Görüş Bildir
Haberler
E-Postanın Mucidi Ray Tomlinson Hayata Veda Etti

E-Postanın Mucidi Ray Tomlinson Hayata Veda Etti

Batuhan
07.03.2016 - 10:15 Son Güncelleme: 07.03.2016 - 12:42

İlk e-posta bundan tam 45 sene önce gönderildi. Bunu başaran ise, e-postanın ve '@' sembolünün yaratıcısı Ray Tomlinson'dan başkası değildi. E-postanın babası Tomlinson, 74 yaşında hayatını kaybetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

E-posta ve “@“ işaretinin mucidi Ray Tomlinson hayatını kaybetti. 74 yaşında kalp krizi sonucu vefat eden mucidin insanlık tarihine en büyük katkısı elektronik haberleşme alanında oldu. Günümüzde kullandığımız e-posta iletişimini ortaya çıkaran Tomlinson, internetin en erken sürümü sayılabilecek ARPANET’in geliştirilmesinde de büyük rol oynadı.

İlk E-postasında Ne Yazmıştı?

İlk E-postasında Ne Yazmıştı?

Tarihteki ilk e-postanın sahibi olan Ray Tomlinson’un gönderdiği ilk mesaj “QWERTYUIOP” harflerinden oluşuyordu. Bu e-posta muhtemelen Tomlinson’un gerçekleştirdiği sayısız denemeden biriydi ve klavyedeki QWERTY dizisi harflere deneme amaçlı basılmasıyla oluştu. İlk başarılı e-posta gönderildiğinde takvimler 1971 yılını gösteriyordu. Ray Tomlinson’un “@“ işaretini kullanmasının sebebi ise, e-posta kullanıcı kişilerini birbirinden ayırt edilebilmesini sağlamaktı. Mucidin ortaya koyduğu standartı bugün hepimiz kullanmaya devam ediyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk e-postanın üzerinden 45 yıla yakın bir zaman geçti. Bugün dünya çapında günde 200 milyar e-posta gönderiliyor. Belki de bu e-postaları gönderen milyonlarca kişinin çok azı, gönderdiği e-postanın kimin tarafından ortaya çıkarıldığını bilmiyor. Buna rağmen, Ray Tomlinson’un adı her gönderilen e-postada biraz daha yüceliyor. Ray Tomlinson ve ilk e-posta hakkında daha fazla bilgi almak için bu sayfayı ziyaret edebilirisiniz.

Web Tekno

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
30
4
3
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KOVALA NEJDET

gelen kutumda 2500 mail var ve hepsi de siktiriboktan reklam mailleri, yani ray amca bana 5 kuruşluk faydan dokunmadı yine de torpağın bol olsun -.-

Ahmetcan Oral

Minik bir hata var yazıda. Kendisi "@" simgesinin mucidi değildir. Bu simge artık neredeyse kullanılmadığı için ayraç olarak tercih edilmiştir. "@" in tarihç... Devamını Gör