Görüş Bildir
Haberler
TV
Gelmiş Geçmiş En İyi Dizi Karakterini Seçiyoruz! İşte En Sevilen ve Unutulmayan 23 Dizi Karakteri

etiket Gelmiş Geçmiş En İyi Dizi Karakterini Seçiyoruz! İşte En Sevilen ve Unutulmayan 23 Dizi Karakteri

theolonius
12.07.2015 - 04:51 Son Güncelleme: 14.07.2015 - 18:01

Dizilerin başarısında karakterlerin ve onları canlandıran oyuncuların başarısı çok önemli. Biz de bunu göz önüne alarak en sevilen 23 dizi karakterini sıraladık. Seçim sizin.

Gelmiş geçmiş en kötü dizi karakterleri içeriğimize de buradan bakabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Walter White - Breaking Bad

1. Walter White - Breaking Bad

Nam-ı diğer Heisenberg. Methini pek bir duymuşsunuzdur. 😊 Kimya profesörüdür. Akciğer kanseri olduğunu öğrenince uyuşturucu yapıp satarak ailesine maddi destek sağlamak ister ve bu uğurda yaptıklarıyla efsane olmuştur.

2. İsmail Abi - Leyla ile Mecnun

2. İsmail Abi - Leyla ile Mecnun

Hoooop! Türk dizi tarihinin en orijinal, en naif, en sevimli karakteridir. Şanssızlığı ile mutluluğu hiç yakalayamamasına rağmen umudu ile ''o gemi bir gün gelecek'' diyenlerin sevgilisi olmuştur.

3. Felicity Smoak - Arrow

3. Felicity Smoak -  Arrow

Emily Bett Rickards tarafından canlandırılan bilgisayar kurdu ve aklına geleni direk söyleyen bir karakterdir. Aşık olunası, sevimli, zeki, tatlılıktan ölecek bir arkadaştır. Dizinin başrolleri bir yana Felicity bir yana dedirtir.

4. Süleyman Çakır - Kurtlar Vadisi

4. Süleyman Çakır - Kurtlar Vadisi

2004 yılında, Kurtlar Vadisi'nin 43. bölümünde vurulmasından itibaren dizinin şaftının da kaymasına sebebiyet vermiş olan karakterdir. O kadar çok sevilmiştir ki uğruna dizideki vefatı nedeniyle Malatya'da mevlüt okutulmuştur.

5. Kuşçu - Deli Yürek

5. Kuşçu - Deli Yürek

Dizide hiç bir örgüt ya da kişi ile bağlantısı olamayan, olanı ve olacakları görebilen, hep doğru konuşan ama söylemek istediklerini açık açık söylemek yerine her zaman ima yolunu tercih eden, tarihte yaşanmış olaylardan örnekler veren, kim olduğu, nereden geldiği asla bilinmeyen karakterdir. Dizi tarihimize adını altın harflerle yazdırmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gülbeyaz

6. Gülbeyaz

Kıskanılan güzelliğiyle Şevval Sam'ın canlandırdığı karakter. Dizideki çoğu karadenizliden daha güzel şive yapmasıyla, Kazım Koyuncu şarkılarını seslendirmesiyle büyük sevgi kazanmıştır.

7. Burhan Altıntop - Avrupa Yakası

7. Burhan Altıntop - Avrupa Yakası

Tartışmasız Türk dizi tarihinin en komik karakteridir. Başarısındaki en büyük sebep,Engin Günaydın'ın oyunculuğundan çok kendini oynamasıdır. Her geçen gün biraz daha fazla özlenmektedir.

8. Barney Stinson - How I Met Your Mother

8. Barney Stinson - How I Met Your Mother

How I Met Your Mother” adlı dizide Neil Patrick Harris tarafından canlandırılan bir karakter. Kadınların ilgisini çekmek için kullandığı sayısız taktikler ve üzerinden düşürmediği takım elbiseleri Barney’i vazgeçilmez yapan özelliklerinden.

9. Walter Bishop - Fringe

9. Walter Bishop - Fringe

''Bazen gerçeği aklını imkansıza açtığında keşfedebilirsin'' diyen, en iyi işlenmiş dizi karakterlerinin başında gelir kendisi. Zaman zaman içinde yatan çocuğu görmemize alışıp bizi ters köşeye yatıran bu karakterin, en akıl almaz tarafı kendisinin yapmış olduğu biyolojik silahların dışında zekası ve yılmayışıdır.

10. Arya Stark - Game of Thrones

10. Arya Stark - Game of Thrones

Çok sempatik, çok şirin, çok erkeksi. Arya Stark hikayenin en aykırı tiplerinden birisi. Her zaman belanın içinde olan Arya taraflı tarafsız herkesin sevdiği bir karakter.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Nusret Baba - Ekmek Teknesi

11. Nusret Baba - Ekmek Teknesi

Savaş Dinçel'in canlandırdığı, ekmek teknesi adındaki fırının sahibi, asıl ismi Nusrettin olan, mahallenin ağır abisi, babası, bir bileni, ehil kişisi ve 5 kız çocuk babası karakteri. Son noktayı koymakla, gençlerin soru işaretlerine cevap bulmakla ünlüdür ve bu şekilde çok sevilmiştir.

12. Tyrion Lannister - Game of Thrones

12. Tyrion Lannister - Game of Thrones

Lannister ailesinin en aykırısı, hikayenin en zekisi Tyrion  hepimizin sevgilisi. Özellikle Peter Dinklage’in inanılmaz katkısı ile zirvenin değişilmez ismi olacak gibi uzunca bir süre.

13. Afet Güçverir - Hayat Bilgisi

13. Afet Güçverir - Hayat Bilgisi

Hoca camide! Kendisine hoca denmesine kıl olup herkesin diline yapışan bu cevapla bilinen dizinin Tarih Öğretmenidir. Ne de güzel bir öğretmendir. Her okulda keşke olsa dedirten cinsten.

14. Ramiz Karaeski - Ezel

14. Ramiz Karaeski - Ezel

Nam-ı diğer dayı. Tuncel Kurtiz'in muhteşem oyunculuğuyla, aforizmaları ve şiirsel konuşmalarıyla ekranlara damga vurmuş ve büyük kitlelerin sevgisini kazanmıştır. Hatta büyük usta bu rolünden sonra Ramiz Dayı olarak kalmıştır çoğu kişi için.

15. Nazım - Beş Kardeş

15. Nazım - Beş Kardeş

Halkın öfkesinin sesidir. Beş Kardeş'in en muhalifi, en sivri dillisi, en romantiğidir. Zaten cebinde Nazım Hikmet taşıyan biri kötü olur mu hiç ? Daha 9 bölüm yayınlanan dizi ile en çok sevilen dizi karakterleri arasına girmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Behzat Amir - Behzat Ç.

16. Behzat Amir - Behzat Ç.

Başkomiser, diziye adını veren karakter, Cinayet Büro Amiridir. Kendisine has sorgu yöntemleri, zanlılara karşı şiddet içeren davranışları olmakla birlikte samimi, dürüst, dost canlısı, ekibini her türlü olumsuz durumdan koruma amacı güden bir tavra sahiptir. Gençlerbirliği taraftarıdır. Dönem arkadaşlarınınkine eş imamesinde 'A' harfi bulunan ve hiç elinden düşürmediği bir tespihi vardır. Çok sevmiştik be Amirim!

17. Phoebe Buffay - Friends

17. Phoebe Buffay - Friends

En sevilen Friends karakteridir. Nedeni ise Lisa Kodrow'un inanılmaz ötesi oyunculuğudur. Bu kadar eşi benzeri bulunmayan başka bir karakter hiç bir sitcomda yoktur desek yeridir.

18. Ragnar Lothbrok - Vikings

18. Ragnar Lothbrok - Vikings

Vikings dizi ile tanıştığımız efsane. Karısı ile ilişkileri kıskanılasıdır. Yeri geldiğinde çamaşır yıkar, yeri geldiğinde karısı ile sefere de çıkar. Valhalla'da görüşmek üzere koca reis.

19. Donna Paulsen - Suits

19. Donna Paulsen - Suits

Kadın gibi kadındır. Sarah Rafferty'nin resital haline dönüştürdüğü karakterdir. Son yıllardaki dizilerde içerisinde yan roldeki bir karakterin dizinin akıcılığına bu kadar etki ettiği görülmemiştir. Sırf Donna'nın sahnesi gelsin diye bekletir.

20. Lip Gallagher - Shameless

20. Lip Gallagher - Shameless

Jeremy Allen White'in canlandırdığı, karizmatik, zeki, serseri karakter. O aileden bu adam nasıl çıkmış dedirtir. Sigaraya özendirmesi dışında kötü bir özelliği yoktur. Shameless dizisinin en başarılı, en 'olmuş' karakteridir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Sıdıka

21. Sıdıka

Türk televizyon tarihinin en güzel dizilerinden birinin baş karakteridir. Abisiyle ilişkisi evlere şenliktir. Unutulmaz replikleriyle en sevilenlerden olmuştur. 

-anneeaaaöö kardan adam yapalım mıııı?

-sus kız 'içi herif çekiyor' derler.

22. Ahmet Kural - İşler Güçler

22. Ahmet Kural - İşler Güçler

İşler güçler'in dopingi, atom karıncası, şöhreti bol oyuncusu. Özellikle konuşma tarzı ve mimikleri ile insanı güldürmeye başarmaktadır. Mimiklerin efendisi desek abartmış olmayız

23. Tefo - Ezel

23. Tefo - Ezel

Ezel'de dayı tarafından Ali'nin yanına yerleştirilmiş ve sağ kolu olmuş; bazen güven, bazen de kaygı veren karakteri, Tevfik. Sevmeyeni yoktur denilebilecek ender dizi karakterlerindendir.

Peki senin favori erkek dizi karakterin hangisi?

Peki senin favori kadın dizi karakterin hangisi?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
251
72
33
27
12
10
9