Görüş Bildir
Haberler
Tasarımları Kadar Kazandıklarıyla da Konuşulan Dünyanın En Zengin 19 Tasarımcısı

Tasarımları Kadar Kazandıklarıyla da Konuşulan Dünyanın En Zengin 19 Tasarımcısı

luna
06.11.2020 - 07:00

#2 Tasarımlarına sadece bakabiliyorum maalesef...😔

Kaynak: https://wealthygorilla.com/richest-de...
İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Jony Ive

19. Jony Ive
www.instagram.com

Net Serveti: 400 milyon dolar

Jon Ive Apple ürünlerinin reklamlarının arkasındaki yüzdür. Kariyerinin başında Birleşik Krallık'ta bir tasarımcı olarak çalışmıştır. Daha sonrasında Amerika'ya Apple ile çalışmak için gitmiştir. Apple'ın iMac, iPod, iPhone ve MacBook gibi birçok amiral gemisi ürününü Ive tasarlamıştır. Kendisi sayısız ödül kazanmıştır ve 2012 yılında Prenses Anne ona alanına katkılarından dolayı şövalyelik nişanı vermiştir.

18. Tom Ford

18. Tom Ford
www.youtube.com

Net Serveti: 500 milyon dolar

Tom Ford Amerikalı bir moda tasarımcısı ve yönetmendir. Servetinin büyük bir bölümünü Gucci ve YSL markalarında kreatif direktör olarak çalışırken ve kendi markası Tom Ford'dan kazanmıştır. Austin Texas'ta doğan Ford, Gucci'nin zor bir zamandayken durumları düzeltmesiyle ün kazanmıştır. Kendi markasını açması güvenirliğini ve gelen talepleri arttırmıştır.

17. Roberto Cavalli

17. Roberto Cavalli
www.youtube.com

Net Serveti: 500 milyon dolar

Roberto Cavalli listedeki ilk İtalyan tasarımcıdır. İtalya'nın Florence şehrinde 1940 yılında doğan Cavalli kariyerine 1970 yılında başlamıştır. Fakat adını ancak 1990'larda duyurabilmiştir. Brigitte Bardot ve Sophia Loren gibi yıldızlar o yıllarda tasarımlarını giymiştir. Şu anda ise gençlerin tasarımlarını desteklediği görülmektedir. Son tasarımlarında leopar desenleri göze çarpmaktadır.

16. Michael Kors

16. Michael Kors
www.youtube.com

Net Serveti: 600 milyon dolar

Kendisi gerçek adı Karl Anderson Jr. olan Amerika doğumlu bir moda tasarımcısıdır. Onu moda dünyası ile tanıştıran kişi model olan annesidir. Karl kendi kıyafetlerini tasarlamaya başlamış ve daha sonrasında üniversiteyi bırakıp moda endüstrisinde çalışmaya başlamıştır. Kendi markası olan Michael Kors'u kurduktan sonra zirveye yükselmiş ve 2013 yılında Time dergisinin en Etkili 100 İnsan listesine girmeyi başarmıştır.

15. Vera Wang

15. Vera Wang
www.instagram.com

Net Serveti: 650 milyon dolar

Kariyerine artistik buz pateni yaparak başlayan Vera Wang daha sonrasında dünyanın en zengin tasarımcılarından birine dönüşmüştür. Amerika Olimpik artistik buz pateni takımına giremeyince kariyer odağını modaya döndürmüştür. Wang birçok ünlünün giydiği gelinlik tasarımlarıyla tanınmaktadır. Ayrıca parfüm, gözlük ve ayakkabı tasarımları da vardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Calvin Klein

14. Calvin Klein
www.youtube.com

Net Serveti: 700 milyon dolar

Calvin Klein listedeki en tanınan isimlerden biridir. Dikiş dikmeye karşı olan tutkusunu babaannesinden alan Klein gençliği boyunca çizimler ve tasarımlar da yapmıştır. New York'da Fashion Institue of Technology'den mezun olduktan sonra kariyerine bir takım elbise üreticisinin çırağı olarak başlamıştır. 1968 yılında kendi markasını kurmuştur. İsmini yaptığı zekice pazarlama kampanyaları ile duyurmuştur.

13. Pierre Cardin

13. Pierre Cardin
www.youtube.com

Net Serveti: 800 milyon dolar

İtalya doğumlu Fransız moda tasarımcısı kariyerine 17 yaşında terzi çıraklığı yaparak başlamıştır. Daha sonrasında bir Paris moda evinde çalışmaya başlamış ve filmler için kostüm tasarlamaya başlamıştır. 1970'lerde dünyadaki en iyi moda tasarımcılarından biri olarak görülmüştür. Tasarımları ile birçok ödül almıştır.

12. Peter Nygard

12. Peter Nygard
www.instagram.com

Net Serveti: 900 milyon dolar

Peter Nygard kadın giyim markası Nygard International'ın kurucusudur. 1952 yılında ailesiyle birlikte Finlandiya'dan Kanada'ya göç etmiştir ve North Dakota Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olmuştur. 1967 yılında bulabildiği tüm parayı toplayarak ve bir kadın giyim üreticisinden hisse alarak kendi markasını kurmuştur. Başarılı ilerlediğini görünce üreticinin tamamını satın almış ve ismini Nygard International olarak değiştirmiştir.

11. Tory Burch

11. Tory Burch
www.instagram.com

Net Serveti: 1 milyar dolar

Tory Burch listedeki ilk milyarderdir. Kendisi Amerikalı bir moda tasarımcısı, hayırsever ve girişimcidir. 1966 yılında dan Burch tasarımları için birçok ödül almıştır. Şirketinin dünya çapında New York, Los Angeles, Londra, Roma, Tokyo ve Seoul dahil olmak üzere 120 mağazası vardır. Markası aynı zamanda internet satışı da yapmaktadır.

10. Christian Candy

10. Christian Candy
twitter.com

Net Serveti: 1.1 milyar dolar

Christian bir gayrimenkul geliştiricisi ve iç mimardır. Kendisi aile markaları olan Candy & Candy bünyesinde çalışmaktadır. Muhtemelen en çok Londra'daki dünyanın en pahalı yapılarından olan lüks apartman dairesi One Hyde Park'ın yapımındaki rolü ile tanınmaktadır. Candy kardeşler Londra'daki dairelerin dizaynını yaparak tanınmışlardır ve şu anda dünyanın en lüks mülklerinin tasarımlarını yapmaktadırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Valentino Garavani

9. Valentino Garavani
www.instagram.com

Net Serveti: 1.5 milyar dolar

Valentino Garavani İtalyan bir moda tasarımcısı ve Valentino SpA'nın kurucusudur. Kariyerine teyzesi ve bir tasarımcının çırağı olarak başlamıştır. Paris'te okumuş ve sonrasında bir moda evi açmak için Roma'ya taşınmıştır. İlk başarısını Pitti Palace'da yaptığı ilk defilesinde yabancılardan aldığı siparişler ve medyadan gelen pozitif geri dönüşler ile kazanmıştır. Valentino servetini 45 yıllık başarılı kariyeri boyunca kazanmıştır.

8. Stefano Gabanna

8. Stefano Gabanna
www.instagram.com

Net Serveti: 1.7 milyar dolar

Dolce & Gabbana'nın bir parçası olan Stefano Gabbana İtalyan bir moda tasarımcısıdır. 1980 yılında bir atölye için çalışmaya başlamış ve burada gelecekteki ortağı Domenico Dolce ile tanışmıştır. İkili kadın giyim üzerine olan ilk moda şirketlerini 1982 yılında kurmuştur. O zamandan beri şirket oldukça başarılı olmuştur ve birçok ödül almıştır.

7. Domenico Dolce

7. Domenico Dolce
www.instagram.com

Net Serveti: 1.7 milyar dolar

Dolce & Gabbana markasının diğer ortağı olan Domenico Dolce İtalyan bir moda tasarımcısıdır ve kariyerine bir terzi olan babasının yanında başlamıştır. Daha sonra Milan'da Stefano Gabbana ile tanışmış ve kısa sürede Dolce & Gabbana markasını onunla birlikte kurmuştur. 1984 yılında Milan moda haftasına çağrıldıklarında ünleri artmaya başlamıştır. O zamandan beri de giderek ün kazanmışlardır. Madonna ve Whitney Houston gibi birçok ünlü için kıyafet tasarlamaktadırlar.

6. Patrizio Bertelli

6. Patrizio Bertelli
www.instagram.com

Net Serveti: 5.2 milyar dolar

Patrizio Bertelli Prada S.p.A'nın CEO'sudur ve servetini Arezzo'da kurduğu küçük fabrikada kemer, çanta ve deri ürünler üreterek kazanmaya başlamıştır. Prada'da deri eşyalar üretmek için bir anlaşma yapmış ve sonrasında markanın yöneticisi olmuştur. Eşi ile birlikte markayı dünya çapında tanınır hale getirmişlerdir.

5. Tim Sweeney

5. Tim Sweeney
www.instagram.com

Net Serveti: 8 milyar dolar

Tim Sweeney Amerikalı bir oyun geliştiricisi ve CEO'dur. Sweeney kariyerine hala üniversitede okurken Epic isimli bir şirkette çalışarak başlamıştır. Okulunu bitirdikten sonra birçok oyun geliştirmeye ve yayınlamaya başlamıştır. 'ZZT' oyunu ile de ünlü olmuştur. Epic Games'i yayınladıktan sonra 'Unreal' isminde bir dişi nişancılık oyunu geliştirmiştir. Yarattığı birçok oyundan biri olan  “Gears of War” oyununu Microsoft'a satmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Ralph Lauren

4. Ralph Lauren
www.instagram.com

Net Serveti: 8.2 milyar dolar

Amerikan moda tasarımcısı Ralph Lauren üniversiteyi moda sektörüne girmek için bırakmıştır. Erkek giyimi üzerine yoğunlaşan Lauren daha sonrasında kendi markasını kurmuştur. Günümüzde Lauren'ın Amerika'da 35 butik mağazası vardır ve kendisi dünyanın en başarılı ve ünlü moda tasarımcılarından biri olarak görülmektedir.

3. Giorgio Armani

3. Giorgio Armani
www.instagram.com

Net Serveti: 9.6 milyar dolar

Giorgio Armani en çok Miami Vice gibi filmlerde görülen tasarladığı keskin hatlı takım elbiseler ile tanınmaktadır. Takım elbiseler dışında da birçok ürünü olan Armani 90'ların sonunda dünya çapında 2 binden fazla mağazaya ve 2 milyar civarında bir servete ulaşmıştır.

2. Miuccia Prada

2. Miuccia Prada
www.instagram.com

Net Serveti: 11.1 milyar dolar

Patrizio Bertelli'nin eşi olan Miuccia Prada İtalyan bir moda tasarımcısı ve iş insanıdır. Miuccia Prada 1978 yılında daha önce Prada kardeşlere ait olan ailesinin lüks ürünler ürettikleri işinin başına geçmiştir. Eşi ile tanışana kadar su geçirmez sırt çantaları üretmekteydi onun ile tanıştıktan sonra birlikte başka şirketleri satın almaya ve işlerini güçlü bir moda evine dönüştürmeye başlamışlardır.

1. Satoshi Nakamato

1. Satoshi Nakamato
www.instagram.com

Net Serveti: 19 milyar dolar

Japon-Amerikalı bilgisayar yazılımı geliştiricisi olan Satoshi Nakamoto dünyanın en zengin tasarımcısıdır. Oldukça gizemli olan Nakamato'nun popüler kripto para birimi Bitcoin'in yaratıcısı olduğu söylenmektedir. Mali talihsizliklerden dolayı iki işini ve evini kaybeden tasarımcının bu nedenler ile kripto para birimini yarattığı düşünülmektedir. Nakamato 19 milyar dolarlık servetini oldukça hızlı bir şekilde elde etmiştir. 

Bu tasarımcılardan kaçını tanıyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
12
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın