Görüş Bildir
Haberler
Ebu Ubeyde Kimdir? Hamas'ın Askeri Sözcüsü Ebu Ubeyde Hakkında Detaylar

Ebu Ubeyde Kimdir? Hamas'ın Askeri Sözcüsü Ebu Ubeyde Hakkında Detaylar

Hamas'ın askeri gücü İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın sözcüsü, kendisini Ebu Ubeyde olarak tanıtıyor. Ebu Ubeyde, yüzünü göstermiyor, kimliğini ise gizli tutuyor. Son zamanlarda en çok merak edilen isimlerden birisi olan Hamas'ın askeri sözcüsü Ebu Ubeyde'nin ismi ise 'cennetle müjdelenmiş 10 sahabeden biri' olan Ebu Ubeyde'den geldiği düşünülüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ebu Ubeyde Kimdir?

Ebu Ubeyde Kimdir?

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın sözcüsü, kendisini Ebu Ubeyde ismiyle tanıtıyor. Ebu Ubeyde, yaptığı açıklamalarda yüzünü göstermiyor, kimliğini açıklamıyor. Ebu Ubeyde'nin ilk kez 2002 yılında Kassam yetkilisi olarak ortaya çıktığı biliniyor. 

Ebu Ubeyde'nin eski Kassam lideri İmad Akl’i örnek aldığı ve yüzünü her daim gizlediği biliniyor. 2005 yılında İsrail'in Gazze'den çekilmesiyle Ebu Ubeyde, Kassam'ın resmi sözcüsü konumuna geliyor.

Ebu Ubeyde Hakkında Detaylar

Ebu Ubeyde Hakkında Detaylar
www.reddit.com

Ebu Ubeyde'nin Gazze'nin Na'alia kasabasından olduğu iddia ediliyor. Ayrıca bugüne kadar birçok farklı bölgede yaşayan Ebu Ubeyde'nin evinin İsrail güçlerince birkaç kez bombalandığı da söyleniyor. 

İsrail tarafından gelen bazı bilgilerde Ebu Ubeyde'nin Cibaliye'de yaşamını sürdürdüğü görülüyor. Öte yandan geçtiğimiz günlerde İsrail güçlerinin Ebu Ubeyde'nin yüzünü ifşa ettiği haberleri çıkmış, sosyal medyada ise hızlı yayılmıştı.

İsrail medyası, birçok kez Ebu Ubeyde'ye ait olduğu iddia edilen fotoğraflar yayınladı.

İsrail medyası, birçok kez Ebu Ubeyde'ye ait olduğu iddia edilen fotoğraflar yayınladı.

İsrail ilk olarak 2014 yılında Ebu Ubeyde'ye ait olduğu iddia edilen bir fotoğraf yayınladı. Fotoğrafta Ebu Ubeyde'nin gerçek ismi de Huzeyfe Samir Abdullah el-Kehlut olarak duyuruldu. 

Ancak Kassam Tugayları, İsrail'in yayınladığı fotoğrafları reddetti. Ebu Ubeyde'nin kim olduğunu yalnızca sayılı kişinin bildiği belirtildi.

Ebu Ubeyde isminin sahabe Ebu Ubeyde bin Cerrah'tan geldiği düşünülmektedir.

Ebu Ubeyde isminin sahabe Ebu Ubeyde bin Cerrah'tan geldiği düşünülmektedir.

Ebu Ubeyde bin Cerrah, Hz. Muhammed'in sahabelerinden biridir. 'Cennetle müjdelenmiş on sahabeden biri' olarak bilinir. Hz. Muhammed'in vefatının ardından kendisine sahabelik teklif edildiği, ancak kendisinin kabul etmediği bilinmektedir. 

Ebu Ubeyde, Hz. Ömer'in halifeliğinde ordu komutanlığı yapmış, Şam'ın ele geçirilmesinde etkin rol oynamıştır. Daha sonra ele geçirilen bölgelerin ise valisi olmuştur.

Ebu Bekir vasıtasıyla Hz. Muhammed ile temas kuran Ebu Ubeyde, 622 yılında müslüman olmuştur. Mekke'den Medine'ye hicrete katılmış, ardından Bedir Savaşı'nda yer almıştır. 

Bedir Savaşı'nda babasına karşı savaşan Ebu Ubeyde'nin babasına saldırmadığı ancak babasının kendisine saldırdığı söylenmektedir. Çıkan arbede sonucunda ise Ebu Ubeyde babasını öldürmüştür.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın