Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'dan Macron'a: 'Seni Türk Birliği'ne Alalım'

Erdoğan'dan Macron'a: 'Seni Türk Birliği'ne Alalım'

Emre Ordu
06.10.2022 - 16:59 Son Güncelleme: 06.10.2022 - 17:02

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu toplantısında Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile sohbet etti. Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'u da esprili şekilde Türk Birliği'ne davet etti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk kez düzenlenen Avrupa Siyasi Topluluğu Toplantısına katılmak için Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'a gitti. 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un mayıs ayında yaptığı öneriyle düzenlenen toplantıya 27 Avrupa Birliği (AB) ülkesinin yanı sıra Avrupa kıtasından 17 ülke davet edilmişti. Toplantıya sadece Rusya ve Belarus davet edilmedi.

Erdoğan burada Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile gayriresmi bir görüşme gerçekleştirdi. 

2020 yılında yaşanan Karabaş savaşından sonra geçtiğimiz ay iki ülke arasında yeniden çatışmalar yaşanmıştı. İki taraftan da çok sayıda asker hayatını kaybederken kısa sürede ateşkes yeniden sağlanmıştı.

"Seni de alalım Türk Birliği'ne" 📹

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile de ayaküstü sohbet etti. Erdoğan, Macron'a esprili şekilde 'Seni de alalım Türk Birliği'ne' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
79
31
25
14
8
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
herrmannelig

Alır valla macron dikkat et kendine

Bozkurt

Filistin, Suriye ve Afganistan'dan oluşan "Türk" birliğinde Fransa çok sırıtır. Olmaz!

Pasif Kullanıcı

Macron kıçıyla bile gülmeye tenezzül etmemiştir.