Görüş Bildir
Haberler
Dünyaca Ünlü Sanatçı Jane Birkin Hayatını Kaybetti: Jane Birkin Kimdir?

Dünyaca Ünlü Sanatçı Jane Birkin Hayatını Kaybetti: Jane Birkin Kimdir?

Dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı ve oyuncu Jane Birkin, hayatını kaybetti. Fransa'da yaşamını sürdüren Birkin, son günlerde yaşadığı rahatsızlık sebebiyle konserlerini de iptal etmişti. Birkin'in vefatı üzerine sanat dünyasından ünlü isimler, paylaşımda bulundu. Peki Jane Birkin kimdir, neden vefat etti?

İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiliz asıllı Jane Birkin, 76 yaşında hayatını kaybetti.

İngiliz asıllı Jane Birkin, 76 yaşında hayatını kaybetti.

Fransa'da yaşamını sürdüren ve Fransa halkı tarafından sevilen bir figür olan Jane Birkin, Paris'te yaşamını yitirdi. Ünlü ismin vefatının haberi ise Fransa Kültür Bakanlığı'nca duyuruldu.

Jane Birkin kimdir?

Jane Birkin kimdir?

Jane Birkin, 14 Aralık 1946'da Londra'da dünyaya gelmiştir. Dünyaya kendisini tanıtması ise Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülü alan Blow Up filmiyle olmuştur. 

Birkin, daha sonra ‘Sen Benimsin’ ve Nil’de Ölüm gibi ünlü yapımlar başta olmak üzere toplam 70 filmde rol almıştır.

Jane Birkin'in Kariyeri

Jane Birkin'in Kariyeri

Jane Birkin, 1975'te rol aldığı ‘Je t'aime...moi non plus’ filmiyle Cesar Ödülleri’nde 'en iyi aktris' ödülüne layık görülmüştür. 70'ten fazla filmde rol alan Birkin, 2007 yılında ise 'Boxes' filminde yönetmen koltuğuna geçmiştir. Ayrıca bu film için seslendirdiği aynı isimli şarkıyla da dünyaya adını duyurmuştur. 

Birkin, 2001 yılında ise İngiliz Kraliyet Nişanı'na layık görülmüştür.

Jane Birkin'in Müzik Kariyeri

Jane Birkin'in Müzik Kariyeri

Birkin, oyunculuk kariyerinin yanısıra çıkardığı şarkılarla da gündem olmuştur. Agatha Christie'nin en ünlü filmleri olan Death on the Nile ve Evil Under the Sun gibi yapımlarda rol alan Birkin, Baby Alone in Babylone, Amours des Feintes ve Lolita Go Home gibi ünlü şarkıları içeren albümler çıkarmıştır.

Birkin, aynı zamanda 1992'de 'Victoires de la Musique' ödüllerinde ise 'Yılın Kadın Sanatçısı' ödülünü kazanmıştır. 

Stiliyle de dünyanın dikkatini çeken bir kadın olan Birkin, Fransız moda markası Hermès'i etkilemiştir. Hermès, 1984 yılında 'Birkin' adında bir çanta modeli tasarlamıştır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın