Görüş Bildir
Haberler
Eğitime Koronavirüs Ayarı: Telafi Düzenlemesi Meclis'te Kabul Edildi

Eğitime Koronavirüs Ayarı: Telafi Düzenlemesi Meclis'te Kabul Edildi

Ulaş
15.04.2020 - 22:19

Koronavirüs nedeniyle yapılmayan eğitimin telafisine ilişkin düzenlemeyi kapsayan kanun teklifi Meclis'te kabul edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Twitter'dan konuya ilişkin açıklama yaptı:

'TBMM’de kabul edilen “Telafi eğitimi düzenlemesi” kısmi ve hızlandırılmış bir “telafi” sürecini tanımlamaktadır. Dönemin bütün bir şekilde tekrarı veya yaz tatilinin ortadan kalkması söz konusu bile değildir. Çocuklarımızın yaz tatilini doyasıya yaşamasını ümit ediyoruz.'

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığınca öğretmenlerin izinleri kısaltılabilecek.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığınca öğretmenlerin izinleri kısaltılabilecek.

Milli Eğitim Temel Kanunu'nda yapılan değişiklikle, öğretmenlerin izinleri ve tatilleri düzenlendi. Buna göre öğretmenler, yaz tatili içinde aralıksız 2 ay izinli olacak ancak bu 2 aylık izin sürelerine dokunulmadan kalan tatil zamanlarında yönetmelikte saptanacak meslekle ilgili çalışmalara katılmakla yükümlü olacaklar.

Rehberlik öğretmenleri; tercih danışmanlığı, alan ve ders seçimi, öğrenci tanılama sürecine bağlı olarak yapılacak çalışmalarda ihtiyaç duyulması halinde izin ve tatil dönemlerinde de görevlendirilebilecek. Bu durumda rehberlik öğretmenlerinin izinleri bir aydan az olamayacak.

İlçe, il veya ülke genelinde genel hayatı etkileyen salgın hastalık, doğal afet, elverişsiz hava koşulları gibi nedenlerle eğitim öğretim faaliyetinin 2 haftadan fazla süreyle yapılamaması halinde uygulanacak telafi programlarının ders yılı içinde tamamlanamadığı durumlarda, yaz tatilinde yapılacak eğitim ve öğretim faaliyetleri nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı'nca öğretmenlerin izinleri kısaltılabilecek. Bu durumda öğretmenlerin izinleri bir aydan az olamayacak.

Doçentlik başvuru sayısı artırılacak.

Doçentlik başvuru sayısı artırılacak.

Üniversiteler Arası Kurulca belirlenen takvime göre, yılda iki kez yapılabilen doçentlik başvuru sayısı artırılarak bekleme süresi azaltılacak. Doçentlik sınavında değerlendirmeye esas alınan raporlar, jüri üyelikleri, jüri ve başvuru sonucu, elektronik ortamda ilgililerin erişimine açılacak.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına başvuracak olanlar hariç, öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda, en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olma ve 35 yaşından büyük olmama şartı aranacak.

Yükseköğretim kurumlarının uygulamalı birimlerinde görev yapan ve kanunla kadroları öğretim görevlisi kadrolarına dönüştürülen uzman, çevirici, eğitim öğretim planlamacısı öğretim elemanlarına ders verme imkanı sağlanacak.

TBMM çalışmalarına koronavirüs nedeniyle ara verdi.

TBMM çalışmalarına koronavirüs nedeniyle ara verdi.

Söz konusu değişikliklerin yapılmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmalarına ara verdi. Meclis koronavirüs önlemleri kapsamında 15 Mayıs'a kadar çalışmayacak. Ara kararı yarından itibaren başlayacak.

Öte yandan sağlıkta şiddet yasa teklifi de TBMM'de kabul edilerek yasalaştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
73
65
41
26
11
9
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Şeyma Leylak

Okulların açılması kaldırılacak en son tedbirlerdendir. Yaz zamanı okulu açabilecek kadar virüsü kontrol altına alabileceğimizi sanmıyorum

ufukdiyoki

Uzaktan eğitim ancak 6-8 GB gibi kotalar hemen dolmaya başladı. Evine sınırsız internet alan ve alamayan öğrenci ayrımı ortaya çıkıyor. Hatta velisinde akıll... Devamını Gör

nemo

"TBMM çalışmalarına koronavirüs nedeniyle ara verdi." Buna bi takıldım nedense içeride yatanları dışarıya salma çabasıyla içe içe bir şekilde pozlar vererek ... Devamını Gör