Görüş Bildir
Haberler
Edirne'de Bulgarlara Kampanya: Bin Liralık Alışveriş Yapana PCR Bedava

Edirne'de Bulgarlara Kampanya: Bin Liralık Alışveriş Yapana PCR Bedava

Emre Ordu
28.01.2022 - 14:34 Son Güncelleme: 28.01.2022 - 16:32

Bulgaristan vatandaşlarından ülkelerine dönüşte PCR testi istenmesi sebebiyle müşterisi azalan Edirne'ye esnafı kampanya başlattı. Bin TL ve üzeri alışverişlerde PCR test ücretini kent esnafı karşılayacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bulgaristan’da artan koronavirüs vakalarının ardından ülkeye girişlerde aşı sertifikası veya hastalığı geçirdiğine dair belge ile en geç 72 saat öncesinden yapılmış negatif PCR testi ibraz etme şartı getirildi.

PCR ücretinin maliyetinden dolayı Bulgaristan vatandaşları Edirne’ye gelmeyince müşterileri azalan kent esnafı, kampanya başlattı. Buna göre, 1000 TL (129 Bulgar Levası) ve üzeri alışverişlerde esnaf, Bulgar vatandaşların PCR test ücretlerini karşılayacak.

Edirne esnafından Ahmet Ezer, Bulgaristan vatandaşlarının PCR testi nedeniyle gelmediklerini bu kampanyanın olumlu olacağını düşündüğünü söyledi. Ezer, Türk vatandaşlarına da aldıkları ürünlerde yüzde 15 indirim uygulayacaklarına değindi.

"Müşterilerin yüzde 99'u Bulgarlardı"

"Müşterilerin yüzde 99'u Bulgarlardı"

Pazarcı esnafı Mehmet Yıldırım ise, müşterilerinin yüzde 99’unu Bulgaristan vatandaşlarının oluşturduğunu ancak şimdi pazarın boş kaldığını söyledi. Bir başka pazarcı esnafı Gökhan Filibeli de, işlerinin çok durgun olduğunu ifade etti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
13
10
5
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
demet s.

asıl damping kampanyayı devlet yapmış...250bin harcayana vatandaşlık bedava...gel... gel... dünyanın en ucuz vatandaşlığına gel.

sirius

avrupanın bimi ülkemiz

Jane lock

Değil çünkü bin pahalı valla

Scarface

hatta bizzat kendileri yapsın :D