Görüş Bildir
Haberler
Ekrem İmamoğlu İşten Çıkartılan İşçilerin Temsilcileriyle Görüştü: 'Karar Siyasi Değil, Hukuki'

etiket Ekrem İmamoğlu İşten Çıkartılan İşçilerin Temsilcileriyle Görüştü: 'Karar Siyasi Değil, Hukuki'

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, iş akitleri feshedildiği için Saraçhane’deki bina önünde eylem yapan çalışanların seçtiği 3 sözcü ile makam odasında görüştü. İmamoğlu temsilcilere 'Ben, her birinizin işle ilgili girişimini yenilemesini öneririm. İhtiyacımız olunca yine personel alacağız' dedi. İmamoğlu, kararın siyasi değil hukuki olduğunu vurguladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane’de eylem yapan işçilerden aralarında sözcü seçmelerini istedi. İşten çıkarılan grubun sözcüsü olarak aralarından seçtikleri 3 kişi, İmamoğlu ile görüştü. İşçilerin sorunlarını dinleyen İmamoğlu, “Bu işin bir siyasi tarifi yok. Siyasi bir hamle değil bu. Bu süreçte özellikle karar verdiğimiz bir şey vardı. Bu konuda hukukun doğru, düzenli bir şekilde oluşması adına verilmiş bir karar bu. Bu seçim dönemindeki işe alımlarla ilgili adaletin, vicdanın işlemediğini düşünüyoruz. Şahsınızla, kişiliğinizle hiçbir ilgisi yok. Ben, o dönemde yetkili birisi olsaydım, seçime bir ay kala eleman alımına müsaade etmezdim. Bütün arkadaşlarınıza bunları söyleyebilirsiniz. Ben, her birinizin işle ilgili girişimini yenilemesini öneririm” diye konuştu.

'İhtiyacımız olunca yine personel alacağız'

'İhtiyacımız olunca yine personel alacağız'

İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

'Aynı siyasi anlayışta olmasına rağmen, 2004 öncesi, 2004 sonrası binlerce insanı işten çıkardılar ama ben öyle yapmadım. Beylikdüzü Belediye Başkanlığım döneminde de seçime 1 ay, 1,5 ay kala işe alınanları çıkardım. Burada da aynı şeyi yaptım. Bunun, sizin hayatınızla, yaşamınızla, sizin tercihinizle, kaderinizle hiçbir ilgisi yok. Buralar benim şahsi malım değil. Tümüyle şeffaf bir düzen kurmaya çalışıyoruz. Bütün arkadaşlarınıza bunları söyleyebilirsiniz. Ben seçildiğimden beri 150 bin başvuru var.'

'Sizlerin başvuruları da mutlaka gözetilecek'

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Bu sırada araya giren kadın sözcü, “Başkanım, İSTGÜVEN Genel Müdürümüz Ahmet Can Buğday, bayramda bizimle bayramlaşmaya geldi. Bize mesaj yazdı. Hep beraber oturduk. Bize, hiç kimseyi çıkartmayacaklarını söyledi. Bizim 5 ay önce girmiş olmamız konu edilmedi. İçimizde AK Partili arkadaşlarımız da var, CHP’li arkadaşlarımız da var. Her partiden arkadaşlarımız var. Biz, çok zor durumda kaldık. Ahmet Can Bey, ‘Özellikle bayan güvenlik açığımız var. Eleman alacağız’ dedi. Biz çalışırken, iş başvurusu için insanlar gelmeye başladı. Benim 4 çocuğum var” şeklinde konuştu. İmamoğlu, sözcüye karşılık olarak, “Herkesin hayatla ilgili zorlukları var. 16 milyon insan için hayatın zorlukları var. Biz, bir düzen kuracağız. Bütün arkadaşlarınıza önerimdir: Eleme şeklinde yaptığımız düzenlemede, sizlerin başvuruları da mutlaka gözetilecek. Burada taahhüt ediyorum bunu. Arkadaşlarınıza bunu söyleyebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

'Benim siyasi eylemle ilgim yok'

'Benim siyasi eylemle ilgim yok'

Beylikdüzü’nde oturduğunu belirten diğer sözcü ise, “5 ay öncesinden bizi aldılar. Diyorlar ki, siyasi rant altında girdiniz. Ama benim siyasi eylemle ne alakam var, ne bir partiye gitmişim, ne bir partici ile tokalaşmışım” diyerek sıkıntılarını dile getirdi. Bunun üzerine İmamoğlu, “2 seçim sürecinde, 2 bin 700 civarında eleman alımı var. Bu kadar elaman alımı içerisinde sizin pozisyonunuz tek tek değerlendirilecek değil. Ne yazık ki bunu yapamam. Biz, hakkaniyetli işe alım sürecini yaşatmak zorunda olduğumuzu düşünüyoruz” dedi. 

İmamoğlu, sözcünün, “Başkanım, biz işten bir SMS ile ayrıldık. Sözleşmemizin fesih edildiği bize bu şekilde bildirildi. 15 gün öncesinden haber verilse. Dışarı da iş arasak. Çat kapı misafirlikten ateş alıp kalkma gibi bir şey oldu” sitemine yönelik olarak İmamoğlu, “Usulünü sorgularım. Söz. Kurumlarda nasıl bir işleyiş işlemiş minik bir özet sunulsun” cevabını verdi.

İBB Sözcüsü Murat Ongun, sosyal medya üzerinden işten çıkarmalarla ilgili açıklama yapmıştı👇

İBB Sözcüsü Murat Ongun ise sosyal medya hesabı üzerinden işten çıkarılanlarla ilgili yaptığı açıklamada, 'İBB’deki iş akdi fesihleri ile ilgili bir kısım medyada kamuoyunu yanıltıcı bilgiler yer almaktadır. Kurumumuzdan 1244 kişinin ilişiği kesilmiş olup, bu kişiler 2 seçim arası ya da seçimden hemen önce yapılan alımlardır. 2500 civarı yapılan toplam alımdan, şehit ve gazi yakınları, engelli çalışanlar, vefat eden personelimiz yerine alınan 1. derece yakınları, devam eden projelerde görevi olan çalışanlarımız işlerine devam etmektedir' demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
328
96
51
42
24
8
8
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
çılgın serseri

dua edin de ekrem başkan adam yerine koyup dinlemiş sizi başkası olsa hiç iplemez, hatta al ananı git bile diyebilirdi

andy dufrense

Akpli bir başkan olsaydı yine işçi çıkarma gündemde olsaydı bırak başkanla görüşmeyi eylem bile yapamazlardı ama yine en iyisi onlar olurdu. Deveye diken... ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Ekrem Başkan fazla müsama gösterdi bu ak yobazlara dostum, dediklerin o kadar doğru ki.

kirik-toprak-testi

Yıllarca devletin kaymağını yediler. Şimdi yıllardır çile çeken halkın durumuna düşünce nerede adalet hak hukuk. Şimdi mi aklınıza geldi. Yüzsüzler!