüt ettiği demokratik standartlara ve hukukun üstünlüğüne uymaya çağırmaya devam edeceğiz'

Norveç hükümetinin iletişimden sorumlu direktörü Trude Maseide, 'Büyükelçimiz sınır dışı edilmeyi gerektirecek hiçbir şey yapmadı' dedi. Maseide, Türkiye'nin, Norveç'in bu davaya bakışını çok iyi bildiğini de sözlerine ekledi.

Maaseide, 'Türkiye'yi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi kapsamında taahhüt ettiği demokratik standartlara ve hukukun üstünlüğüne uymaya çağırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

AFP, İsveç'ten de benzer bir açıklama geldiğini aktardı.

Her iki ülke yetkilileri de Türkiye büyükelçilerinin ülkeyi terk etmesi yönünde kendilerine herhangi bir bilgi gelmediğini bildirdi.

'Ülkeler iletişimde'

'Ülkeler iletişimde'

Almanya Dışişleri Bakanlığı’ndan bir kaynak, Erdoğan’ın Osman Kavala’yla ilgili açıklamalarından dolayı hedef aldığı 10 ülkenin son gelişmeler hakkında aralarında görüş alışverişinde bulunduğunu söyledi.

Söz konusu 10 ülkeden Danimarka’nın Dışişleri Bakanı Jeppe Kofod, bakanlığının Türk makamlardan herhangi bir resmi bildirim almadığını ancak dost ve müttefikleriyle temas halinde olduklarını belirtti.

Kofod yaptığı yazılı açıklamada, “Ortak bildiride de ifade edildiği şekilde, değerlerimizi ve ilkelerimizi muhafaza etmeye devam edeceğiz” dedi.

'Türk hükümetinin otoriter yöneliminin bir işareti'

'Türk hükümetinin otoriter yöneliminin bir işareti'

Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli de, Erdoğan’ın açıklamasına “yılmayacağız” diyerek tepki gösterdi. Sassoli Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “10 büyükelçinin sınır dışı edilmesi, Türk hükümetinin otoriter yöneliminin bir işareti. Yılmayacağız. Osman Kavala için özgürlük” ifadelerini kullandı.

ABD ve Fransa büyükelçilikleriyle Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı’ndan henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

Kati Piri, büyükelçilere destek verdi

Kati Piri, büyükelçilere destek verdi

Öte yandan Avrupa Parlamentosu eski Türkiye Raportörü Kati Piri de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını isteyen büyükelçilere destek verdi. Kati Pari, tüm AB'nin, 'istenmeyen kişi' ilan edilen büyükelçilere destek olması gerektiğini dile getirdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
26
16
15
9
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hazreti Deist

Eyvah eyvah.Mısır'da,İsrail'de,Suriye'de büyükelçimiz yok.Bu ülkelerle ilişkilerimizi kesmek Türkiye'ye zarar veriyor diyorduk yıllardır.Şimdi ABD,Fransa,Alm... Devamını Gör

Halil Değerli

Adamlar demokrasi ve hukuktan yana tavır alıyorlar.... .... Kişi kurum ve olaylardan bağımsız düşünüyorlar.... ... Reis her zamanki gibi " Ben öyle istiyorum... Devamını Gör

tom lee jones

kopenhag merkez camisinin acilisinda gorecez sizi Ali Erbas mersedesiyle ve kiliciyla fethedecek yakindir bre gavurlar yallah ingiliz cayini sutlu icin.