Görüş Bildir
Haberler
Duman Grubu Neden Bu Kadar Çok Seviliyor?

Duman Grubu Neden Bu Kadar Çok Seviliyor?

Öncelikle Nedir Bu "Duman"?

Doksanlı yılların başında müzik hayatına atılan vokal Kaan Tangöze, öğrenim görmek amacıyla gittiği Seattle'da müzik hayatına devam etti ve Türkiye'de çıkarmak istediği albüm için parçalar hazırladı. Kendisi, Ari Barokas ve Yakup Trana'dan oluşan Türkiye'deki grubu Mad Madame ile Seattle ve Los Angeles'da yayınlanan toplama albümlerde yer aldı. Türkiye'ye döndüğünde Blue Blues Band'de çalan Batuhan Mutlugil'i Mad Madame grubuna dahil etti ve 1999'da Türk rock gubu Duman kurulmuş oldu. Ancak Yakup Trana bu gruba dahil olmadı.

Kaynak: https://tr.wikipedia.org

Grubun Solisti Ve Gitaristi Kaan Tangöze!

Grubun Solisti Ve Gitaristi Kaan Tangöze!
tr.wikipedia.org

Şişli Terakki Lisesi, Bilkent Üniversitesi Otel Yönetimi ve Turizm Bölümü'nü bitirmiştir. ABD'de Seattle Üniversitesi'nde ekonomi üzerine yüksek lisans yapmıştır. Alternatif rock müziği yapan Duman grubunun solisti ve gitaristi. Solaktır. Tam adı Rıza Kaan Tangöze'dir.

ABD'de eğitimini sürdürürken Yakup Trana ile beraber müzik çalışmalarına da devam etti. Seattle'da yazdığı 'LaLaLa' isimli bir parçası ABD'de yayınlanan iki toplama albümde yer aldı. 1999 yılında, Batuhan Mutlugil ve Ari Barokas'la Duman'ı kurmuştur. Duman kurulmadan önce Ari Barokas ile birlikte Mad Madame isimli grunge/cover yapan bir grupları vardı.Ocak 2006'da, Duman grubundan Batuhan Mutlugil ve Yakup Trana'yla beraber, Karanlıkta ve Tam Olsun adlı iki parçanın yer aldığı Karanlıkta isimli bir solo çalışma yaptı. Yeşim Salkım'ın Beyhude isimli parçasında vokal yaptı. Vokalistliğini yaptığı Duman grubunun şimdiye kadar 6 stüdyo albümü, 2 konser albümü ve 1 konser DVD'si vardır.

Grubun Gitaristi Batuhan Mutlugil!

Grubun Gitaristi Batuhan Mutlugil!
tr.wikipedia.org

Her ne kadar ön planda Kaan Tangöze olsa da Batuhan grubun olmazsa olmazıdır. ;

Liseyi Doğuş Koleji'nde okuyan Mutlugil, üniversiteyi de İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümünde okumuştur.

Duman'dan önce babası Batu Mutlugil ile beraber çaldığı Blue Blues Band'de çalışmaktaydı. 1999'da, kuruluşunda da yer aldığı Duman grubunda geri vokal ve gitaristlik yapmaktadır. darmaduman albümünde yer alan 'Akıbet' ve 'Öyle Dertli' adlı parçaların hem söz yazarı hem de bestecisidir. 

Ayrıca tecrübesinden ve yeteneğinden dolayı Türkiye'nin en başarılı gitaristlerinden biri olmaya adaydır.

Grubun Bas Gitaristi Ari Barokas!

Grubun Bas Gitaristi Ari Barokas!
tr.wikipedia.org

Sırada en az Batuhan kadar yetenekli bir isim var.

Duman grubunun bas gitaristidir. Ayrıca geri vokal de yapmaktadır. Duman'dan önce Kaan Tangöze ile Mad Madame & Fly gruplarında cover çalmıştır.

Şişli Terakki Lisesi'ndeki eğitiminden sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'na girdi. Konservatuvarı yarıda bırakmıştır. Ve ardından İstanbul Üniversitesi'nde gazetecilik bölümüne girmiş ve orayı da yarım bırakmıştır.

Müziğe ise 15 yaşında başladı. Ülker, Mitsubishi, Perwoll ve Sabancı Holding'in reklam müziklerini yaptı.

Geçmişte, 1995 yılında kurulan “Serüven Azizleri” adıyla kurulan topluluğun Kenan Vural ile çekirdek kadrosunu oluşturan Ari Barokas, yayınladıkları albümün ardından grubun dağılması ile birlikte Duman Grubuna geçmiştir. Kendisi Duman Grubunda bas gitar çalıp, geri vokal yapmaktadır. Aynı zamanda Kaan Tangöze'den sonra grubun ikinci söz yazarı ve bestecisi sayılabilir. Seni Kendime Sakladım adlı albümünde yer alan 'Aman Aman' ve 'Sayın Bayan', Duman II albümünde yer alan 'Senin Marşın' ve 'Tövbe', Duman I albümünde yer alan 'Sor Bana Pişman mıyım?' ve 'Hayvan', darmaduman albümünde yer alan 'Yürek' ve 'Gözleri Kanlı' adlı parçaların da hem söz yazarı hem de bestecisidir.

Grubun Bateristi Mehmet Demirdelen!

Grubun Bateristi Mehmet Demirdelen!
tr.wikipedia.org

Vegal, Malt, Üçnoktabir, Aylin Aslım, Aslı, Teoman gibi bir çok kişinin, grubunun bateristliğini yapmış tecrübeli bir isimdir. Eski baterist Cengiz'i aratmayacak yetenektedir.

Bu Kadar Sevilmesinin Sebebi Ne?

Her Şarkının Bir Hikayesi Olur Da Duman'ın Olmazsa Olur Mu?

Peki Kaan, Ahu'yu Unutabilmiş Miydi?

Peki Neden Duman Diğer Gruplara Nazaran Daha Sempatikti?

Asker de Dahi "Rockstar" Duruşunu Bozmayan Adam

Asker de Dahi "Rockstar" Duruşunu Bozmayan Adam
tr.wikipedia.org

Askerliğini bedelli olarak yapan bir çok ünlünün aksine Kaan Tangöze 6 ay boyunca askerliğini yapmış çokça kez de askeri gazino da papyonunu takıp müziğini yapmıştır. Bu da onu halktan biri yaparak tekrar gönülleri fethetmesine sebep olmuştur.

Galerimize Duman'ın Benim de Dahil Bir Çok Dinleyeninin Sevdiği Bir Parçayla Son Vermek İstiyorum...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın