Görüş Bildir
Haberler
Ebru Sanatı Denizle Buluştu

Ebru Sanatı Denizle Buluştu

Batuhan
01.07.2016 - 14:47

Balıkesir'in Manyas ilçesinde kağıdın yanı sıra deri, cam, seramik, tuval ve ahşap üzerine çalışmalar yapan ebru sanatçısı Osman Şimşek, çay ve yalak gibi yerlerdeki denemelerinin ardından deniz üzerinde de desen oluşturmayı başardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öğretmenlikten emekli olan ve 1960'lardan bu yana ebru sanatıyla uğraşan 68 yaşındaki Şimşek, geliştirdiği teknikler ile yaptığı eserlerle adını duyurdu.

Klasik ebrunun dışına çıkan ve sayısız sergi açan Şimşek, daha önce Kocaçay üzerinde ve yalak gibi yerlerde denediği ebru çalışmasını, son olarak Marmara Denizi kıyısına taşıdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şimşek, 'ebru teknesi' olarak kullandığı denizde, büyüleyici güzellikte farklı desenler ortaya çıkardı. Eserlerini sahil kenarında dizen ve kurutan Şimşek, burada kısa sürede oluşturduğu yapıtlarından küçük bir sergi de açtı.

"Deniz üzerinde ebruyu ilk defa ben yaptım"

"Deniz üzerinde ebruyu ilk defa ben yaptım"

Şimşek, daha önce başaramadığı denizde ebru çalışmasını, kapsamlı araştırmaları sonrası tekrar denemeye karar verdiğini anlattı.

Şimşek, şunları kaydetti:

'Deniz üzerinde ebruyu klasik bir ebru sanatçının yapması mümkün değil. Solvent bazlı boyalar kullananlar bu işi yapabilir. Sürekli deniz kenarlarında olduğumuz için bu işi sürekli düşünmüştüm. Bu çalışmayı istersek ilerleyen zamanlarda büyük alanlara da yayabiliriz. Dünyada denizde böyle bir şeyin olmadığını biliyorum. Deniz üzerinde ebruyu ilk kez ben yaptım. Ayrıca denizin üzerinde ebru sergisini de ilk defa burada ben açtım. Vatandaşlar, çok çeşitli şekillerde Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurabiliyorlar. Başvurun bir maliyeti var ve bunu karşılayacak durumda değilim. Destek bulmam halinde bu konuda bazı çalışmalarımda rekor denemesi yapabilirim.'

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
2
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ebru Sanatı Aşkı

Ebru Sanatını Sevenlerin Toplandığı Sayfa : https://www.facebook.com/EbruSanatiAski