Görüş Bildir
Haberler
Edin Dzeko Kimdir, Kaç Yaşında? Edin Dzeko Fenerbahçe'ye Gelebilir!

Edin Dzeko Kimdir, Kaç Yaşında? Edin Dzeko Fenerbahçe'ye Gelebilir!

Süper Lig'in sona ermesiyle birlikte takımlar transferler için hazırlığa başladı. Fenerbahçe de bazı ünlü futbolcularla birlikte anılmaya başladı. Inter takımında forma giyen Edin Dzeko, Fenerbahçe ile gündeme gelen isim oldu. Fenerbahçeli futbolseverler ise Edin Dzeko ismini araştırmaya başladı. Peki, Edin Dzeko kimdir, kaç yaşında? 

İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Edin Dzeko Kimdir?

Edin Dzeko Kimdir?

Boşnak millî futbolcu Edin Dzeko, 17 Mart 1986 tarihinde dünyaya gelmiştir. Forvet pozisyonunda görev yapan oyuncu, Serie A kulüplerinden Inter'de forma giymektedir. Daha önce de Roma'da başarılı bir kariyere imza atmıştır. Ayrıca Bosna-Hersek millî takımında da forma giymektedir.  

Dzeko, üst üste üç yıl boyunca Bosna'da 'Yılın Futbolcusu' seçilmiştir. Milli takımın en çok gol atan ismi, 'Bosnalı Elmas' veya 'Elmas' olarak anılmaya başlamıştır. 

Inter'e transfer olmadan önce Roma'da forma giyen Dzeko, daha önce de Manchester City'de oynamıştır. Džeko, özellikle 2008-09 sezonunda Bundesliga'yı kazandığı Alman kulübü VfL Wolfsburg'da gösterdiği performansla ün kazanmıştır. O sezon ligde attığı 26 gol ile en fazla gol atan ikinci oyuncu olmuştur.

Džeko, 2009-10 sezonunda ise attığı 26 golle gol kralı olmuştur. Ayrıca her iki sezonda da on asist yaptı.

Dzeko'nun Kariyeri

Dzeko'nun Kariyeri

Džeko, 2011-12 Premier League sezonunda, White Hart Lane'de Tottenham Hotspur'a karşı oynanan maçta, Manchester City formasıyla bir maçta dört gol atmıştır. O sezonun son lig maçında, Queens Park Rangers karşısında son dakikalara 1-2 geride giren City, Džeko'nun 90+2'de ve Sergio Agüero'nun 90+4'te attıkları gollerle maçı 3-2 kazanarak 44 yıl aradan sonra ilk kez Premier League şampiyonluğunu kazandı. 

Džeko, daha sonra yaptığı açıklamada, attığı bu golün kariyerinin en önemli gollerinden birisi olduğunu belirtmiştir. Džeko, 3 Mart 2018'de Roma formasıyla 50. lig golünü atmıştır. Böylece Avrupa'nın en büyük beş liginin üçünde 50 gol atan ilk oyuncu olmuştur.

Edin Dzeko'nun Futbol Serüveni

Edin Dzeko'nun Futbol Serüveni

Bosna-Hersek'in genç takımında da forma giyen Džeko, 2007 yılında A takım düzeyinde ilk millî maçına çıkmıştır. Ülkesi adına 101 maçta forma giymiş, toplamda 55 gol atmıştır. 

Džeko, Lihtenştayn'a karşı 7 Eylül 2012'de oynanan karşılaşmada yaptığı hat trick ile birlikte, Zvjezdan Misimović ve Elvir Bolić'i geçerek Bosna-Hersek formasıyla tüm zamanların en çok gol atan oyuncusu olmuştur.

1 Eylül 2018'de Avusturya'ya karşı oynanan bir maçta ise 95. kez Bosna-Hersek formasını giymiş ve Emir Spahić'i geride bırakarak Bosna-Hersek formasını en çok giyen oyuncu olmuştur.

2014 FIFA Dünya Kupası elemelerinde, millî takım formasıyla 10 gol atmış ve ülkesinin turnuvaya katılmasına önemli bir katkı sağlamıştır. Dzeko ligde görev aldığı 15 maçta 7 gol, 1 asiste imza atmıştır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?