Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan’dan 'Güvenli Bölge' Açıklaması: 'Oldu Oldu, Olmadı Biz de Kapıları Açmak Zorunda Kalırız'

etiket Erdoğan’dan 'Güvenli Bölge' Açıklaması: 'Oldu Oldu, Olmadı Biz de Kapıları Açmak Zorunda Kalırız'

FreiGeist
05.09.2019 - 12:37

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, güvenli bölgeyle ilgili olarak 'Suriye'nin kuzeyinde 30 kilometre derinlikte bu konutları yapalım. Böylece insanca yaşama imkanını onlara sağlayalım. Güzel teklifse başlayalım bu işe, ama yok. Bu yolculuk bizi farklı yere doğru götürebilir. Farklı yer nedir? Oldu oldu, olmadı biz de kapıları açmak zorunda kalırız' dedi.

Erdoğan, AKP Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. 🎥

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, 'Şu an itibarıyla partimizin 10 milyonun üzerinde üyesi var. Böyle büyük bir üye kaydına mensup bir başka parti söz konusu değil.' dedi.

Erdoğan, 'Ülke genelinde hizmet eden dava adamlarının emeğini, kibirleri boylarını aşanların kaprislerine feda etmedik, etmeyeceğiz.' ifadelerini kullandı.

'Üye listelerimizi güncelliyor, ölümler ve diğer sebeplerle kayıtları düşenleri belirliyoruz.' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Üye sayımızda, yüzde 95'ten fazlası vefatlardan kaynaklanan yaklaşık 290 bin kişilik bir eksilme olduğunu gördük.' şeklinde konuştu.

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden geriye dönüş yoktur"

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden geriye dönüş yoktur"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Milletin safında yer almak varken, artık diyet borçlarından mı, siyaset hırslarından mı, basiretsizliklerinden mi bilmiyoruz, CHP ekibi hep milli irade düşmanlarıyla yol yürümeyi tercih etti, bugün de aynı tavırlarını sürdürüyorlar.' dedi ve ekledi: 

'CHP ve ortakları içine sindirse de sindirmese de artık Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden geriye dönüş yoktur.'

"Sürekli birilerinden korkar halde yaşarsak yaşama hakkımız olmaz"

"Sürekli birilerinden korkar halde yaşarsak yaşama hakkımız olmaz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon arama faaliyetlerinde söz sahibi konuma gelmesini vakitlice edindiği sondaj ve sismik araştırma gemilerine borçlu olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

'Bundan önce kiralama yöntemleriyle gidiyor, dileniyor ve büyük rakamlarla sondaj gemileri, sismik araştırma gemileri alıyorduk ama şimdi kendimize ait iki adet sondaj gemimiz, iki adet de sismik araştırma gemimiz var. Bir ihtimal belki üçüncü sondaj gemimizin de gelme durumu söz konusu olabilir. Bütün bunlarla beraber, biz Doğu Akdeniz'de şu ne diyor, bu ne diyor, değil. Biz ne diyoruz, biz buna bakıyoruz. Şu anda gemilerimiz bölgede. Bütün fırkateynlerimiz korvetlerimiz hepsi yanlarında. Uçaklarımız her an hazır. Kimse burada bizim hakkımız olan konulardan bizi mahrum etmeye kalkamaz. Burada Kuzey Kıbrıs'taki soydaşlarımızın hakları var. Bizim garantör ülke olarak söz söyleme haklarımız var. Bütün bu haklarımızın sonuna kadar savunucusu olacağız. Onları yerinde de aynı şekilde takibini devam ettireceğiz.'

"Bu yüklü sadece biz mi çekeceğiz?"

"Bu yüklü sadece biz mi çekeceğiz?"

'Eylülün son haftasına kadar Fırat'ın doğusundaki güvenli bölge oluşumunu kendi istediğimiz şekilde fiilen başlatmakta kararlıyız.' diyen Erdoğan 'Hedefimiz Suriyeli kardeşlerimizden en az 1 milyonunu 450 kilometrelik sınır hattı boyunca oluşturacağımız güvenli bölgede iskan etmektir.' ifadelerini kullandı.

Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

'Yaptığımız harcamalar 40 milyar doları buldu. AB’den bizim bütçemize gelmiyor. Uluslararası kuruluşlar vasıtasıyla AFAD’a gidiyor. 3 milyar euro gibi bir destek geldiği ifade ediliyor. Verilen sözleri tutmadılar.

Trump, Putin, Merkel ile konuştuk. Gelin konutların yapımını sağlayalım, siz de destek verin. Suriye bölgesinde, kuzeyinde Trump’ın 20 mil dediği, buralara bu konutları yapalım. Böylece insanca yaşama imkanını onlara sağlayalım.

'Çok güzel bir teklif' başlayalım bu işe ama yok... Biz yine kovalamaya devam edeceğiz. Bu yolculuk bizi farklı yere doğru götürebilir. Farklı yer nedir? Böyle oldu oldu, olmadı biz de kapıları açmak zorunda kalırız. Destek verecekseniz verin. Vermeyecekseniz kusura bakmayın. Bir yere kadar  bu işe katlandık, katlanıyoruz. Bu yüklü sadece biz mi çekeceğiz?'

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
435
288
114
33
20
15
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tutski yançek

suriyelileri de al git bu ülkeden

gizliyazarr

Suratını görmekten o kadar bıktım ki olumlu olumsuz ne söylerse itici gelmeye başladı

ylmzsyma05

Ya ben kendime konut alamıyorum. Ama vergimle elin suriyelisine konut alacağım öyle mi? daha neler artık