Görüş Bildir
Haberler
Elinize Aldığınız Anda Bir Çırpıda Bitirmek İsteyeceğiniz Son 10 Yılın En Sürükleyici Kitapları

Elinize Aldığınız Anda Bir Çırpıda Bitirmek İsteyeceğiniz Son 10 Yılın En Sürükleyici Kitapları

16.06.2021 - 14:21

Bu liste kitapseverleri mest eder bizden söylemesi!

“Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Obsesif - Chevy Stevens

1. Obsesif - Chevy Stevens

Otuz iki yaşında bir emlakçı olan Annie O’Sullivan’ın kaçırıldığı gün, yapmayı planladığı üç şey vardı: Bir ev satmak, annesiyle son tartışmasını unutmak ve erkek arkadaşıyla akşamki randevusuna vaktinde yetişmek. O gün evi gezen fazla müşteri olmamıştı, ancak son ziyaretçisi kapıda belirdiğinde o günün şanslı günü olduğunu düşündü. Annie bir psikopat tarafından kaçırılıp çok uzak bir dağ kulübesinde alıkonulduğu bir yılı aşkın bir süreyi psikiyatriste anlatmaya karar verir. Bu seanslar onun hayatındaki kopuk parçaları bir araya getirirken olayı araştıran bir dedektifle bulduğu bir ipucu eksik bir puzzle parçası gibi yerine oturduğunda, korkunç bir sürpriz de onu bekliyor olacaktır.

Bu kitabı satın almak isterseniz tıklayın

2. Bırak Beni - Gayle Forman

2. Bırak Beni - Gayle Forman

İşten eve dönüp yemek yapmak yerine gaza basıp yola devam etmeyi hayal eden tüm kadınlar… Kimseyle uğraşmak zorunda kalmayacağı bir yere giden trene atlayıp uzaklaşmayı düşleyen tüm kadınlar… 

Kocası ve çocuklarına bakmakla meşgul olduğu için kalp krizi geçirdiğini bile fark etmeyen yılgın anne Maribeth Klein için hayat tam da böyle bir çıkmaza sürüklenmekteydi... 

İyileşmeye çalışan Maribeth bu sürecin, onsuz yaşayamayacak insanlara külfet gibi geldiğini fark ettiğinde akla hayale sığmayacak bir şey yapar: Çantasını toplayıp çeker gider. Ailesinden ve kariyer hayatının beklentilerinden uzaklaşan Maribeth çıktığı bu yolculukta kendisinden ve sevdiklerinden sakladığı sırlarla yüzleşecektir. 

Bu kitabı satın almak isterseniz tıklayın

3. Normal People - Sally Rooney

3. Normal People - Sally Rooney

Connell ve Marianne, İrlanda’nın küçük bir şehrinde yaşayan, aynı okula giden iki genç. Connell okulun en popüler ve başarılı öğrencilerindenken Marianne içedönük, sevilmeyen, hatta dışlanan bir tip. İkili bir gün sohbet etmeye başlar ve bu sohbet giderek uzar, ikisinin de hayatını değiştirecek bir ilişkiye dönüşür. Normal İnsanlar arkadaşlık, karşılıklı çekim ve aşk üzerine bir roman. Sally Rooney lise yıllarından üniversiteye uzanan bir ilişkinin kaydını tutuyor; toplumda yer edinme ve özgürleşme mücadelesi veren, birbirlerinden asla ayrı kalamayan, ancak sevmek için de çetin sınavlar vermek zorunda kalan iki gencin hikâyesiyle bir kuşağı temsil ediyor.

Bu kitabı satın almak isterseniz tıklayın

4. Kardeşimin Hikayesi - Zülfü Livaneli

4. Kardeşimin Hikayesi - Zülfü Livaneli

Kitaptaki olaylar, İstanbul’un Çatalca iline bağlı Posima isimli bir köyde başlar. Ahmet Arslan, bu köyde sakin bir hayat süren ve tek başına yaşayan bir adamdır. Bir sabah Ahmet, kendisine gelen bir telefon ile uyanır. Arayan, haftanın birkaç günü ev işlerini görmek için Ahmet’in evine gelen Hatice Hanım’dır. Kendisine dün gece işlenen bir cinayetten bahseder. Ölen kişi Arzu’dur. Ahmet ise dün gece Arzu’nun evinde verdiği davete gitmiştir. Ahmet’in geçmişte yaşadıkları kendisinden pek çok duyguyu alıp götürdüğünden, kendisi bu ölüme tepkisiz kalır. Ancak gerek bu tavrı gerekse de Arzu’yu en son görenin kendisi olması sebebiyle şüpheliler listesinde ilk sırada yer almaktan kaçamaz. Olaylar, tam da burada başlar. Gelecek vadeden genç bir gazeteci kız, cinayeti çözmeye kararlıdır. Zor da olsa Ahmet ile iletişim kurmayı başaran genç kız, tüm olup bitenleri öğrenmeye çalışır. Fakat bu esnada Ahmet’in geçmişine dair anılar ortaya dökülüverir. Ahmet, geçmişi acıyla dolu yaralı bir karakterdir. Ailesini çok küçükken trafik kazasında kaybetmiş ve kardeşi Mehmet ile baş başa kalmıştır. Ancak Mehmet’in yaşadığı kötü olaylar, onu intihara sürüklemiştir. Öte yandan köyde işlenen cinayete dair sır perdesi aralanmaya başlar. Oklar Ahmet’i işaret ederken, Ahmet evinde ölü bulunur. Ardında tüm gerçekleri açıkladığı bir mektup bırakmıştır. Peki, cinayeti işleyen Ahmet midir? Ve Ahmet aslında kimdir?

Bu kitabı satın almak isterseniz tıklayın

5. Bugün Kalan Hayatımın İlk Günü - Maud Ankaoua

5. Bugün Kalan Hayatımın İlk Günü - Maud Ankaoua

Maëlle her şeyi kontrol altında tutmaya çalışan, yoğun tempoda koşturmaktan kendi mutluluğunu önceliği yapmayı unutmuş, Parisli mutsuz bir kadındır. En yakın arkadaşı Romane ile buluştuğunda öğrendiği gerçek sonucunda bir seçim yapmak zorunda kalır ve ondan istenen uzun, zorlu bir yolculuğa çıkar. Böylece mutluluğa giden hikâyesi de başlamış olur. Tam da Tolstoy’un dediği gibi, “Tüm muhteşem hikâyeler iki şekilde başlar: Ya biri bir yolculuğa çıkar ya da şehre bir yabancı gelir.”

Bu kitabı satın almak isterseniz tıklayın

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yeşil Yol - Anne Enright

6. Yeşil Yol - Anne Enright

Yeşil Yol, İrlandalı Madigan ailesinin birbirinden çok farklı kişiliklere sahip dört çocuğunun hikâyesini anlatıyor. Çocuklar birbirlerinden ne kadar farklı olsalar da anneleri aynı kişidir: Rosaleen. İletişim kurması ve idare etmesi zor bir kadın olan Rosaleen aslında çocuklarının bağlarının zayıf ve kopuk olmasının da esas sebebidir. Dünyanın dört bir tarafına dağılmış aile bireylerinin hayatlarından kesitler vererek ve karakterleri tek tek tanıtarak ilerleyen hikâye başladığı yerde, Dublin’deki eski aile evlerinde biter.

Bu kitabı satın almak isterseniz tıklayın

7. Moskova’da Bir Beyefendi - Amor Towles

7. Moskova’da Bir Beyefendi - Amor Towles

1922 yılında Kont Aleksandr İlyiç Rostov Bolşevik mahkemesi tarafından yargılanarak suçlu bulunur ve Moskova’daki lüks bir otelde ömür boyu göz hapsinde tutulmasına karar verilir. Hayatı boyunca hiç çalışmamış, sadece edebiyat ve sanatla ilgilenmiş bir aristokrat olan Rostov şimdi bir otel odasında yaşamak ve Sovyetler Birliği’nin en çalkantılı yıllarını pencereden izlemek zorundadır. Ancak hiç ummadığı bir şekilde bu daracık oda ona çok daha zengin bir dünyanın ve çok daha doyurucu ilişkilerin kapısını açacaktır. 

Bu kitabı satın almak isterseniz tıklayın

8. Budala - Elif Batuman

8. Budala - Elif Batuman

Harvard’daki ilk senesinde genç bir kadın, adı Selin, aylak aylak dolaşıyor kampüste. İlk kez gördüğü e-posta, içemediği birkaç şişe bira, klasik edebiyatıyla Rusça, arkadaşları Ivan ve Svetlana… Nasıl duruyor hepsi bir arada? Selin bin bir kültür arasında dolaşıp farklılıkları ve aynılıkları, saçmalıkları ve akla yatkınlıkları anlatıyor. İmgelerle dolu masalsı diliyle, derin bir duygusallıkla, entelektüel mizahıyla…

Bu kitabı satın almak isterseniz tıklayın

9. Kırmızı Saçlı Kadın - Orhan Pamuk

9. Kırmızı Saçlı Kadın - Orhan Pamuk

Kırmızı Saçlı Kadın romanında, okuru ilk olarak 1980’li yılların İstanbul yaşamı karşılıyor. Romanın başkahramanını ise ailesinin tek çocuğu olarak büyüyen Cem adlı bir genç oluşturuyor. Cem’in babası, geçimini eczacı olarak sağlamasının yanı sıra birtakım siyasi oluşumların içerisinde de yer alıyor. Ve bir gün asla geri dönmemek üzere ortadan kayboluyor. Bunun üzerine Cem ve annesi, bir müddet İstanbul’da geçinmeye çalışıyor. Bu esnada Cem de kitapçıda çalışarak edebiyata ilgi duymaya başlıyor. Ancak ilerleyen yaşamında onu bambaşka sürprizler ve kırılma noktaları bekliyor. __Cem ve annesi, maddi sorunlarından dolayı Adapazarı’na yerleşmek durumunda kalıyor. Romanın odak noktasını oluşturan olaylar ise burada başlıyor. Şehre geldikten sonra para kazanmak amacıyla bir kuyucu ustasının yanında çalışmaya başlayan Cem, iş için gittikleri Öngören kasabasında bir tiyatro ekibi ile karşılaşıyor. Ekip arasında ise en çok kırmızı saçlı bir kadın dikkatini çekiyor. Daha sonra onunla tanışmak için büyük bir fırsat yaratan Cem, çok geçmeden Kırmızı Saçlı Kadın ile yakınlaşıyor. Aralarındaki ilişki bir defalığına mahsus olsa da genç adam, Kırmızı Saçlı Kadın’ı hayatı boyunca zihninde yaşatıyor. Ancak bu yaşanmışlıktan kalan tek hatıra, Kırmızı Saçlı Kadın’ın hayali olarak kalmıyor.

Bu kitabı satın almak isterseniz tıklayın

10. Lila - Marilynne Robinson

10. Lila - Marilynne Robinson

Yapayalnız ve evsiz Lila, yağmurdan kaçmak için küçük bir kasaba kilisesine sığındığında, hayatını değiştirecek adamla tanışır. Dünya ve varoluş üzerine sohbet ettiği Peder John Ames’in karısı olur ve artık kendini güvende hissettiği bu yeni hayata uyum sağlamaya çalışır. Lila ihmal edilmiş bir çocukken Doll isimli bir kadın tarafından kurtarılmış ve Büyük Buhran sırasında biraz para kazanabilmek için onunla birlikte kasabadan kasabaya sürüklendiği zorlu bir çocukluk geçirmiştir. Hiçbir yere ait olmadıkları, kıt kanaat geçinebildikleri ve ellerinde avuçlarında birbirlerine duydukları sevgiden başka bir şey olmayan bir hayat kurmuşlardır. __Kimi zaman şiddetin, kimi zaman çaresizliğin hüküm sürdüğü bu hayat her şeye rağmen sevgi ve mutluluk doludur. Lila, Gilead kasabasına geldiğinde, bu tuhaf ailenin zorlu hayatıyla Hıristiyan ahlakını uzlaştırmakta zorlanır.

Bu kitabı satın almak isterseniztıklayın

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Amerikana - Ngozi Adichie

11. Amerikana - Ngozi Adichie

Üniversite eğitimi için Amerika’ya giden genç bir Nijeryalı kadının arkadaşlık ve aşk ilişkileri, toplumdaki kadın erkek rolleri ve kültür çatışması üzerine ince gözlemleriyle bezeli Amerikana, sosyal sınıf ve ten rengine dayalı kabileciliğin günümüzdeki varlığını irdeliyor. Afrikalı kimliğinin Afrika, Avrupa ve Amerika’daki farklı algılarını sorgularken ırk ve ırkçılık üzerine aslında son derece basit ama tam da basit olduğu için örtbas edilebilen meseleleri gözler önüne seriyor. Biri Amerika’ya biri Avrupa’ya giden iki çocukluk aşkı, Ifemelu ve Obinze’nin hikâyesi üzerinden Batılılaşmanın bir yanıyla Batı’ya “maruz kalmak” da demek olduğunu, sözünü sakınmadan anlatıyor Amerikana.

Bu kitabı satın almak isterseniz tıklayın

12. Bir Son Duygusu - Julian Barnes

12. Bir Son Duygusu - Julian Barnes

Emekli bir tarihçi olan ve şimdi pek etliye sütlüye karışmadan, hayatını tek başına sürdüren Tony Webster, geçmişinde bir kez evlenip boşanmıştır; Susie adında, iyi anlaştığını söylediği yetişkin bir kızı vardır. Günün birinde, bir avukattan aldığı bir e-postayla, kırk yıl önceki kız arkadaşı Veronica Ford'un annesinin ona vasiyetinde bir günce bırakmış olduğunu öğrenir ve çok şaşırır. Güncenin gerçek sahibiyse kırk yıl önce birlikte aynı okula gittiği, birçok yaşantıyı ve fikri paylaştığı ama ne yazık ki sonunda, kız arkadaşı Veronica'yı elinden alıp sonra da beklenmedik bir şekilde 'sahneden çekilmiş” olan Adrian Finn'dir. Aralarında geçen olumsuzluklara karşın, zekâsına ve hayatı derinlemesine kavrayışına büyük hayranlık duyduğunu söylediği ve evet, artık ”sahnede olmayan” Adrian Finn… Tony Webster, kendisine ait olduğunu ileri sürdüğü bu günceyi, Veronica'nın kendisinden ister ancak Veronica, onun bu isteğini yerine getirmeye yanaşmaz. Birkaç kez buluşurlar ve her buluşmalarında, Veronica'nın keskin sözlerinin yüzünde patladığını hisseder: 'Anlamıyorsun işte. Hiçbir zaman anlamadın ve asla da anlamayacaksın!” Tony Webster'ın bir türlü anlayamadığı şey nedir? Tony'nin hayatla ne alıp veremediği vardır? Yoksa, hikâyesinin sonunda acı bir şekilde düşündüğü gibi, her yerde 'kargaşa” mı vardır?

Bu kitabı satın almak isterseniz tıklayın

13. Talebe - Tara Westover

13. Talebe - Tara Westover

Tara Westover’ın bir doğum belgesi olmadı. Okul kaydı yoktu çünkü hayatında hiçbir sınıfa ayak basmamıştı. Tıbbi dosyası yoktu çünkü babası tıp biliminden ziyade kıyamete inanıyordu. Çocukluğunda Mormon babasının bağnazlığa, erkek kardeşinin  şiddete teslim oluşunu izledi. Ve on altı yaşına geldiğinde Tara kendi kendini eğitmeye karar verdi. Bilgiye duyduğu açlık onu Idaho’nun dağlarından çok uzaklara, okyanusların ötesine, bir kıtadan diğerine, Harvard’dan Cambridge'e taşıdı. Neden sonra aklına şu soru düştü: “Acaba fazla mı uzağa gittim?”, “Eve dönmenin hâlâ bir yolu var mı?”

Bu kitabı satın almak isterseniz tıklayın

14. Saka Kuşu - Donna Tartt

14. Saka Kuşu - Donna Tartt

İlgisiz bir babanın ve hayatını ona adayan bir annenin oğlu olan on üç yaşındaki Theodore Decker bir patlamanın ardından mucize eseri hayatta kalır. Ancak New York gibi koca bir şehirde kimsesiz bir çocuk olarak felaketin ardından hayatta kalmak yeni bir felaketin içine düşmek gibi olur onun için. Bu yangın yerini andıran hayatın içinde ona annesini hatırlatan tek bir şeye tutunur Theo: küçük, sarı bir kuş; bir saka… Büyüdükçe zenginlerin tablolarla dolu odalarında ve çalıştığı antikacının tozlu koridorlarında hayatın çok daha farklı yönlerini keşfeder genç adam. Aşkı bulur ama tılsım gibi yanından ayırmadığı Saka Kuşu tablosu kadar kırılgan ve ürkektir bu aşk. Ve onun kadar yakın ama bir o kadar da uzak…

Bu kitabı satın almak isterseniz tıklayın

15. Özgürlük - Jonathan Franzen

15. Özgürlük - Jonathan Franzen

Bu roman özgür birey olma çabalarını, bir aşkın başlangıcını ve bitişini, gençlikte yaşanan doyumsuz tutkuları, yetişkinliğin getirdiği sürprizleri, neden hiç durmadan arkadaşlarımızla yarıştığımızı, en yakınımızdakilere nasıl ihanet ettiğimizi ve hiçbir şeyin neden 'olması gerektiği gibi' olmadığını anlatıyor. Duygularımızın sözünü dinleyerek kendimize ve çevremizdekilere yaşattığımız acı ve sevinçlerin insan olmanın doğal bir sonucu olduğunu gösteriyor. Modern dünyanın çelişkili ve bir o kadar da gerçek insanlarını konu alan sürükleyici bir başyapıt…

Bu kitabı satın almak isterseniz tıklayın

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. İskender - Elif Şafak

16. İskender - Elif Şafak

Âdem’in abisi Urfa’da askerdir. Urfa’ya abisini ziyarete gittiğinde köpekler tarafından kovalandığı sırada gördüğü Cemile adlı köylü kızına aşık olur. Onunla evlenmek istese de Cemile’nin daha önce kaçırıldığını, getirildikten sonra da namus için dul ve yaşlı biriyle evlendirildiğini öğrendiğinde bundan vazgeçer ve Cemile’nin kardeşi Pembe ile evlenir. Pembe ile Cemile Londra’da yaşamaya başlarlar. Üç çocukları vardır: Başına buyruk bir tip olan İskender, hayalperest Yunus ve burnu havalarda olan Esma. Âdem burada karısını Roksana ile aldatmaya başlar. Zengin erkeklerle düşüp kalkan Roksana için her şeyi göze alır ve kendisini bırakıp gitmesiyle Âdem intihar eder. Karısı Pembe ise Elias adlı dul bir adamla aşk yaşamaya başlar. Bu ilişkiden haberi olan İskender’in amcası İskender’e namusunu temizlemesi gerektiğini söyler. İskender ise annesi sanarak Cemile’yi öldürür. Hapiste uzun yıllar kalan İskender’in ise Cemile’yi öldürdüğünden haberi yoktur, annesinin katili olduğunu düşünür. Hapisten çıkınca gerçeği öğrenen İskender, annesinden af dilemek için köye gider ama annesi ölmüştür.

Bu kitabı satın almak isterseniz tıklayın

17. Atmacanın A’sı - Helen Macdonald

17. Atmacanın A’sı - Helen Macdonald

Babasının ani ölümü sonucu patolojik bir yas süreci ile mücadele eden yazar, atmacaların bir alt türü olan çakır kuşu sahiplenip kendini ona adar. Geçmiş yaşantısını hatırlatan bir çok imge kendisini beklemekte ve kendisi hakkında keşfetmesi gereken daha bir çok özellik bulunmaktadır. Çakırını eğitme ehlileştirme serüvenidir bu görünürde; fakat insan-hayvan ilişkisi zemininde babası ile olan hatıralar canlanır, yaptığı gözlemler sırasında bildiğini sandığı pek çok eylem ve kavramı yeniden tanımlama ve bunların üzerinde düşünme ihtiyacı hisseder..

Bu kitabı satın almak isterseniz tıklayın

18. İt Kopuk Takımı - Jennifer Egan

18. İt Kopuk Takımı - Jennifer Egan

İt Kopuk Takımı, Bennie ve Sasha’nın inişli çıkışlı hayatlarının başkalarıyla kesiştiği anları yakalıyor. Jennifer Egan zarif üslubu ve yürek burkan sadelikteki anlatımıyla çılgın gençliklerinde yenilenlerin delirenler, hapse düşenler ve intihar edenler hikâyelerini yazıyor.

Bu kitabı satın almak isterseniz tıklayın

19. Yaşama Tutunmak İçin Nedenler - Matt Haig

19. Yaşama Tutunmak İçin Nedenler - Matt Haig

Hissedilen ve hissedilmesi beklenen duygulara sıkışmış insanlara yalnız olmadıklarını hatırlatan Yaşama Tutunmak İçin Nedenler, kişisel bir hastalık öyküsü üzerinden toplumsal rahatsızlıklara işaret eden bir anlatı. 

Matt Haig, depresyonla ışığını yitirmiş kaygı dolu kişisel tarihini yazarak, bizi zihnin iç karartıcı odalarından yavaş adımlarla çıkmaya davet ediyor. İyi hissetmeye ihtimal vermeyenlere, her şeyin daha da kötüleşebileceğinden korkanlara daha iyi hissetmenin ve daha çok sevmenin ihtimalini sunuyor.

Bu kitabı satın almak isterseniz tıklayın

20. Mutlak Mutluluk Bakanlığı - Arundhati Roy

20. Mutlak Mutluluk Bakanlığı - Arundhati Roy

Parçalanmış bir hikâye nasıl anlatılır?

Yavaş yavaş hikâyedeki herkese,

Hayır,

hikâyedeki her şeye dönüştürerek...

Bu kitabı satın almak isterseniz tıklayın

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Arkadaşlarla Sohbetler - Sally Rooney

21. Arkadaşlarla Sohbetler - Sally Rooney

Merhaba Frances. Sana kızgın değilim, bunu bilmeni istiyorum. Sana yazıyorum çünkü bu konuda aynı fikirde olmamızın önemli olduğunu düşünüyorum. Nick benden ayrılmak istemiyor ve ben de ondan ayrılmak istemiyorum. Birlikte yaşamaya ve evli olmaya devam edeceğiz. Bunu e-postada yazıyorum çünkü Nick'in sana bu konuda doğruları söylediğine güvenemiyorum. Zayıf bir kişiliği var ve dürtüsel olarak insanlara duymak istediklerini söylüyor. Kısacası eğer kocamla, onun bir gün senin kocan olacağına gizliden gizliye inandığın için birlikte oluyorsan, büyük bir hata yapıyorsun.

Beni boşamayacak ve zaten boşayacak olsaydı bile asla seninle evlenmezdi. Aynı şekilde onunla, onun sevgisinin, senin iyi biri, hatta akıllı ya da çekici biri olduğunu kanıtladığı için birlikte oluyorsan, Nick'in özellikle güzel ya da ahlaki açıdan değerli insanlara ilgi duymadığını bilmelisin. Nick onun bütün kararlarının tam sorumluluğunu alan partnerlerden hoşlanır, hepsi bu.

Bu kitabı satın almak isterseniz tıklayın

22. Arafta - George Saunders

22. Arafta - George Saunders

Ölmek nasıl bir şey? Yaşayan en iyi öykücülerden biri olarak gösterilen George Saunders, uzun süredir merakla beklenen ilk romanında, bu can alıcı sorunun yanıtını arıyor. Oysa bu sorunun yanıtı meçhul; kimsenin bilmediği, bilse bile insanlara nasıl aktaracağını bilemediği, gizemli bir yanıt bu. Arafta kalan kişi, Amerikan İç Savaşı’nın kahramanı, eski başkan Abraham Lincoln’ın oğlu Willie Lincoln; ve ona eşlik eden onlarca başka hayalet… Herkes geriye dönmenin, Lincoln ise devam etmenin ve huzura kavuşmanın peşinde. Ancak bilmedikleri önemli şeyler var: Bazı darbeler, kırılgan insanlara fazla ağır gelebilir; darbeler insanı bitirebilir ya da zirveye taşıyabilir… Ezber bozan kalemiyle George Orwell, Kurt Vonnegut gibi yazarlarla karşılaştırılan George Saunders’ın, Lincoln’ın yedi yaşındaki oğlunu kaybetmesinden yola çıkarak, teatral bir atmosferde ve deneysel bir anlatım biçimiyle kurguladığı bu olağanüstü etkileyici kitap, ölüm, kayıp ve yas kavramlarına okurun hiç alışık olmadığı bir perspektiften yaklaşırken, dönemin Birleşik Devletleri’nin arka planını anlatmaktan da geri kalmıyor.  Folio Ödüllü yazar, klasik roman kalıplarını yıktığı Arafta'da, sanat tarihinin heykel başyapıtlarından Michelangelo’nun ünlü Pietà eserine de çeşitli göndermelerde bulunuyor. Amerika ile aynı anda Türkiye’de de yayımlanan Arafta, zihin zorlayan kurgusu, alışılmadık biçimi ve acıyı bile bir mizah ögesi haline getirebilen üslubuyla, okurun önünde yepyeni ve deneysel bir patika açıyor.

Bu kitabı satın almak isterseniz tıklayın

23. Seri Sonu - Paul Beatty

23. Seri Sonu - Paul Beatty

Los Angeles’ın Dickens adlı banliyösünde doğup büyümüş bir siyahinin

dilinden mizah yüklü bir anlatım…

Psikolog babasının evde eğitim verdiği ve kendi sosyal deneylerinde

kullandığı “Bonbon” Ben, babası polis tarafından “kazara” öldürülünce

yüklü miktarda tazminat alır. Siyahi nüfusuyla bilinen,

türlü şakalara ve önyargılara malzeme olan Dickens’ın yavaş yavaş

yok olması, adeta haritadan silinmesi karşısında mutsuzdur.

Dickens’ı eski günlerine döndürebilmek için büyük bir mücadeleye

girişirken, yolunun Anayasa Mahkemesi’ne düşeceğini öngöremez.

2016 Man Booker Ödülü’ne layık görülen Seri Sonu, Paul Beatty’nin

Amerika’daki ırk ayrımı sorununu mizahi dille aktardığı çarpıcı

bir roman.

Bu kitabı satın almak isterseniz tıklayın

24. Ölüleri Getirin - Hilary Mantel

24. Ölüleri Getirin - Hilary Mantel

İngiltere Kralı'nın, erkek varisi olmadan ölme ihtimali kabul edilemezdi. Tarihe yön verecek ve erkek çocuğu olmayan Kraliçe'nin kaderini belirleyecek tek bir kişi vardı. Ve o kişi, Kral değildi... Anne'le evlenmek için yedi yıl boyunca kanunlara, dine, halkına kafa tutan Henry'nin aşkı sonunda şiddetini yitirmeye başlamıştı. Her şey, Anne'in, Henry'ye bir erkek çocuk verememesiyle başladı. Aşkıyla hükümdarı esir eden Kraliçe'nin keskin zekası ve küstahlığı, Kral'ın eski dostlarını ve İngiltere'nin soylu ailelerini teker teker kraliyetten uzaklaştırıyordu. Henry'nin, Anne uğruna tahtından ettiği eski karısı Katherine sürgünde ölünce, Anne, dedikoduların ve komploların açık hedefi haline geldi. Thomas Cromwell, Henry'nin tek sözüyle Anne Boleyn'in sonunu getirmeye hazırdı. Boleyn ailesini alt etmek için Cromwell gerçek düşmanlarıyla işbirliği yapmak zorunda kalacaktı. Diğer bir tarafta ise, genç ve masum Jane Seymour, kraliyetin zehirli alyansının kendi parmağına geçmesini bekliyordu.

Bu kitabı satın almak isterseniz tıklayın

25. Tanrı Çocuğu Korusun - Toni Morrison

25. Tanrı Çocuğu Korusun - Toni Morrison

Afro-Amerikan edebiyatına yaptığı katkılar nedeniyle defalarca ödüllendirilmiş Toni Morrison, son kitabı Tanrı Çocuğu Korusun'da eritme potası ve çok kültürlülük gibi asimilasyon politikalarıyla Amerikanlaştırılmış yeni siyahi kuşağın psikolojisini irdeliyor. İnsanın hikâyesine çocukluğun ne şekilde yön verdiğini ve travmaların bazen onulmaz yaralara dönüşürken, bazen de kişi için nasıl sıçrama tahtası olabildiğini mercek altına alıyor.

Başarılı, özgüvenli ve yalnızca beyaz giyinerek teninin rengini özellikle öne çıkaran siyahi genç bir kadının yaşadığı ayrılık, geçmişindeki sevgiden yoksunluk ve kalp kırıklığıyla yüzleşmesine neden olurken, bir varoluş buhranına kapılarak aşkın peşinde gerçek benliğinin izini sürmesine yol açıyor.

Bu kitabı satın almak isterseniz tıklayın

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Solar - Ian McEwan

26. Solar - Ian McEwan

Kısmi olarak Ian McEwan’ın Arktik Spitsbergen adasına yolculuğu sırasındaki deneyimlerine dayanan Solar, bir kara mizah romanı. Arka plandaki iklim değişikliğine karşı savaşın mukabilinde McEwan, kendi dünyası iflas etme tehlikesiyle karşı karşıya orta yaşlı, kendine hizmet eden Nobel ödüllü fizikçi Michael Beard’ın hikayesini anlatıyor.

Bu kitabı satın almak isterseniz tıklayın

27. Malcolm X: Arayışlarla Dolu Bir Hayat - Manning Marable

27. Malcolm X: Arayışlarla Dolu Bir Hayat - Manning Marable

Amerika’nın siyaset tarihine damga vurduğu gibi, İslam düşüncesine yaptığı katkılarla da adından söz ettiren liderlerden biri olan Malcolm X, 1925’te doğdu. Malcolm Little adıyla dünyaya gelen bu insan hakları eylemcisi, adını daha sonra Malcolm X olarak değiştirdi. Soyadı olarak “X”i seçmesi, onun için bir başkaldırıydı. 1950’lerin sonuna gelindiğinde Malik el-Şahbaz adını kullanıyordu. A.B.D’deki siyahların Afrika’daki kökleriyle ilişki kurmalarını teşvik etti, onların hakları için çalıştı ve İslam’ın sözcülerinden biri oldu. 21 Şubat 1965’te uğradığı silahlı saldırı sonucu hayata veda etti ve cenazesine binlerce kişi katıldı.

Malcolm X: Arayışlarla Dolu Bir Hayat başlıklı kapsamlı biyografi, bu efsanevi liderin hayatıyla ilgili gerçeklere ve bilinmeyenlere ışık tutuyor. 

Bu kitabı satın almak isterseniz tıklayın

28. Fi - Azra Kohen

28. Fi - Azra Kohen

Fi, deneyimin içinde kaybolmak yerine korkmadan  deneyime sahip olmanın yolculuğudur. İçinde bolca  bulunan manipülasyon, seks, aldatma ve aldanma  hikâyeleri belki herkesin dikkatini çekebilir ama  gerçeklerden yola çıkılarak ulaşılmak istenen yerde  sadece farkındalık vardır.

Fi güzelliğin lanetlendiği, zekânın yağmalandığı,  iyinin kurban edildiği ve kasaba kurnazlığıyla yönetilen bu gezegende, içine doğduğumuz bu kutsal hayatı kutlamak  için yazılmıştır. Kendi potansiyelini keşfetme cesareti  gösterebilmiş gerçek kişilere ve çatlama cesareti  gösterebilmiş tohumlara adanmıştır.

Bu kitabı satın almak isterseniz tıklayın

29. Hayvanlardan Tanrılara Sapiens - Yuval Noah Harari

29. Hayvanlardan Tanrılara Sapiens - Yuval Noah Harari

- Homo Sapiens neden ekolojik bir seri katile dönüştü? - Para neden herkesin güvendiği tek şey? - Kadınlar üstün sosyal becerilere sahipken, neden çoğu toplum erkek egemen? - Güç elde etmekte böylesine yetenekli olan insanlar neden bu gücü mutluluğa dönüştürmekte başarısızlar? - Geleceğin dini bilim mi? - İnsanların miadı çoktan doldu mu? 100 bin yıl önce yeryüznde en az altı farklı insan türü vardı. Günümüzdeyse sadece Homo Sapiens var. Diğerlerinin başına ne geldi ve bize ne olacak? Çoğu çalışma insanlığın serüvenini ya tarihi ya da biyolojik bir yaklaşımla ele alır, ancak Harari 70 bin yıl önce gerçekleşen Bilişsel Devrim’le başlattığı bu kitabında gelenekleri yerle bir ediyor. İnsanların küresel ekosistemde oynadıkları rolden imparatorlukların yükselişine ve modern dünyaya kadar pek çok konuyu irdeleyen Sapiens, tarihle bilimi bir araya getirerek kabul görmüş anlatıları yeniden ele alıyor. 

Bu kitabı satın almak isterseniz tıklayın

30. Kızlar - Emma Cline

30. Kızlar - Emma Cline

1960’ların sonları, Kaliforniya’da vahşet dolu günlerin yaşandığı yaz… __Yalnız bir lise öğrencisi olan Evie parkta dolaşırken bir grup genç kıza rastlar ve onların umarsız tavırlarından ve özgürlüklerinden etkilenir. Özellikle de yaşça büyük olan Suzanne isimli kıza hayran kalır. Ancak bu hayranlığı onu ileride kötü bir üne sahip olacak bir ekolün içine çeker. Kızların ve karizmatik liderlerinin yaşadığı harabe çiftlik ürkütücü bir yer olsa da Evie’ye egzotik bir yer gibi gelir ve kızların onu da aralarına almaları için elinden gelen her şeyi yapar. Suzanne’e olan takıntısıyla birlikte eski, sakin hayatından iyice soyutlanan Evie o yazın, hayatında asla unutmayacağı bir vahşete sahne olacağının farkında bile değildir…

Bu kitabı satın almak isterseniz tıklayın

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. Yedi Cinayetin Kısa Tarihçesi - Marlon James

31. Yedi Cinayetin Kısa Tarihçesi - Marlon James

Bob Marley’nin Gülümse Jamaika konserinde sahne almasından iki gün önce, 3 Aralık 1976’da, yedi silahlı adam şarkıcının evine bir saldırı düzenledi ve bu saldırıda Marley, karısı ve menajeri yaralandı. Resmî olarak tetikçilerle ve suikastla ilgili pek az açıklama yapılsa da Batı Kingston sokaklarında uzun süre olayla ilgili pek çok fısıltı ve dedikodu dolaştı. Yedi Cinayetin Kısa Tarihçesi’nde Marlon James iç yüzü hiçbir zaman tam olarak anlaşılamayan bu yıkıcı vakayı tekrar canlandırırken otuz yıllık bir zaman çizelgesinde tetikçilerden, uyuşturucu satıcılarından, tek gecelik ilişkilerden, CIA ajanlarından ve hatta hayaletlerden oluşan, akıldan çıkmayacak karakterlerin öykülerini ustalıkla işliyor ve sonuç olarak ortaya gizemli, güçlü ve karşı konulamaz bir roman çıkıyor. 

Bu kitabı satın almak isterseniz tıklayın

32. Marslı - Andy Weir

32. Marslı - Andy Weir

Roman, bir grup astronotun Mars’ı keşfi sırasında yaşanan bir talihsizlik ile başlıyor. Keşif ekibinde yer alan Mark Watney adındaki bir astronot, gezegende çıkan beklenmedik bir fırtınada ağır yara alarak kendini kaybediyor. Ekipmanı da hasar gören Watney’nin öldüğünü düşünen arkadaşları, onu gemiye bindirme fırsatı bulamadan gezegenden ayrılmak zorunda kalıyor. Kendine geldiğinde gezegende tek başına kaldığını fark eden Mark Watney, sahip olduğu bilgilerle Mars’ta hayatta kalmanın yollarını aramaya başlıyor. Peki, dünyada işe yarayan tüm bu bilgiler Mars’ta onu ne kadar yaşatabilir? Bu sorunun yanıtı ve çok daha fazlası, Marslı’da sizi bekliyor.

Bu kitabı satın almak isterseniz tıklayın

33. Argonautlar - Maggie Nelson

33. Argonautlar - Maggie Nelson

Argonautlar anneliğe, dönüşüme, müşterekliğe, ebeveynliğe, aileye, dilin ve aşkın imkânlarına felsefi bir bakış yöneltiyor, bu ifadelere ilişkin sınırlayıcı ve tutucu yaklaşımları, daha kapsayıcı tanımlara varma adına süregiden mücadeleyi ustalıkla analiz ediyor. Bunu yaparken temelde sürekli şu soruları deşiyor: Bir kabuğa, bir kimliğe ihtiyacımız var mı gerçekten?  Öyle bile olsa, bir kimlikle özdeşleşmek mümkün mü? Nelson tüm bu kalıpların öznel, kendini yenileyen, yanıp sönen doğasına ışık tutmayı sürdürüyor.

Bu kitabı satın almak isterseniz tıklayın

34. Sekizinci Gece - Sebastian Fitzek

34. Sekizinci Gece - Sebastian Fitzek
www.sepettengelsin.com

8 Ağustos  Saat 20.08,

Tek bir isim seçildi.

Düşmanlarının sayısı 80 milyon.

Bir ölüm piyangosu düzenlendi. Herkes nefret ettiği kişinin ismini listeye ekleyebilir.

Ve her yıl “Sekizinci Gece”de, yani 8. ayın 8. gecesinde tüm bu isimler arasından bir isim seçilecek.

Seçilen kişi Sekizinci Gece boyunca bir av haline gelecek. Almanya’daki herkes onu ceza almadan öldürebilecek, üstüne de ödül parası olan on milyon avroyu kazanabilecek.

Bu hayali bir oyun değil. Acımasız bir gerçek.

Ufak bir sosyal deney çığırından çıkıp kitlesel bir insan avına dönüştü. Ve çekilen isim senin ismin!

Sekizinci geceden kurtulabilmeyi başarabilecek misin?

Bu kitabı satın almak isterseniz tıklayın

35. Başlangıç - Dan Brown

35. Başlangıç - Dan Brown

Romandaki olaylar, Edmond Kirsch isimli bir dahinin bulduğu bir keşif ile başlar. Edmond, tüm dünyayı derinden sarsacak ve dinleri yok olma noktasına getirecek bir keşif bulduğunu söyler. Söz konusu keşfini, İspanya’daki bir müzede tüm dünyaya tanıtacaktır. Ancak öncesinde, hazırladığı sunumu üç büyük din temsilcisine aktarmak ister. Her ne kadar Kirsch dinsiz de olsa bu üç temsilci, onun davetini geri çevirmez ve toplanmayı kabul eder. Edmond, bulduğu keşfi din temsilcileri ile paylaşır. Hazırlanan sunumdan etkilenen temsilciler, Edmond’ı bu bilgileri dünyaya yaymaması için uyarır. Çünkü bu, aynı zamanda dinlerin yok olması anlamına gelmektedir. Olaylar tam da burada başlar. Edmond, keşfini dünya ile paylaşmaya kararlıdır. Toplantının tarihini daha erkene çeken Edmond, burada sunum öncesi eski hocası Robert Langdon ile görüşür. Hayatının tehlikede olduğundan ve keşfin tanıtımının engellenebileceğinden bahseder. Nitekim yanılmaz da... Çünkü Edmond, tam da tanıtımı gerçekleştirmek üzere sahneye çıktığında başından vurularak öldürülecektir. Robert, bu andan itibaren kendini öğrencisine karşı borçlu hisseder. Onun yapamadığını gerçekleştirecek ve keşfi tüm dünyaya tanıtmak üzere yola koyulacaktır. Peki, arkasındaki tüm tehlikeleri geride bırakabilecek midir? Tüm dinlerin yok olmasına neden olacak bu büyük keşif nedir?

Bu kitabı satın almak isterseniz tıklayın

İçeriğin Devamı Aşağıda

36. Su Kürü - Sophie Mackintosh

36. Su Kürü - Sophie Mackintosh

Sen bir kızsın. Savunmasızsın. Erkekler zarar verecektir sana; hele dış dünyadakiler kesinlikle yapacaktır bunu. Bedenler yalnız gözetim altında olduklarında güvendedirler. Bu acıların seni en kötüsüne hazırlayacak; hastalıkta çekeceklerinin yanında, tedavide çektiklerin bir hiç. Hadi gel, şimdi oyun zamanı...

Kimsenin kendini güvende hissetmediği bir dünya hayal edin. Hele ki bir genç kızı yetiştirmenin aşırı önlem almayı gerektirdiği bir dünya... Böyle bir dünyada büyümüş üç kız kardeşin babalarından öğrendikleri tek şey korkudur. Kendilerinden, sevgiden ve erkeklerden korku... Gelgelelim bir gün yaşadıkları yerin kıyılarında beliren üç erkek, tüm korkularını onlara hatırlatacak, kendileriyle birlikte tutkuyu ve yıkımı da getireceklerdir…

Sophie Mackintosh’un 2018’in en ses getiren kitaplarından biri olan ve Booker Ödülü’ne aday gösterilen olağanüstü ilk romanı Su Kürü, şiddet ve arzu üzerine akıllardan çıkmayacak bir hikâye anlatıyor.

Bu kitabı satın almak isterseniz tıklayın

37. Mavi Makara - Anne Tyler

37. Mavi Makara - Anne Tyler

Abby, kocası Red Whitshank’e âşık olduğu günü böyle anlatmaya başlardı. Birlikte dört çocuk büyüten Abby ve Red iyisiyle kötüsüyle nice anılar biriktirmişti. Geniş ailelerinde kahkaha ve neşeyle dolu günler olduğu kadar kıskançlıklar, hayal kırıklıkları ve büyük sırlar da vardı ancak ne yaşanırsa yaşansın onları bir arada tutan bağ asla zayıflamazdı. Ve şimdi 1900’lerin başından 21. yüzyıla uzanan bu sıra dışı ailenin üçüncü kuşağı, Red ve Abby’den kalan gösterişli, eski Whitshank Evi’yle ve onlardan geriye kalan manevi mirasla baş başa…

Bu kitabı satın almak isterseniz tıklayın

38. Kağıt Ev - Carlos Maria Dominguez

38. Kağıt Ev - Carlos Maria Dominguez

Bazı insanlar kitap okumaz, bazıları okur ve kimileriyse okumakla kalmayıp onlarla birlikte yaşar. 

Kâğıt Ev, işte bu kitap tutkunlarından Carlos Brauer’in ve onun -bir edebiyat profesörü olan- Bruma Lennon’la olan gizemli ilişkisinin, bu ilişkinin gün yüzüne çıkmasına neden olan bir Joseph Conrad cildinin, kitap ve okuma aşkıyla dolu yaşamların hikâyesi...

Bu kitabı satın almak isterseniz tıklayın

39. Sisters Kardeşler - Patrick DeWitt

39. Sisters Kardeşler - Patrick DeWitt

Hermann Kermit ölecek. Commodore emri verdi, Eli ve Charlie Sisters kardeşler gerekeni yapacak. Altına hücum Amerikası'nın şöhretli tetikçileri onlar. Öldürmek Charlie'nin doğasında var; sevdiği işi yapıyor. Eli ise fazla geveze bir vicdana sahip bir katil için. 'Belki başka türlü bir hayat mümkündür?' Bu soru dönüp duruyor Eli'ın zihninde, Kermit'in izinde Kaliforniya'daki altın madenlerine doğru yolculukları boyunca. Artık emin, bu onun son işi olacak. Hermann Kermit herhangi bir iş olsaydı keşke.

Bu kitabı satın almak isterseniz tıklayın

40. Eleanor Oliphant Gayet İyi - Gail Honeyman

40. Eleanor Oliphant Gayet İyi - Gail Honeyman

Oldukça basit bir hayatı var Eleanor’un. İşe giderken her gün aynı kıyafeti giyiyor, öğle yemeğinde aynı yemeği yiyor ve her cuma işten dönerken hafta sonu evde içmek için iki şişe votka alıyor. Dışarıdan bakıldığında mutlu bile görünebilir. Dikkatle programlanmış hayatında hiçbir eksik yok. Ama bazen de... sanki koca bir boşluğun içindeymiş gibi. Eleanor’un etrafına ördüğü duvarlar çocukluğundan beri ilk kez, tatlı acı bir olayla yıkılma şansı buluyor. Şimdi hiç kimsenin garipsemiyor gibi göründüğü bu zor dünyada nasıl yolunu bulacağını öğrenmesi gerek. Ve bunun için de hayatı boyunca görmezden geldiği, zihninin kuytu ve karanlık köşeleriyle yüzleşecek cesareti bulmalı...

Bu kitabı satın almak isterseniz tıklayın

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
58
32
7
4
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın