Görüş Bildir
Haberler
DSÖ Tarih Verdi! Kovid-19 Salgını Ne Kadar Sürecek?

DSÖ Tarih Verdi! Kovid-19 Salgını Ne Kadar Sürecek?

Batuhan
21.10.2021 - 12:24

Dünya Sağlık Örgütü üst düzey yetkililerinden Dr. Bruce Aylward, corona virüsü salgınının 2022 yılında da etkili olacağını öne sürdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünya genelinde etkisini sürdürürken, bir yandan ortaya çıkan yeni varyantlar, diğer yandan aşılama programlarında sıkıntı yaşayan ülkeler salgının gidişatını belirsizleştirmeye devam ediyor.

"2022 yılında da etkili olacak"

"2022 yılında da etkili olacak"

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), iki yıla yaklaşan salgınla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. DSÖ üst düzey yetkililerinden Dr. Bruce Aylward, salgının kısa süre içinde bitmeyeceğini söyledi. Aylward, pek çok ülkede oluşan havanın aksine salgının 2022 yılında da etkili olacağını öne sürdü.

Bu durumun gerekçesinin aşıya erişimdeki adaletsizlik olduğunu belirten Dr. Aylward, diğer kıtalarda yüzde 40 olan nüfusun aşılanma oranının Afrika’da yalnızca yüzde 5 olduğunu aktardı.

Varlıklı ülkelerin aşı stoğu yapmak yerine yerlerini gelir durumu düşük ülkelere bırakması gerektiğini söyleyen Dr. Aylward, bu şekilde üreticilerin de önceliği söz konusu bölgelere verebileceğini savundu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ukela

DSÖ'nün ismi DTÖ olarak değiştirilsin , çünkü şimdiye kadar sadece Trollük yaptılar.