Görüş Bildir
Haberler
En İyi 10 Dalış Bölgesi

En İyi 10 Dalış Bölgesi

Tripsta
03.01.2014 - 17:05 Son Güncelleme: 03.01.2014 - 17:22

En iyi 10 dalış bölgesi

Bu yazımızda dalış sporu meraklılarına, dalış yapabilecekleri en iyi 10 bölgeyi tanıtıyoruz. Dalmanın spor olduğu kadar bir tutku da olduğunu biliyoruz. Sualtındaki eşsiz güzellikleri keşfetmek, mavinin bin bir tonu arasında kaybolmak, birbirinden renkli sualtı canlılarıyla beraber yüzmek inanılmaz keyifli bir aktivite. Şimdiye dek sizlere hep yeryüzü güzelliklerini anlattık; bu kez sıra sualtının mucizelerinde!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tayland

Tayland

İki ayrı okyanusun sınırlarında yer alan Tayland, dalgıçlar için derin oyuklar ve mağaralarla sualtı meraklılarını cezp ediyor! Andaman Denizi’nin çevirdiği alan, granit taşları ve mercan kaplı kayalıklarıyla dalış yapanları kendinden geçiriyor.

Vanuatu

Vanuatu

Güney Pasifik ile Avusturalya arasındaki Vanuatu, bir ada. Milyonluk Burun adında dünyanın en sıra dışı dalış noktası burada bulunuyor. İkinci Dünya Savaşı’na çok yakından tanık olan bu bölgede, dalış meraklıları için denizin altında her türlü hurda yığını ve askeri araç kalıntısı mevcut.

Meksika

Meksika

19 popüler dalış alanına sahip bu bölge, bir dizi kayalık ile birbirinden ayrılmış durumda. Ayrıca dünyanın en büyük sualtı mağaralarının en yoğun şekilde yer aldığı bölge burası. Nohoch Nah Chich ve Sac Actun’un 2005 yılında birleşmeleri sonucu burada dünyanın en büyük yeraltı mağarası oluşmuş.  Özellikle gece dalış yapmayı sevenler, bu bölgede çok ilginç bir tecrübeler yaşayabilir.

Mikronezya

Mikronezya

2000’e yakın küçük adadan oluşan Mikronezya adeta bir sualtı cenneti. Dalış meraklılarının mutlaka görmesi gereken bir yer. 500’e yakın balık çeşidiyle dünyanın en iyi 10 dalış noktası arasında yer alıyor. Duvar, mağara ve tünelleri eşsiz deneyimler yaşatıyor.

Maldivler

Maldivler

1200 adacıktan oluşan, dünyanın en güzel yerleri arasına ilk sıralarda yer alan Maldivler’de dalış size dünyadaki cenneti keşfettiriyor. Çok fazla akıntı olduğundan dalış için riskli bir bölge sayılmakla birlikte, güvenilir yerleri de mevcut. Maya Thila, Fishhead, Manta Point dalış bölgeleri arasında önde gelen yerleri Maldivler’in.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Utila

Utila

Karayiplere ait 11 km uzunluğundaki Utila Adası’nda ilgiyi en çok mercanlar çekiyor. 4 km’den fazla bir alanda denizaltı yaşamı bulunan Utila’da dalış biraz pahalı olsa da bu ücrete değeceğine emin olabilirsiniz.

Mısır

Mısır

Eğer bütün bir yıl dalış yapmak istiyorsanız doğru yerdeniz. Mısır bu iş için ideal! Kasım ve şubat ise en iyi zamanlar. Kızıldeniz’deki balıkların ne eşsiz güzellikte olduğunu belki duymuşsunuzdur bile. Mısır’ın birçok bölgesinde dalış yapılabilir fakat size özellikle Zabargad bölgesini öneririz.

Belize

Belize

Karayip’in bu küçük ülkesi, dünyanın her yerinden dalış meraklılarını misafir ediyor. 127 adacıktan oluşan bölge, Büyük Mavi Çukur adında, pek çok dalgıcın bildiği özel bir yere jeolojik yapıya da ev sahipliği yapıyor. Bu bölgede köpekbalıklarının fazla olduğu biliniyor, o yüzden dikkatli olmanızı öneriyoruz.

Endonezya

Endonezya

17.000 adadan oluşan Endonezya 600 çeşit mercana ev sahipliği yapıyor. Dünya resiflerinin yüzde 20’si bu bölgede yer alıyor. Bali ise bu bölgenin en iyi dalış yapılacak yeri. Komodo Adası da dalış yapmaya en uygun bölgeler arasında.

Avustralya

Avustralya

2800 km’lik alanda bulunan mercan diyarı Avusturalya tam bir cennet. 920 adadan oluşan bu bölge, her dalışçının mutlaka dalmak istediği bölgelerden biri. Büyük balıklar görmek için en ideal dalış noktası Osprey. Başka dalış noktalarında göremeyeceğiniz canlı türlerini burada görebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tripsta ile uçak biletleri

Bu eşsiz güzellikteki dalış noktalarına gitmek için tripsta.com.tr adresinden ucuz uçak bileti uygulamamıza hemen göz atı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın