Görüş Bildir
Haberler
Dünya Tiyatrolarının Vazgeçilmezi Olmuş Seyir Zevki Yüksek 10 Tiyatro Oyunu

Dünya Tiyatrolarının Vazgeçilmezi Olmuş Seyir Zevki Yüksek 10 Tiyatro Oyunu

Gossip Dio
22.10.2022 - 15:03

Geçmişten bugüne keyifle okunan eserleri sahnede canlı bir şekilde görmenin tadı ayrı oluyor. Birbirinden keyifli oyunların yer aldığı, seyir zevkinin arşa ulaştığı 10 tiyatro oyunu sizlerle.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1- 80 Günde Devr-i Alem

1- 80 Günde Devr-i Alem

İngiliz centilmeni olan Bay Philes Fogg, 80 günde dünya turu yapabileceğini söylemektedir. Bu gezi uğruna varını yoğunu ortaya koyan Fogg'un eşlikçisi de hizmetkarı Passepartout olacaktır. 3 kıta ve 4 okyanus aşan bu ikilinin macerasına siz de ortak olun.

2- Anna Karenina

2- Anna Karenina

19. yüzyıl Rusya'sının toplum üzerinde baskısının olduğu bir dönemde geçen bu hikaye oldukça sürükleyici. Ana karakterlerimiz Anna Karenina ve Kont Vronski birbirlerini ilk kez bir tren garında görürler. Yolculuk boyunca büyük bir hikayenin başlangıcı böyle atılmaktadır.

3- Sefiller

3- Sefiller

19 yıl boyunca kürek mahkumluğu yapan Jean Valjean, eski yaşamına ne kadar dönmek istemese de toplum ona acımasız bir şekilde davranır.Victor Hugo'nun seneler boyunca coğrafyaları aşan eseri olan Sefiller, Fransa'dan tüm evrenselliğiyle bugünün ve geçmişin hikayesini konu alıyor.

4- Cimri

4- Cimri

Geçmişten bugüne coğrafyalara yayılan bir eser daha karşımızda. Moliere'in Cimri adlı oyunu Paris'teki belli bir kesimin para tutkusunu anlatan komedyadır. Paranın bir insanı nasıl köleleştirdiğini ve kendisine dahi yabancılaştırdığını bu oyun ile daha net göreceksiniz.

5- Othello

5- Othello

Othello son derece saygı gören ve başarılı bir komutandır.Halkı tarafından sevilen bu komutan kendisini bir aşk hikayesinde bulmaktadır.Komutan Othello ve güzeller güzeli Desdemona'nın büyüleyici aşkı, zalim Çavuş Logo tarafından bozulacaktır. Shakespeare'inin bu sürükleyici oyununu izlemeyi kaçırmayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6- Binbir Gece Masalları

6- Binbir Gece Masalları

Çocukluğumuzdan beri bize okutulan bir eser olan Binbirgece masalları, harika sahnesiyle bizleri büyüleyecek. Şehrazat'ın anlattığı, hükümdar Şehriyar'ın dinlediği bu masallar ile bambaşka dünyalara gidiyorsunuz.

7- Godot'u Beklerken

7- Godot'u Beklerken

Beklemek hiç bu kadar keyifli olmamıştı. Samuel Beckett'in kaleme aldığı bu oyunda sadece Godot'u bekleyen eylemsiz insanların konusu ele alınmaktadır. Hayata atılmadan sadece bekleyenleri harekete geçirecek bu oyun sizi hem eğlendirecek hem düşündürecek.

8- Don Kişot'un Maceraları

8- Don Kişot'un Maceraları

Ana karakterimiz Don Kişot ve Sancho Panza'nın yük hayvanları tarafından 21. yüzyıla getirilip bırakılması konu alınmaktadır. Yol boyunca yaşadıkları her bir macera ders niteliğindedir. Dünyayı daha iyi anlayacağınız bir oyun sahnelenmek için sizleri bekliyor.

9- Vişne Bahçesi

9- Vişne Bahçesi

Çehov'un Çarlık Rusyası'nda dengelerin nasıl alt üst olduğunu görüyoruz. Yok olmaya başlıyan aristokrat Ranevskaya ailesinin yeni düzen karşısında ne yapacaklarını konu alan bu oyunda zengin bir ailenin batışını izleyeceğiz.

10- Amadeus

10- Amadeus

Peter Shaffer'in kaleme aldığı Amadeus, Mozart'ın gerçek hayatından yola çıkılarak kaleme alınmıştır. On sekizinci yüzyıl sonlarında geçen bu oyunda birbirine iki rakip olarak gösterilen besteci Antonio Sailere ve Mozart arasındaki ilişki kurgulanmaktadır. Müziğin büyüsüyle birleşen bu oyunu tekrar tekrar izlemek isteyeceksiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın