Görüş Bildir
Haberler
El ve Ayaktaki Nasır Nasıl Geçer? Nasır Bandı Nasıl Kullanılır?

El ve Ayaktaki Nasır Nasıl Geçer? Nasır Bandı Nasıl Kullanılır?

Şebnem Sucu
18.11.2021 - 09:56

Nasır, en sık ayaklarda oluşmakla birlikte ellerde de ortaya çıkan bir cilt hastalığıdır. El ve ayaklarda ve genel olarak sürekli sürtünmenin devam ettiği her alanlarda meydana gelebilirler. Tekrarlanan basınç cilt katmanında büyümeye sebep olur. Cilt bu duruma maruz kalmaktan korunmak için nasırı geliştirmektedir. Ayaklarda daha çok topuklarda, parmak aralarında ellerde ise avuç içlerinde bulunurlar. Başlangıç aşamasında çoğu zaman fark edilmeyen veya önemsenmeyen nasırların tedavisinde olumlu sonuçlar alacağınız birçok doğal tedavi yöntemi bulunmaktadır. Peki, el ve ayaktaki nasır nasıl geçer? İşte konuyla ilgili bilinmesi gerekenler… 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nasır, cilt yüzeyinde yer alan sert cilt oluşumlarıdır. Aşırı aşınma ve yıpranma alanlarını koruma altına alarak adeta zırh görevi gördüklerinden dolayı aslında nasır faydalı olarak görülür. Deri, basınç ve sürtünme karşısında kalınlaşmaya başar. Biriken ölü deri hücreleri sonucu nasır adı verilen kalın tabaka meydana gelir. Yaygın olarak nasır ayak ve ellerde ortaya çıkmaktadır, ancak vücutta sürtünmenin olduğu diğer alanlarda da nasır meydana gelebilir. Peki, el ve ayaktaki nasır nasıl geçer? İşte tüm detaylar…

Nasıl Nedir?

Nasıl Nedir?

Nasır, temel olarak bir cilt hastalığı olarak değerlendirilebilir. Genellikle ayakların kemik yoğunluğu fazla olan bölgelerinde ortaya çıkar. Ayak yapısı ile uygun olmayan ayakkabı seçimi, nasır oluşmasına neden olan en dikkat çeken hatadır.

El ve Ayaktaki Nasıra Ne İyi Gelir?

El ve Ayaktaki Nasıra Ne İyi Gelir?

Özellikle ayaklarda oluşan nasırın en önemli sebebi ayak sağlığı için uygun ayakkabıların tercih edilmemesinden kaynakladır. Ayakkabının ayak numarasına uygun olmaması, devamlı topuklu ayakkabılar giyilmesi ve ayakkabının ayağa vurması ayakta nasır oluşumunun nedenleri arasında bulunur. Ayağın ayakkabı içinde kalarak terlemesi halinde de nasır oluşabilmektedir. Aynı zamanda ayağın kurumaya maruz kalmasına neden olacak çıplak ayakla yürüme gibi eylemlerde bulunmak ve yürüme bozuklukları nasır oluşumuna zemin hazırlamaktadır. Ellerde görülen nasırlar ise ellerini kullanarak çalışmak durumunda olan kişilerde daha çok görülür. Ve tıpkı ayakta olduğu gibi elin sürekli olarak basınca uğraması sonucu burada da nasır oluşabilmektedir.

El ve Ayaktaki Nasır Nasıl Geçer?

El ve Ayaktaki Nasır Nasıl Geçer?

Nasır tedavisi mümkün olan bir cilt rahatsızlığıdır. Vücudun her bölgesinde meydana gelebilen nasır için farklı tedavi seçenekleri bulunur. Bu tedavi seçenekleri nasırın hangi noktaya ulaştığına bağlıdır. Henüz yeni oluşmaya başlayan nasırlar evde kolaylıkla tedavi edilebilir. Nasırı tedavi etmek için yapabileceğiniz bazı basit yöntemler şunlardır;

1. Ayaklarınızın altındaki nasırlar için ponza taşı uygulaması oldukça etkilidir. Nasırı ıslattıktan sonra ponza taşı ile törpüleyebilirsiniz. Her banyo sırasında nasırınızda ponza taşı uygulayarak nasırları iyileştirebilirsiniz.

2. Epsom tuzu ölü derileri kaldırdığından dolayı nasırları rahatlatmaya yardımcı olur. Bir leğene ılık su koyun ve 2-3 yemek kaşağı epsom tuzunu ilave ederek suyun içinde el ve ayaklarınızı bekletebilirsiniz.

3. Nasır tedavisinde evde uygulayacağınız diğer bir yöntem ise limon ve beyaz sirkedir. Bu mucizevi ürünler yoğun asit içeriği ile nasırın parçalanmasın yardımcı olur. Uygulama aşamasında bir miktar limon ve beyaz sirke ile el ya da ayak ovulur. Hafif hava alacak şekilde bandajla sarılır. Sabaha kadar bandajı kaldırmamak ve düzenli olarak uygulamak suretiyle bu tedavi ile nasırı iyileştirebilirsiniz. Uygulamanın ardından nemlendirici kullanmaya özen göstermelisiniz.

4. Eğer nasır ağrıya yol açıyorsa 4-5 adet aspirin havanda ezin. Limon suyu ile macun kıvamına getirdikten sonra nasırlı alana masaj yaparak uygulayın. Ardından 15 dakika sıcak bez ya da havlu ile üstünü örterek bekletin. Son olarak poza taşı ile törpülemek nasırın giderilmesi için oldukça faydalı olacaktır.

Nasır Bandı Nasıl Kullanılır?

Nasır Bandı Nasıl Kullanılır?

Nasır bandının kullanım yöntemi internette en çok aratılan konuların başında geliyor. Nasır bandı, nasır oluşan bölgeye yapıştırılan ve belirli bir süre sonunda o bölgenin yumuşamasını sağlayan bir tedavi yöntemidir.

Öncelikle kullanacağını nasır bandını, nasırınız büyüklüğüne göre seçmeniz gerekiyor.

Bandın üzerindeki yapışkanlı bölgeyi, direkt nasırın üzerine gelecek şekilde yapıştırın. Burada önemli olan nokta, bandın sadece nasırlı bölgede olması gerekiyor. Normal deri üzerine bandı yapıştırırsanız, deride hasar meydana gelebilir.

Nasır bandını yapıştırdıktan sonra, sabit kalması da çok önemli. Yara bandı ile sabitleme yapabilirsiniz.

Nasır bandını kullandıktan sonra, yaklaşık olarak 2-3 gün içinde bandı çıkarın (Lütfen prospektüsü okuyun!)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nasıra Hangi Bölüm Bakar?

Nasıra Hangi Bölüm Bakar?

Eğer nasır bandı da çare olmadıysa, hekime gözükmek yapabileceğini en iyi yöntemdir.

Hastanelerde nasır ile ilgili problemlere cildiye bölümü bakmaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın