Görüş Bildir
Haberler
Dubaililer İşi Abarttı: Daha Fazla Yağmur İçin Yapay Dağ İnşa Ediliyor

etiket Dubaililer İşi Abarttı: Daha Fazla Yağmur İçin Yapay Dağ İnşa Ediliyor

Emre Ordu
03.05.2016 - 19:18 Son Güncelleme: 04.05.2016 - 10:41

Dünyanın petrol kaynakları açısından oldukça zengin, fakat su kaynakları bakımından ciddi sıkıntı yaşayan ülkesi Birleşik Arap Emirlikleri bu problemine çözüm bulabilmek için sıra dışı bir yönteme imza atmaya hazırlanıyor. Ülkeyi oluşturan 7 emirlikten biri olan Dubai Emirliği, ABD'li bilim insanlarıyla yürüttükleri çalışmayla daha fazla yağmur yağmasını sağlayabilmek için ülkeye yapay dağ inşa etmeyi planlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zengin petrol kaynakları, suni adaları ve yüzlerce metre yükseklikteki gökdelenleriyle tanınan Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai Emirliği, adını bu sefer çok farklı bir projeyle duyurmaya hazırlanıyor.

Yağmurdan nasibini alamayan bu ufak ama zengin Ortadoğu ülkesi sıfırdan bir dağ inşa etmek için kolları sıvadı.

Yağış oluşabilmesi için yer ve yağışın oluştuğu seviye arasında belirli bir sıcaklık farkının olması ve yeterli nemin bulunması gerekiyor. Bulutlar dağ ve tepelere çarparak yükselir ve yoğunlaşma sağlanırsa yağış gerçekleşiyor. Bu coğrafi olayı yapay bir dağ inşa ederek gerçekleştirmek isteyen Birleşik Arap Emirlikleri, şimdilik araştırma aşamasında.

ABD merkezli bilim kuruluşlarıyla ortak çalışma

ABD merkezli bilim kuruluşlarıyla ortak çalışma

National Center for Atmospheric Research

ABD merkezli bilim kuruluşları University Corporation for Atmospheric Research ve National Center for Atmospheric Research‘teki araştırmacılarla beraber çalışılan projede, böyle bir dağın hava durumu üzerine etkilerinin ne olacağı veya lokasyonun belirlenmesi gibi konular araştırılıyor. Projenin maliyetinin büyüklüğüne göre gidişata karar verecek olan hükümet, ikinci aşamada fiziksel olarak böyle bir yapı inşa etmenin mümkün olup olmadığını mühendislere danışacak.

LOG

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
209
104
54
37
17
13
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Alican

yav araplar bilim adamlarına yağmur yağsın diye dağ yaptırıyor bizim süslümanlar yağmur yağsın diye allaha dua ediyor. araplar bile biliyor dinin geçersizliğ... Devamını Gör

Uygar Kara

Adamlar da çeşmeden su akar gibi para akıyor uğraştıları şeye bak.. Az Amerikalılar, Fransızlar kadar akılları olsaydı. Şuan da Dubaiyi New York'tan da Paris... Devamını Gör

Berk

Bknz: Görmemişlik nedir?

Ayna Efendi

yağı bol bulan arap diye başlayan deyiminin hayata geçişi

feyk

petrolun ingilizcesininde oil, yag olmasi rastlantimidir acaba :))