Görüş Bildir
Haberler
Ekrem İmamoğlu ‘Engellemeleri’ Açıkladı: ‘Utanç Duyuyorum’

Ekrem İmamoğlu ‘Engellemeleri’ Açıkladı: ‘Utanç Duyuyorum’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattının tünellerini delecek 2 TBM makinasını şantiyeye indirilmesi töreninde konuştu. İmamoğlu, 'Öyle engellemeler, öyle sıkıntılar yaşıyoruz ki bazen insan utanç duyuyor” ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeni metro için çalışmalar

Yeni metro için çalışmalar

5 ilçeden geçecek, 10 istasyonlu, 18,5 kilometre uzunluğundaki hattın 1. Etap kazılarını yapacak TBM makinalarının şantiyeye indirilişi için düzenlenen törende konuşan Ekrem İmamoğlu’nun açıklamaları şu şekilde;

“Öyle engellemeler, öyle sıkıntılar yaşıyoruz ki bazen insan utanç duyuyor. Bu meseleye Ekrem İmamoğlu meselesi ya da Ekrem İmamoğlu'nun döneminin meselesi ya da öncesinin, sonrasının eklentisi gibi bakmayacağız. Bu mesele, İstanbul'un en temel sorunu. O bakımdan her kurum ‘Ya ben ne yapabilirim, en hızlı bunu nasıl halledebilirim’ diye düşünmeli. Söylemekte sıkıntı görmüyorum: Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'ndeki bir durak yeri meselesi için, kaç ay uğraştıklarını arkadaşlarımın biliyorum. Zaten biz kaynak arıyoruz bir metro durağı için. İşte ‘Yok durak yeri veririz, vermeyiz; veririz ama işte şu kadar hastane yapın bize…’ Sanki biz, gökten para yağıyor, metro hattını da gümbür gümbür yapacağız. Biz halbuki uzun vadeli borçlanabilmenin çabası içerisindeyiz. Metro gibi maliyetli işleri vadeli borçlanıp, tasarlamadan yapmanın imkansız olduğunu hepimiz biliyoruz”

Yeni metro hattının geçmişi

Yeni metro hattının geçmişi

İhalesi 11 Temmuz 2017’de yapılmış olan, toplam 18,5 km ve 10 istasyon’dan oluşan Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattının sözleşmesi, 21 Ağustos 2017 tarihinde imzalandı ve 05 Eylül 2017’de yer teslimi yapıldı. Ancak önceki İBB yönetimi, finansman bulunamaması nedeniyle hattın yapımına başlayamadı. İmamoğlu başkanlığındaki yeni İBB yönetimi, 2020 yılında yapılan dış kredi anlaşması ile projeye, 220 milyon euroluk kaynak sağladı.

Hatla ilgili proje ve ihale çalışmaları, 11 Şubat 2021 tarihinde yeniden başlatıldı. Kabataş – Mecidiyeköy ve Mahmutbey – Bahçeşehir – Esenyurt metro hatlarının tamamlanmasının ardından, Esenyurt Meydan – Mahmutbey arası yolculuk süresi 28 dakikaya, Esenyurt Meydan – Mecidiyeköy arası yolculuk süresi 60 dakikaya, Esenyurt Meydan – Kabataş arasındaki 42,6 km’lik kesimde ise yolculuk süresi 67 dakikaya düşecek. Hat tamamlandığında; Esenyurt – Kabataş arasında 1.4 milyon yolcuya hizmet verebilecek kapasiteye sahip olacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
3
3
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Metin Yılmaz

''Bozkurt''adlı ipne senin yedi ceddini pertlemişler ağla

RACON X RACON

Akp Istanbulu kaybetti.Daha dogrusu 40 Milyon nüfüslu yerleri kaybetti.Sirada ilcelerde büyük kayip yasayacak.Ve görecegiz ki hakiki topal ördek kimmis hang... Devamını Gör