Görüş Bildir
Haberler
EKPSS Başvuruları Başladı Mı? EKPSS Nedir, Ne Zaman Yapılacak?

EKPSS Başvuruları Başladı Mı? EKPSS Nedir, Ne Zaman Yapılacak?

ÖSYM’nin düzenleyeceği EKPSS sınavı ile ilgili internette yapılan aramalar çoğalmış durumda. EKPSS sınavına katılmak isteyen vatandaşlar, ‘EKPSS başvuruları başladı mı?’ sorusuna cevap arıyor. Engelli vatandaşların katıldığı EKPSS sınavı, ÖSYM tarafından iki yılda bir düzenleniyor. En son 2020 yılında yapılan EKPSS sınavı, ÖSYM tarafından 2022 yılında düzenlenecek. Peki, EKPSS başvuruları başladı mı? EKPSS sınav takvimi belli oldu mu? İşte EKPSS ile ilgili tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Engelli vatandaşlara kamuda memur olma yolunu açan EKPSS sınavı ile ilgili araştırmalar şimdiden başladı. Kamu kuruluşları engelli vatandaşlar için kontenjan belirliyor ve ÖSYM tarafından yapılan sınav sonrasında EKPSS atamaları yapılıyor. EKPSS sınavını kaçırmak istemeyen vatandaşlar, EKPSS sınav başvurularını araştırıyor.

EKPSS BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

ÖSYM, 2022 yılında düzenlenecek EKPSS sınavı için henüz takvimi yayınlamadı. EKPSS sınavı takvimi önümüzdeki günlerde netleşecek ve paylaşılacak. EKPSS sınav takvimi yayınlanır yayınlanmaz haberimizde olacak.

EKPSS Nedir, Kimler Katılabilir?

EKPSS Nedir, Kimler Katılabilir?

'Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan “Protokol” hükümlerine göre ÖSYM tarafından hazırlanan, EKPSS, başvuru, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının değerlendirilmesi adımlarından oluşan sınav sistemidir.

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı veya kısa adıyla EKPSS, resmî gazetede yer alan 'Özürlü' tanımı yerine 'engelli' ibaresinin kullanılması hükmüne göre ; ÖSYM 2014 sınavlar takviminde ÖMSS tanımı yerine Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) tanımı resmî olarak kullanılmıştır.

Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) engelli statüsündeki lise ve üniversite mezunlarının atama amacıyla tabi tutulduğu sınav.

3 Ekim 2011 tarihli ve 28073 sayılı Resmi Gazete ile yürürlüğe giren yönetmeliğe göre, bu sınav ortaöğretim, ön lisans veya lisans diplomasına sahip olan özürlüler için eğitim durumları ve özür gruplarına göre hazırlanan sorularla ve sınava girecek kişilerin ulaşabilirlik şartları göz önüne alınarak yapılır. Belirtilen eğitim seviyesi dışında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 41 inci maddesine göre asgari eğitim şartını sağlayanlar, kura sistemiyle alınır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın