Görüş Bildir
Haberler
Dünya Bir Hücre Olsa Sen Hangi Organel Olurdun?

etiket Dünya Bir Hücre Olsa Sen Hangi Organel Olurdun?

Organeller, hücre içerisinde bulunan kendi içinde özelleşmiş yapılardır. Vücut için organ ne ise hücre için de organeller o demektir. 

Peki şimdi dünyayı kocaman bir hücre gibi düşün! Acaba sen bu hücredeki hangi organel olurdun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bu akan görsele dikkatlice bak! Dikkatini en çok hangi renk tonu çekti?

2. Seni en çok çileden çıkaran durum aşağıdakilerden hangisi söyle bakalım.

3. Şimdi de aşağıdaki görselde yazılanları dikkatlice oku. Bu düşüncelerden kaç tanesine sahipsin?

3. Şimdi de aşağıdaki görselde yazılanları dikkatlice oku. Bu düşüncelerden kaç tanesine sahipsin?

4. Sence insanlar genellikle senin hangi özelliğini beğeniyordur?

5. Hadi şimdi de şuna cevap ver; bir ağaç olsaydın bunlardan hangisi olmak isterdin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bu soruya tüm dürüstlüğünle cevap ver! Sık sık olduğundan daha zeki görünmeye çalıştığın oluyor mu?

7. Son olarak; sihirli bir değneğin olsa bunlardan hangisini ortadan kaldırırdın?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Mitokondri!

Mitokondri!

Sen, son derece enerjik ve cıvıl cıvıl bir insansın. Bu yüzden karakterin bir organel olsa kesinlikle hücrenin eneji üretiminden sorumlu organeli mitokondri olurdun!

Hayat sana ne getirirse getirsin bir şekilde olayların/insanların senin enerjini düşürüp, kafanı bozmasına izin vermiyorsun. Elbette canının sıkıldığı, bunaldığı zamanlar da oluyor ama hemen kendini toparlayıp, özüne dönüveriyorsun. Böyle olabilmenin en temel nedeni ise yüksek bir farkındalığa sahip olman. Hayatın ve insanların sadece göründüğü gibi olmadığını bildiğinden her şeyin daha derinini görmeye ve anlamaya çalışıyorsun. Aynı zamanda pozitif, eğlenmeyi ve eğlendirmeyi seven de bir insansın. Gerek bu özelliklerin gerekse de olgun bakış açınla etrafındakiler tarafında çok seviliyor ve girdiğin bir ortama ışık gibi doğuyorsun!

Lizozom!

Lizozom!

Senin karakterin bir organel olsa hücrenin sindiriminden sorumlu ve en güçlü organellerinden biri olan lizozom olurdu! 

Sen, hafızası çok kuvvetli birisin ve asla hiçbir şeyi unutmuyorsun. Hayatın sana getirdiği her şeye karşı büyük bir olgunlukla yaklaşıyor ve ister büyük ister küçük olsun başına gelen her şeyi derinlemesine tartarak adeta beyninde olayları sindiriyorsun. Çünkü bir insanın, yaşadıkları ve onlardan öğrendikleri ile şekillendiğine inanıyorsun. Aynı zamanda son derece prensipli ve kendi doğruları olan birisin. Asosyal biri değilsin ancak fazla insan da sevmiyorsun, kendi kurduğun bir çerçeve ve ona dahil olan insanlarla yaşayıp, gitmek istiyorsun. Normalde oldukça sakin ve anlayışlı bir insansın ancak sinirlendiğin zaman ise adeta bir fırtınaya dönüşüp etrafındakileri yok edip geçiyorsun.

Plastit!

Plastit!

Senin karakterin bir organel olsa kesinlikle hücrenin renk veren ve oksijen üretmesini sağlayan organelleri plastitlerden biri olurdu! 

Sen, gerek hayata karşı duruşun gerek kişiliğin gerekse de bitip tükenmek bilmeyen enerjin ile etrafındakile renk ve neşe katan birisin. Sevgi dolu bir kalbin var ve elinden geldiğince herkese yardım etmeye çalışıyorsun, etrafında kimin bir şeye ihtiyacı olsa sen ordasın. Aynı zamanda çok da pozitif birisin ancak en önemli özelliğin empati yeteneğinin son derece güçlü olması! Tüm bu özelliklerini hesaba alırsak haliyle insanlar senin yanında, seninle vakit geçirirken adeta nefes alıyorlar ve o an ruhları ne renk olursa olsun sayende rengarenk hissediyorlar!

Endoplazmik Retikulum!

Endoplazmik Retikulum!

Senin karakterin bir organel olsa bu endoplazmik retikulum olurdu!

Sen, kendi halinde yaşamayı seven ama etrafı da son derece kalabalık bir insansın. Ne kadar kabuğuna çekilmek istesen de insanlar senden sen de onlardan vazgeçemiyorsun. Sohbetin, halin, tavrın… kısacası her şeyinle insanların vakit geçirmekten hoşlandığı birisin. Bunun böyle olmasının en büyük nedeni ise iletişim yeteneğinin çok güçlü olması. Aynı zamanda kuvvetli sezgileri olan, zeki ve gözlem yeteneğine sahip de birisin. Böylece senden son derece farklı olan biriyle bile bir nokta bulup, bir şekilde iletişim kurmayı başarabiliyorsun. Haliyle – farkında olmasan bile- oldukça geniş bir çevreye sahipsin ve bu çevredeki insanların en önemli ortak noktaları sensin!

Hücre Çekirdeği!

Hücre Çekirdeği!

Senin karakterin hücrenin bir nevi beyni olan genetik meteryalleri içerisinde barındıran hücre çekirdeği olurdu! 

Son derece zeki, sorumluluk sahibi ve ayakları yere sağlam basan birisin. Nerede nasıl davranan, ne yapman gerektiğini her zaman bilen ve daha da önemlisi insanlara nasıl davranman gerektiğinin bilincinde son derece kibar ve düşünceli birisin. Sen de adeta doğuştan gelen bir liderlik yeteneği var. Bir şeyleri, birilerini organize etmekte insanları belirli bir şey için yönetmekte üzerine yok. İnsanlarla ilişkilerini bu kadar iyi kontrol edebilen biri olsan da herkesle yakın olmayı sevmeyen birisin çünkü oldukça seçicisin. Kafanın sarmadığı sana ters gelen kimseyi hayatına dahil etmiyor ve anında resti çekiveriyorsun.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
273
190
80
35
13
13
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Burak Gumus

Onedio yeter! Beni üzüyorsunuz, lütfen saçmalamayı kesin!