Görüş Bildir
Haberler
Doğuştan Gelen Bir Yetenek Değil! Karizmatik Olmak İçin Gereken 6 Kişilik Özelliği

Doğuştan Gelen Bir Yetenek Değil! Karizmatik Olmak İçin Gereken 6 Kişilik Özelliği

Rinascita
27.06.2017 - 13:10

Karizmanın ne olduğunu ve karizmatik olmak için yapılması gerekenleri sizler için derledik.

Kaynak: http://www.brokerscentral.com/practic...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Öncelikle bu karizma nedir? Yenilir mi, içilir mi, para gibi harcanır mı? Ne işe yarar bu karizma ve varlığını nasıl anlarız?

Karizmayı her zaman bazılarının sahip olduğu, bazılarının olmadığı Allah vergisi bir yetenek, bir çekicilik olarak düşünürüz. Lakin karizmanın bununla hiçbir ilgisi yoktur. Peki neyle ilgisi var o zaman?

Mesela bir partiye gittiniz. Orada gördüğünüz çok yakışıklı beyefendi veya çok güzel hanımefendi size en başta ilgi çekici geldi. Fakat yanına gittiğinizde, bu kişinin sürekli olarak etrafındakileri kesmek suretiyle odada bulunan en iyi kişi olup olmadığını anlamaya çalıştığını düşünün. Veya bambaşka bir senaryoda sürekli telefonu ile uğraştığını düşünün.

Bu tarz insanlarla zaman geçirmek, konuşmak veya bir şeyler paylaşmak ister misiniz?

Büyük ihtimalle 'hayır'. Ama bambaşka bir senaryo daha düşünelim. Yine aynı şekilde karşınızdaki kişinin tek odak noktası konuştuğu kişi, yani sizsiniz. Bunun yanı sıra telefonu çalmadan kesinlikle telefonu ile ilgilenmiyor. O an en önemli işi, sohbet ettiği kişi. Peki böyle bir insanla konuşmak, zaman geçirmek veya bir şeyler paylaşmak ister misiniz? Büyük olasılıkla 'evet'.

Karizma, var olduğunuz ortamlarda bulunur.

Karizmatik olabilmek için, öncelikle fiziken ve ruhen o ortamda bulunabiliyor olmanız gerekiyor. Yapılan bir araştırmaya göre, insanlar Allah vergisi bir yetenekle doğup da karizmatik olmuyorlar. Ama karizmatik olmalarını sağlayan bazı önemli faktörler bulunuyor. Şimdi sizinle karizmatik bireylerin sahip oldukları özellikleri tek tek inceleyeceğiz. 

Hazırsanız, başlayalım!

Empati

Olayları karşıdaki insanın bakış açısından görebilme ve o insanın hislerini anlayabilme yeteneği.

Bir insana karşı empati kurabilmenin ve kendinizi onun yerine koyabilmenin tek yolu, o insana karşı tamamen dikkatli olabilmektir. Bütün dikkatinizi o insana vermek için de, bütün varlığınızla onun yanında olabilmeniz gerekiyor.

İyi dinleme becerileri

Sözel veya sözel olmayan yollar ile sizinle iletişim kurmaya çalışan kişiyi tamamen ve gerçekten duyabilme yeteneği.

Herhangi bir yerde konuşurken, birinin gelip de sözünüzü böldüğünü düşünün. Kesinlikle sizi beklemiyor. Sizi dinlemiyor. Çünkü o an tek düşünebildiği kendisi, ne söyleyeceği, söylediklerinin ne kadar zekice görüneceği ve insanları nasıl etkileyeceği.

Fakat eğer dikkatiniz dağıldıysa veya sonrasında ne söyleyeceğinizi düşünüyorsanız, siz de aynı şekilde karşınızdakini tam anlamıyla dinlemiyorsunuz demektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Göz teması

Karşınızdaki insanla olan göz kontağını sürdürebilme yeteneği.

Göz teması insan ilişkisinin en kuvvetli şekillerinden biridir. Birileri bakışlarını bizden çektiğinde, yani dikkatini başka yöne verdiğinde bunu hemen hissedebiliriz. Sezgi diye adlandırdığımız bu olayın, aynı zamanda sinir bilimi tarafından da araştırması yürütülüyor. Beyniniz merak ettiğinde, bakışlarınız da merak ediyor. Yani aynı beyin bölgesi kullanılıyor. Biriyle direkt olarak göz teması kurduğunuzda, bu bağlantının etkisi çok güçlü olabiliyor.

Empati ve iyi dinleme becerileri kadar, göz teması kurmak da önemlidir.

Coşku

Karşımızdaki insanın fikirlerini ve yaptıklarını överek, moralini yükseltebilme yeteneği.

Coşku kadar gerçek bir duygudur ki, taklit edilmesi çok zordur. Birilerinin yaptıkları ve söylediklerine gerçekten içten bir şekilde cevap verebildiğinizde oluşur. Güçlü bir duygu olduğu için de, gerçekten samimiyetle hissetmeniz gerekiyor. Yine aynı şekilde bunun için de bütünüyle karşınızdakinin yanında olmanız, onun anlattıkları ve eylemleriyle bütün olmanız gerekiyor.

Kendine güven

Başkalarının ne düşündüğünü umursamadan, doğru ve kendinden emin bir şekilde davranabilme yeteneği.

İnsanlar başkalarının düşünceleri ile o kadar meşgul ki, onlara göre şekil almaya başladıklarını fark etmiyorlar bile. Biriyle konuşurken de yine aynı şekilde nasıl göründükleri hakkında endişeleri bitmiyor. Dolayısıyla konuşma içerisinde karşılarındaki insana değil, yalnızca kendilerine odaklanıyorlar. Tamamen karşınızdaki insanla etkileşim haline girebildiğinizde, kendinize değil karşınızdaki insana odaklanırsınız. Sonuç olarak da başkalarının ne düşündüğünü önemsemeden, doğal ve olması gerektiği gibi bir tavır sergilemiş olursunuz.

Konuşma becerileri

İçtenlikle başkalarıyla iletişim kurabilme yeteneği.

Eğer bir etki yaratmak istiyorsanız, dinleyicinizi tanımanız gerekiyor. Bunu yapabilmenin en iyi yolu da, onlara konsantre olmaktır.

Dinleyicinizle %100 beraberseniz, nereden geldiklerini ve sözlerinizin onlar için ne anlamlara geldiğini anlayabileceksiniz. Yalnızca bundan sonrasında sözleriniz mantıklı ve uygun olur. Etkili bir şekilde konuştuğunuzda, gerçekten duyabilirsiniz. 

Karizma özel bir yetenek veya ele geçirilemez bir özellik değildir. Karizma, bizim parmak uçlarımızda. Her şey karşınızdaki insanla ne kadar bütün olabildiğinizle ilgili.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
182
44
41
40
40
37
23
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
jash jash

karizma mı ahahahah sen paranın miktarından haber ver :D :D :D

Asosyal deli

hiçbiri yok.

Nedim Karaca

aynı ben aga! gıroyum bara bende karizma doğuştan