Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Zengin CEO'larının Ağzınızı Beş Karış Açık Bırakacak Birbirinden İlginç Özellikleri

Dünyanın En Zengin CEO'larının Ağzınızı Beş Karış Açık Bırakacak Birbirinden İlginç Özellikleri

luna
31.05.2021 - 07:00

#9 Yok artık! 😂

Kaynak: https://www.workandmoney.com/s/weirde...
İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Indra Nooyi

19. Indra Nooyi
twitter.com

Şirket: PepsiCo

CEO'luk yaptığı yıllar: 2006-2018

Nooyi, Hindistan'da eğitime değer veren bir ailede büyümüştür. Annesi her gece  çocuklarından bir cumhurbaşkanı ya da başbakan olsalardı ne yapacaklarını hayal etmelerini, ardından bir makale yazıp yemekten sonra okumalarını istermiş. Nooyi, bu alışılmadık alışkanlığın, başarısına ve liderlik etme yeteneğine katkıda bulunduğunu söylüyor.

18. Aaron Levie

18. Aaron Levie
twitter.com

Şirket: Box

CEO'luk yaptığı yıllar: 2005-2021

Levie, gençliğinde profesyonel sihirbazlık yapmıştır. Sihir yapmanın ona liderlik konusunda çok önemli dersler verdiğini söylüyor. Sihirbazlık gösterileriyle iş yerinde sunum yapmanın ortak noktaları olduğunu belirtiyor.

17. Warren Buffett

17. Warren Buffett
www.instagram.com

Şirket: Berkshire Hathaway

CEO'luk yaptığı yıllar: 1965-2021

Buffett ilk hissesini 11 yaşında satın almış ve 13 yaşında vergi ödemeye başlamıştır. İş hayatına başladığında günde 600 ila 1.000 sayfa okuduğunu belirten Buffett, şimdi 90 yaşında ve hâlâ gününün %80'ini okuyarak geçiriyor.

16. Michael Kors

16. Michael Kors
www.youtube.com

Şirket: Michael Kors

CEO'luk yaptığı yıllar: 1997-2011

Kors'un enteresan özelliği, her gün çalışmak için hep aynı siyah kıyafetleri giymesidir. Siyah tişört, takım elbise ve mokasenler. Bunun, daha önemli kararlar almak için kendine zaman kazandırdığını söylüyor.

15. Laura Alber

15. Laura Alber
twitter.com

Şirket: Williams-Sonoma

CEO'luk yaptığı yıllar: 1995-2021

Alber, hafta sonları bir sonraki hafta için yemek hazırlığı yaparak ve porsiyon boyutlarını ayarlayarak geçiriyor. Öğle yemeğini her gün kendisi yapıp işe getiriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Sara Blakely

14. Sara Blakely
twitter.com

Şirket: Spanx

CEO'luk yaptığı yıllar: 2000-2021

Blakely, dünyanın en geç milyarderi. Her sabah işe giderken bir saatlik bir yolculuğa çıkıyor. Blakely aslında ofisinden sadece birkaç dakika uzakta yaşasa da bu süreyi düşünmeye ayırdığını belirtiyor.

13. Jason Kingsley

13. Jason Kingsley
twitter.com

Şirket: Rebellion Developments

CEO'luk yaptığı yıllar: 1992-2021

İngiltere'nin en büyük oyun şirketlerinden birinin ortağı olan Kingsley, haftasonlarını bir Ortaçağ şövalyesi olarak geçiriyor. Ata binmeyi, zırh giymeyi ve mızrak dövüşü yapmayı seviyor. Şirketini ve hayatını şövalyelerin şeref kurallarına göre yönettiğini söylüyor. Bu kurallar: cesaret, dürüstlük ve nezaket. Kingsley, içinde 13 at bulunan bir ahıra ve 35 bin dolar değerindeki özel zırh takımlarına sahip.

12. Craig Cooper

12. Craig Cooper
www.instagram.com

Şirket: CardieX

CEO'luk yaptığı yıllar: 2017-2021

Cooper, CEO'luğun yanında doğa sporları konusunda tutkulu bir kişi, dijital sağlık ve zindelik teknolojilerine yatırım yapan bir kişi ve erkek sağlığı ile ilgili yazılar yazan bir yazarıdır. Sağlıkla ilgili enteresan alışkanlıklarıyla tanınan Cooper, her gün beş kutu sardalya yiyor, 22 dakika şekerleme yapıyor ve tam saat 22: 24'te uyuyor.

11. Bill Gates

11. Bill Gates

Şirket: Microsoft

CEO'luk yaptığı yıllar: 1975 - 2000

Microsoft ilk kurulduğunda Gates tüm çalışanlarının plakalarını ezberlemiştir. Böylece otoparka bakıp kimin ne zaman işe geldiğini anlayabildiğini söylemiştir. Gates, ayrıca çalışırken sallanma alışkanlığına da sahiptir. Yılda yaklaşık 50 kitap okuduğu ve sevmese bile başladığı her kitabı bitirdiği biliniyor.

10. Elon Musk

10. Elon Musk
www.instagram.com

Şirket: Tesla Motors, SpaceX

CEO'luk yaptığı yıllar: 2008 - 2021

Musk, daha üretken olabilmek için gününü beş dakikalık aralıklara ayırıyor. Ayrıca telefon çağrılarını çoğunlukla cevaplamıyor. Musk, Twitter'da tuhaf tweetler attığı ve bir şaka olarak başlayan  Doge isimli kripto parayı desteklediği için kötü bir şöhrete sahip. Ayrıca iklim değişikliğine ve uzay araştırmalarına yardımcı olan yeni teknolojiler için milyonlarca dolarlık ödüller sunmasıyla da tanınıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. John Mackey

9. John Mackey
twitter.com

Şirket: Whole Foods

CEO'luk yaptığı yıllar: 2010 - 2021

Mackey yedi yıl boyunca bir Yahoo finans sitesinin mesaj panosuna isimsiz yazılar yazmıştır. Bu yazılarda kendisini ve Whole Foods'u övüp rakiplerini eleştirmiştir. Mackey kimliği açığa çıktığında bile mesajlarını göndermeye ve kendisi yazmıyormuş gibi davranmaya devam etmiştir. 2017'de, Amazon şirketi satın aldıktan sonra Mackey, artık para kazanmasına gerek olmadığını (net serveti 75 milyon dolar) ve bu noktadan itibaren maaşının yılda 1 dolar olacağını açıklamıştır.

8. Tim Kendall

8. Tim Kendall
twitter.com

Şirket: Moment

CEO'luk yaptığı yıllar: 2018 - 2021

Tim Kendall, hem yetişkinlerin hem de çocukların akıllı telefonları ve uygulamaları daha sağlıklı bir şekilde kullanmayı öğrenmelerine yardımcı olan bir uygulama olan Moment'in CEO'su. Kendall daha önce Facebook ve Pinterest'te çalışmıştır. Ancak Kendall, dünyanın bir ekran bağımlılığı salgınıyla karşı karşıya olduğunu düşündüğü için Pinterest'teki işinden ayrılmış, Facebook uygulamasını silmiş ve insanları telefonlarında daha az zaman geçirmeye ikna etmek için Moment'e 7 milyon dolar yatırım yapmıştır.

7. Marissa Mayer

7. Marissa Mayer
www.instagram.com

Şirket: Yahoo

CEO'luk yaptığı yıllar: 2012 - 2017

Marissa Mayer, Google'ın ilk kadın yazılım mühendisidir. Google'dayken haftada 130 saat çalışan Mayer'ın zaman kazanmak için masasında uyuduğu ve laptobunu hiç yanından ayırmadığı biliniyor. Ayrıca, kendisi cupcake yapmayı ve yemeyi çok seviyor ve mükemmel bir cupcake yapmak için yüzlerce tarife bakmış ve kendine özel bir tarif yaratmıştır.

6. Jeff Bezos

6. Jeff Bezos
www.instagram.com

Şirket: Amazon

CEO'luk yaptığı yıllar: 1994 - 2021

PowerPoint'in toplantılarda kullanılmasına izin vermiyor, bunun yerine çalışanların notlarını okumasını istiyor. Bezos, bir toplantıda veya bir ekipte en fazla iki pizzayı yiyecek kadar insan olmasını istiyor. Ayrıca, kendisi müşteri şikayetlerini e-postaya sadece bir soru işareti ekleyerek personele iletmesi ile ünlüdür.

5. Mark Zuckerberg

5. Mark Zuckerberg

Şirket: Facebook

CEO'luk yaptığı yıllar: 2004 - 2021

Zuckerberg’in bilinen en tuhaf yanlarından biri, karar verme sürecini azaltmak için her gün aynı gri tişört ve kot pantolonu giymesidir. Zuckerberg'ün Facebook için yeni bir çalışanla mülakat yapmak istediğinde onu şirket merkezinin yakınındaki ormanda yürüyüşe çıkardığı ve ardından Facebook'a katılmak isteyip istemediklerini sorduğu biliniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Steve Jobs

4. Steve Jobs
www.instagram.com

Şirket: Apple

CEO'luk yaptığı yıllar: 1996 - 2011

Jobs sadece meyve, sebze ve kuruyemiş yiyordu. Diyetinden dolayı kokmadığını iddia ederek sadece haftada bir banyo yapıyordu. Jobs ayrıca karar verme sürecini en aza indirmek ve işi için zihinsel enerjiden tasarruf etmek için her gün aynı kıyafetleri giyen iş insanlarından biriydi.

3. Jack Dorsey

3. Jack Dorsey
twitter.com

Şirket: Twitter, Square

CEO'luk yaptığı yıllar: 2006 - 2008, 2015 - 2021

Dorsey, aralıklı oruç beslenme şeklinin ekstrem bir şeklini benimsemiştir. Kendisi günde sadece bir öğün yemek yiyor. Her gün iki saate kadar meditasyon yapıyor ve hücresel yenilenmeyi desteklediğine inandığı için işte kızıl ötesine yakın ışık yayan bir ampul kullanıyor. Dorsey, ayrıca 15 dakikalık saunanın ardından üç dakika buz banyosu yapmayı seviyor.

2. Clark Benson

2. Clark Benson
twitter.com

Şirket: Ranker

CEO'luk yaptığı yıllar: 2009 - 2021

Benson, zamanını olabildiğince etkili bir şekilde kullanmak için iş toplantıları sırasında saçını kestirmesiyle tanınıyor. Aynı zamanda, iş yerinde çıplak ayakla dolaşmayı sevdiği biliniyor.

1. Peter Thiel

1. Peter Thiel
twitter.com

Şirket: PayPal

CEO'luk yaptığı yıllar: 1999 - 2002

Thiel, yapay zeka ve yaşam süresinin uzatılması konusundaki araştırmaları finanse etmek için Thiel Vakfı'nı kurdu. Bunun nedeni kendisinin yaşamı uzatabilecek biyoteknolojilere oldukça ilgili olması olduğunu belirtiyor. Thiel, 120 yaşına kadar yaşamak istiyor ve yaşam süresini uzatmak için kendi üzerinde deneyler yapıyor. Thiel'in hücre onarımını hızlandıran büyüme hormonlarını küçük miktarlarda aldığı parabiyoz adı verilen bir prosedür dahilinde kendisine genç insanların kanını enjekte ettiği söyleniyor. 

Sizin CEO'ların ilginç özellikleri hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
10
5
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın